Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Onboarding op afstand

Eind april stond uit het niets een Wortell collega (Wahid) voor mijn huisdeur in een mooi "wortel(l)pak". Hij had een goodiebag en een mooie bos bloemen bij zich, wat een gave verrassing was. Ik voelde mezelf al gelijk welkom en had nog meer zin om te starten. Ik had gelijk hoge verwachtingen voor de eerste week!

De Wasstraat

Bij Wortell ben ik op vrijdag 1 mei gestart als project manager en ga ik mij bezig houden met het begeleiden van diverse Agile projecten. Samen met Jasper, Ralph en Michiel ben ik begonnen met de Wasstraat, de eerste week bij Wortell. Dit alles begint met hét Wortell verhaal; hoe is alles begonnen is en waar staan wij nou écht voor? De rest van de week krijg je van alle teams waar je mee te maken gaat krijgen een introductie sessie en maak je gelijk kennis met “the way of working”. Hierdoor weet je gelijk hoe alles gaat binnen het bedrijf en heb je sinds de eerste week al een gezicht bij elke afdeling.

Een leuke en veilige onboarding

Het mooie, ondanks de corona maatregelen, was dat we de eerste dag gewoon naar de Kerk (Lijnden) mochten. Deze is namelijk al compleet ingesteld op de 1,5 meter werksituatie. We werden met veel enthousiasme ontvangen, hebben op afstand taart gegeten en zijn gestart met de verschillende Wasstraat sessies. De overige dagen hebben we via Microsoft Teams alle Wasstraat sessies gevolgd. Ondanks dat we vanuit huis werken heb je toch het gevoel dat je op kantoor bent. Gelukkig heeft mijn HR collega Marlon meerdere tips geschreven over hoe je in Corona tijd toch goed de balans tussen werk en privé kan blijven bewaren, een echte aanrader om te lezen.

Collega's leren kennen op afstand

Het handige van Teams is dat ik ervaar dat de drempel veel lager is om op een nog niet bekende collega af te stappen. Je belt hem of haar gewoon via Teams en zet je camera aan. Maar ook de wekelijkse teamupdate via Teams werkt perfect. Op deze manier heb ik, desondanks het thuiswerken, toch al veel nieuwe collega’s leren kennen.

Een onboarding om nooit te vergeten

Het weekend nadat ik gestart was kwam ik 's avonds thuis en had ik weer een verrassing gekregen, een pakket om zelf bloemen te planten in de tuin. Het moet niet gekker worden.

De afgelopen week zal ik nog lang herinneren als de beste onboarding die ik tot nu toe heb gehad. Allemaal bedankt voor jullie warme onthaal! En hopelijk tot binnenkort op kantoor.

Onze auteur

Jean-Paul Bingen

Binnen Wortell ben ik project manager bij het team Transformers. Ik begeleid diverse projecten via de Agile of projectmatige werkwijze op het gebied van Moderne Werkplek, Teams, SharePoint, Data & AI maar ook Lift & Shift to Azure & Cloud Security & Data migratie.

Werken bij Wortell