Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

OfficeMix – handige add-in voor PowerPoint

Blogs
7-9-2015

Wat een gave add-in, OfficeMix! Soms kan ik echt ergens enthousiast van worden en dit is dus zoiets. Nu ben je natuurlijk benieuwd naar wat OfficeMix dan is en wat je ermee kan doen.

Voor wie

Tijden veranderen, soms zonder dat je het door hebt. Wat betreft het volgen van onderwijs, zijn de meesten van ons nog gewend aan ouderwets gezellig in de collegebanken zitten. Dat is echter niet meer van deze tijd. Steeds vaker gaat college geven via internet. Studenten volgen vanaf elke locatie hun lessen. De docent bereid de presentatie voor en heeft op het moment van college geven direct contact met de studenten. OfficeMix is ontzettend handig voor docenten, maar eigenlijk kan iedereen die presentaties geeft er profijt van hebben.

Wat is het

OfficeMix is een superhandig hulpmiddel voor het opnemen van PowerPoint presentaties. Nu zijn er wel meer middelen om dit te doen, het unieke echter is dat het mogelijk is om de presentatie interactief te maken. Vervolgens is het ook makkelijk om de presentatie te delen.

Wat kan het

In de Powerpoint presentatie voeg je bijvoorbeeld webpagina's, video's en quizzen toe. Via interactieve apps zoals bijvoorbeeld Khan Academy of CK-12 foundation, neem je bestaande oefeningen op in je presentatie. Oefeningen die je zelf maakt pas je aan het gewenste formaat aan, bijvoorbeeld met meerkeuze antwoorden of waar/niet waar reacties. Studenten zien direct of ze het goede antwoord hebben gegeven en krijgen meteen de bijbehorende feedback te zien.

Terwijl je de presentatie geeft, kun je bijvoorbeeld zaken onderstrepen die je wilt benadrukken. Tijdens de presentatie maak je een foto of een filmpje van een website en voegt die toe aan een slide. Rechts bovenin de slide hoor en/of zie je degene die de presentatie geeft en tegelijkertijd zie je de interactieve zaken die worden toegevoegd.

Hoe gebruik je het

Na het installeren van de add-in, vind je in het lint in PowerPoint een knop terug met 'Mix'.

plaatje

Mocht je een fout gemaakt hebben in een slide, dan maak je op de bewuste slide een nieuwe opname. Je hoeft dan dus niet de hele presentatie te doorlopen om te kijken waar de fout zat en je hoeft ook niet helemaal opnieuw te beginnen.

Als je presentatie klaar is, upload je het document naar de Office Mix website. Hier blijft de presentatie privé, tenzij je ervoor kiest om het te delen. Op dit moment kun je OfficeMix alleen gebruiken met Windows, Office 2013.

Wat kan (nog) niet

Zelf heb ik nog wel wat wensen voor een nog beter gebruik van OfficeMix. Bijvoorbeeld naast het tekenen in de slides terwijl je aan het recorden bent, ook de optie om te kunnen typen. Bij slides met quizzen of videos, neem je niet direct video of audio op vanuit PowerPoint. Introductie voor een slide met een quiz of een video moet dus vanaf de voorgaande slide.

Toegevoegde waarde

Ik heb een filmpje gezien waarin getoond wordt hoe je een microscoop koppelt aan je PowerPoint slide zodat je live bijvoorbeeld het fotosynthese proces laat zien (klik hier https://mix.office.com/watch/1k2nfknsnt136). Dat is toch gaaf! Verder bekijk je statistieken van de presentatie waarin staat hoeveel tijd mensen spenderen aan het bekijken van je PowerPoint en hoeveel tijd ze besteden aan elke individuele slide. Er zit dus echt toegevoegde waarde in het gebruik van OfficeMix. Ga met je tijd mee! Bespaar tijd en werk met de nieuwste features.