Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Office 365 startpagina: Nieuw, simpel en responsive

Blogs
7-7-2016

Via portal.office.com log je, met je organisatie-account, in op het Office 365-platform. De pagina waar je start, na het  inloggen, toont je allerlei opties. Download Office, start met werken, alle beschikbare applicaties, veelgestelde vragen. Er zijn knoppen, links, tegels.  Kortom een stortvloed aan informatie, waar je weinig wijs uit kan. Daar komt vanaf nu verandering in.

Office 365 startpagina: van oud naar nieuw

Office 365 startpagina De huidig/voorgaande Office 365 startpagina

De huidige/voorgaande startpagina van Office 365 is voor veel gebruikers onoverzichtelijk en een overvloed aan informatie. Lastig om dat dus goed uit te leggen en in gebruik te nemen.

De eerste regel vertelt je namelijk dat je Office installeert op je pc. En vervolgens kan je ook met Office online aan de slag. Wat kies ik dan? Daarnaast staan er nog allerlei links naar informatie die voor mij niet relevant is, omdat ik bijvoorbeeld geen Mac heb.

Gelukkig hoeven we niet langer meer te wachten op een vernieuwde versie. Microsoft is namelijk gestart met het uitrollen van een nieuwe landingspagina en deze is voor veel gebruikers al beschikbaar. Deze update brengt een frisse nieuwe look en feel van de Office 365 welkomstpagina, en een scala aan nieuwe mogelijkheden voor zowel beheerders en gebruikers.

En daar zie je dan ook gelijk één van de grote voordelen van Office 365.  Bij de ontwikkeling van het platform wordt continue gezocht naar mogelijkheden. Oplossingen en toevoegingen die gebruiker beter in staat stellen om dingen voor elkaar te krijgen. Gebruikers kunnen feedback aanleveren en op basis hiervan worden innovatieve nieuwe features beschikbaar gemaakt.

Simpel, responsive design voor de startpagina van Office 365

de nieuwe office 365 startpagina De nieuwe office 365 startpagina

De manier waarop gebruikers toegang krijgen tot hun Office 365 applicaties en documenten is vereenvoudigd.  Na het aanmelden heb je direct toegang tot alle online toepassingen en recente documenten. Zo vind je direct wat je nodig hebt en kun je sneller aan de slag.

Als onderdeel van deze update is een betere pagina responsiviteit toegevoegd. Op die manier heb je een betere, meer consistente ervaring op al je verschillende apparaten. Office 365 helpt je om je werk te doen, ongeacht welk apparaat je gebruikt. De nieuwe homepage ziet er mooi uit op je telefoon, tablet, PC en Mac.

Tooltips om gebruikers te ondersteunen in Office 365

Hoewel het klinkt als een eenvoudige wijziging, met alleen maar voordelen, zal niet iedereen dat zo ervaren. Het is immers een verandering en daar moet iedereen aan wennen. Ook daar is aan gedacht. Om de Office 365-ervaring te verbeteren zijn er tooltips toegevoegd. Nieuwe tips die de nieuwe en ongebruikt functies benadrukken. Tips bij recent toegevoegde toepassingen en acties die gebruikers moeten nemen om optimaal gebruik te maken van Office 365.

tool tips in office 365 tooltips in office 365

Wat vind ik van de nieuwe Office 365 startpagina?

Persoonlijk word ik heel blij van de nieuwe startpagina. De vorige startpagina was onoverzichtelijk en vol met informatie waar ik weinig mee kan. Ik krijg veel vragen over de pagina en over de mogelijkheid om de Office applicatie te installeren, vooral omdat deze zo prominent aanwezig is. Het zorgt voor verwarring. Ik verwacht dat die verwarring met het nieuwe design voor een groot deel zal verdwijnen. En dat de tooltips de gebruiker nog een stapje verder gaat helpen in het gebruik van Office 365 en de vernieuwde startpagina.

 

Heb je vragen over de nieuwe Office 365 startpagina? Neem contact met mij op en ik help je graag!