Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Office Graph the next best thing for Office 365, SharePoint Online and Yammer

Dag 2 van de SharePoint Conference stond vooral in het teken van mijn sessie, toch heb ik ook wat sessies kunnen volgen.

Opvolger InfoPath
Zoals bekend stop Microsoft met de ontwikkeling van InfoPath. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan opvolgers. Er zijn er al een paar op dit moment beschikbaar, vooral Excel Surveys and Access kunnen al worden ingezet. Maar Microsoft heeft wel aangekondigd met een forms oplossing binnen SharePoint te komen. Een erg vroege versie daarvan is vandaag getoond. Vanuit een SharePoint lijst kan het invoer scherm worden aangepast binnen de browser. Je krijgt vervolgens ook een alternatieve view op de lijst van waaruit een item direct kan worden aangepast. De gebruikerervaring zag er goed uit. Functioneel is het nog lang niet af. De komende maanden zal deze vroege versie verder worden afgerond en deze komt tussen 3 en 6 maanden beschikbaar in SharePoint Online. Over On Prem is er geen release datum bekend. In de periode daarna wordt dit verder uitgebreid en over ongeveer een jaar is de oplossing een stuk verder met onder andere integratie met de people services, zodat ook informatie over gebruikers kan worden over genomen in een formulier. Daarnaast zullen ook business rules, sections en ondersteuning voor mobile en touch worden toegevoegd. Daarna worden features als integratie met webservices en BCS toegevoegd. Mooie nieuwe features, ik hoop alleen wel dat de developers een beetje doortypen, want de tijdlijnen zijn wel lang.

Deploying public facing websites in Azure
Omdat dit ook een onderdeel van mijn sessie was, wilde ik even weten of ik geen aparte dingen ging mededelen. Dat bleek niet het geval. Er werden geen nieuwe aankondigingen gedaan, maar het is wel goed om te zien dat nu een scenario met SQL Always On en een geografische gedistribueerde omgeving mogelijk is. Dit kan door het inzetten van Custom Log Shipping. De setup ging wel uit van een active/passive opstelling, dus content kan maar in één farm plaatsvinden. Dit is nog redelijk complex om op te zetten met SharePoint (rechten op de database goedkrijgen en het in sync houden van search instellingen en analytics zijn vrij omslachtig), maar het is mogelijk. En het was nog niet mogelijk op het moment dat wij sharepointconference.com bouwden.

The SharePointConference.com Site: From Sketch to Launch to Live
Dit was dus mijn sessie. Anderen moeten maar beoordelen of het goed en zinvol was, maar ik vond het vrij goed gaan.

Samenwerken met Yammer en SharePoint
Deze sessie herhaalt voor groot deel de boodschap die Adam Pisoni ook bracht. Het mooie is dat Yammer specialisten nooit praten over techniek, maar altijd over het succesvol laten gebruiken van de techniek. Opvallend is dat ze vooral roepen dat je mensen die weerstand hebben, gewoon moet negeren. Twijfelaars moeten niet de focus krijgen. Ga aan de slag met de mensen die je al voor je gewonnen hebt. Voelt niet helemaal natuurlijk maar is wel logisch.

Het meest aansprekend tot nu toe is voor mij Office Graph. Dat is echt 'the next best thing' voor Office365, SharePoint Online en Yammer. De mogelijkheden zijn bizar. Ik ben erg benieuwd naar de toepassingen die we hiermee kunnen realiseren. Ik kan niet wachten de komende tijd met collega's hierover te brainstormen.

 

Meer over SharePoint

Blogpost / 10-10-2016

Testen in SharePoint Online: Waarom?

Testen. Het kost geld, duurt lang en is het daadwerkelijk nodig? Terechte vragen. In onderstaand voorbeeld geef ik een antwoord op deze vragen.
Blogpost / 20-5-2016

Samenwerken 3.0 met het nieuwe SharePoint

Samenwerken 3.0 met het nieuwe SharePoint
Blogpost / 12-5-2016

Delen met externe gebruikers in SharePoint Online & OneDrive for Business, blijf in controle

Sharing van documenten met externe gebruikers in SharePoint Online en OneDrive for Business, maar hoe zorg je dat je in controle blijft wat er gedeeld...
Blogpost / 2-5-2016

SharePoint documentbibliotheken krijgen een nieuw uiterlijk

Microsoft heeft recent aangekondigd dat het de SharePoint documentbibliotheken van een nieuwe vormgeving gaat voorzien, indien je Office 365 omgeving...
Blogpost / 29-3-2016

Protocollen, beschikbaar en veilig in SharePoint

Protocollen, beschikbaar en veilig in SharePoint
Blogpost / 23-3-2016

Klantcase: document sets in SharePoint 2013 DMS

Hoe een klant blij en enthousiast wordt gemaakt door een goede samenwerking en een SharePoint 2013 oplossing op maat.
Blogpost / 25-11-2015

SharePoint Check-Up: Quick wins voor je SharePoint-omgeving

Wortell heeft samen met Microsoft de SharePoint Check-Up ontwikkeld om een aantal 'quick wins' voor jouw organisatie te definiëren.
Blogpost / 2-11-2015

SharePoint Governance

Het SharePoint Governance plan zorgt er voor dat projecten technisch goed worden uitgevoerd en het biedt richtlijnen over succesvol gebruik.
Blogpost / 5-10-2015

Effectief samenwerken met SharePoint Online

Hoe kan je de medewerkers van je organisatie op een makkelijke manier heel efficiënt met elkaar laten samenwerken? Dat kan met SharePoint Online.
Blogpost / 9-9-2015

Meer invloed op je backups in SharePoint Online

Met SharePoint Online hoeft men zich geen zorgen te maken over het maken van backups, maar wat als je meer invloed wilt hebben op je backup strategie?
Blogpost / 31-8-2015

Grote hoeveelheden bestanden importeren in SharePoint Online met de Office 365 import service

Grote hoeveelheden bestanden importeren in SharePoint Online met de Office 365 import service
Blogpost / 28-7-2015

Event: Ontwikkelingen & Trends in SharePoint intranetten 14 oktober

Event: Ontwikkelingen & Trends in SharePoint intranetten 14 oktober
Blogpost / 24-7-2015

Event: Ontwikkelingen & Trends in SharePoint intranetten 24 september

Intranetten worden steeds efficiënter ontwikkeld, persoonlijker en op een steeds betere manier gebruikt. Met welke trends en nieuwe ontwikkelingen ku...
Blogpost / 12-5-2015

Wat is er nieuw in SharePoint 2016? (Deel 3/3)

Tijdens Ignite zijn er veel nieuwe details bekend gemaakt rondom SharePoint 2016, nl: Operations/Telemetry, Hybride Search/Office Graph en eDiscovery,...
Blogpost / 8-5-2015

Wat is er nieuw in SharePoint 2016? (Deel 2/3)

Tijdens Ignite zijn er veel nieuwe details bekend gemaakt rondom SharePoint 2016. Ondermeer Minimal Serverroles, User Profile, Patching en durable lin...