Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Ontdek de kracht van Microsoft Copilot Studio

Blogs Werkplek
Femke Cornelissen
22-5-2024
Tijdens Microsoft Build 2024 zijn we enthousiast om een reeks krachtige nieuwe mogelijkheden in Microsoft Copilot Studio te delen. Deze geavanceerde tool stelt je in staat om je eigen aangepaste Copilots te creëren of bestaande Microsoft Copilot ervaringen uit te breiden met je eigen bedrijfsdata en scenario's. 

Copilots als onafhankelijke agents 

Een van de meest baanbrekende ontwikkelingen is dat Copilots nu kunnen functioneren als onafhankelijke agents. Ze kunnen niet alleen worden geactiveerd door gesprekken, maar ook door gebeurtenissen en ze kunnen complexe langdurige bedrijfsprocessen automatiseren met meer autonomie en minder menselijke tussenkomst. Dit een revolutionaire ontwikkeling! 

Stel je bijvoorbeeld voor dat een Copilot reageert wanneer een e-mail binnenkomt, de gegevens van de afzender opzoekt, eerdere communicatie bekijkt en generatieve AI gebruikt om de juiste acties te ondernemen in het antwoord. Van het begrijpen van de intentie van de e-mail, het controleren van de inhoud en tot het sluiten van een ticket. Deze copilot kan een hele reeks taken beheren over meerdere dagen. 

Van persoonlijke Copilots naar specifieke Copilots  

Met deze mogelijkheden evolueren Copilots van hulpmiddelen die met je werken naar agenten die vóór je werken. Ze kunnen worden ontworpen voor specifieke rollen of functies, zoals IT, marketing, verkoop, klantenservice en financiën en kunnen worden toegepast in diverse sectoren, waaronder reizen, detailhandel en financiële dienstverlening. 

Voorbeelden van Copilots 

IT-helpdesk: IT-ondersteuning omvat vaak complexe taken zoals tickets, goedkeuringen en voorraadbeheer. Een Copilot kan dit proces nu zelfstandig beheren, IT-servicemanagementtoepassingen integreren, tickets oplossen, aankooporders voor apparaat vernieuwing aanmaken en goedkeuringen van managers verkrijgen. 

Onboarding van werknemers: Het inwerken van nieuwe werknemers is vaak tijdrovend en duur. Stel je voor dat je een nieuwe medewerker bent en wordt verwelkomd door een Copilot die HR-gegevens raadpleegt, vragen beantwoordt, je introduceert aan je mentor, trainingen en deadlines verstrekt, en je eerste week aan vergaderingen plant. Deze Copilot begeleidt je door het gehele inwerkproces. 

Persoonlijke assistent voor verkoop en service: Het balanceren van een uitzonderlijke klantervaring met ambitieuze omzetdoelen kan uitdagend zijn. Een Copilot kan gasten helpen door eerdere gesprekken te onthouden, reserveringen te maken, klachten af te handelen en vragen te beantwoorden over producten en diensten. Door te leren van interacties kan de Copilot nieuwe manieren voorstellen om klantenscenario's te beheren, waardoor upsell- en bijverkooppercentages stijgen en de klanttevredenheid wordt verhoogd. 

Workshops

Copilot

Ontdek diverse workshops zodat je optimaal kunt profiteren van de mogelijkheden met Copilot.

Onderliggende capaciteiten

Asynchrone complexe taken: Generatieve AI-gestuurde planning en redenering stellen Copilots in staat om complexe, meerstaps, langdurige taken te beheren. Een nieuw order kan bijvoorbeeld vereisen dat de inventaris wordt gecontroleerd, de juiste betalingsprocessen worden geactiveerd, een supervisor wordt ingeschakeld voor goedkeuring en een bevestiging wordt verzonden. 

Geheugen en context: Copilots kunnen leren van eerdere gesprekken en deze kennis gebruiken om interacties te personaliseren. Zo hoeft een gebruiker niet steeds opnieuw informatie te herhalen, zoals laptopmodellen of adressen. 

Monitoren, leren en verbeteren: Copilots kunnen nu leren en zich aanpassen, met monitoring- en leermogelijkheden om hun interacties te verbeteren. Elke copilot registreert een uitgebreide geschiedenis van zijn activiteiten, wat transparantie biedt in de prestaties en de mogelijkheid om beslissingen te corrigeren en te leren. 

Beheer en beveiliging: Copilots werken binnen de duidelijke grenzen van de instructies, kennis en acties die door de maker zijn vastgesteld. De gegevensbronnen die aan de Copilot zijn gekoppeld, voldoen aan strenge beveiligingsmaatregelen en controles, beheerd via het unified admin center van Copilot Studio. Dit omvat preventie van gegevensverlies, robuuste authenticatieprotocollen en meer.

Toekomstige Innovaties 

Copilot connectors: Je wilt dat je Copilots verbonden zijn met hun eigen bedrijfsgegevens en apps. Copilot connectors maken dit mogelijk, waardoor Copilots gegevens kunnen gebruiken van diverse bronnen zoals SharePoint, OneDrive, Microsoft Dataverse en meer. 

Conversational analytics: Nieuwe analysetools helpen makers om het gedrag van hun Copilot beter te begrijpen en te verbeteren. Dit omvat inzicht in gebruikersvragen, generatieve antwoorden en aanbevelingen voor kennisbronnen. 

Templates en voorgebouwde voorbeelden: Copilot Studio bevat nu een vooraf gebouwde Copilot-voorbeeld voor verschillende afdelingen en industrieën, waardoor het eenvoudiger wordt om snel aan de slag te gaan. 

Verbeterde beveiliging en controles: Met Microsoft Purview kunnen beheerders nu geavanceerde instellingen configureren en toegang krijgen tot gedetailleerde governance tools, zoals auditlogs en gevoeligheidslabels. 

De nieuwe mogelijkheden in Microsoft Copilot Studio bieden ongekende kansen voor onze klanten om hun bedrijfsprocessen te transformeren en te optimaliseren. Door Copilots te ontwikkelen die niet alleen samenwerken, maar ook zelfstandig complexe taken uitvoeren, kunnen bedrijven efficiënter werken en hun medewerkers ontlasten van routinetaken. 

Benieuwd naar wat deze innovaties voor jouw organisatie kunnen betekenen? Wij komen graag bij je langs om je te informeren.  

Wortell workshops

Ontgrendel de kracht van Copilot

Ontdek diverse workshops zodat je optimaal kunt profiteren van de mogelijkheden met Copilot.
Contact

Kom in contact

Heb je specifieke vragen rondom Copilot Studio voor jouw organisatie? Neem dan contact op met Wortell