Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Podcast: Het Nieuwe Normaal

Blogs
Franck van Diest
14-4-2020

Zo ziet het nieuwe normaal er dus uit

Deze podcast maken we niet schouder aan schouder, maar op afstand. Best wel gek. En kenmerkend voor deze periode. Laten we het precies daarover gaan hebben in deze vierdelige podcast: Het Nieuwe Normaal. 
In Het Nieuwe Normaal hebben wij het over de tijd na corona, na het tijdelijke abnormaal. Omdat wij denken dat het (samen)werken voorgoed anders gaat zijn.

Want het kán dus wel. Corona heeft een digitale revolutie ontketent. Binnen allerlei branches. Dat vraagt veel van de (IT) organisatie en van de medewerker. Het heeft impact op de manier van werken, de online veiligheid, de cultuur van een organisatie en de flexibiliteit van de IT organisatie. In deze podcastreeks spreekt Franck van Diest (productowner werkplek) verschillende collega’s, klanten, partners en experts om ervaringen uit te wisselen. Want: welke scenario’s op het gebied van thuiswerken zien we aankomen en hoe bereiden we ons daarop voor?

Afleveringen

Voor welke luisteraars?

Voor luisteraars die zich bezighouden met trends en technologie. Afleveringen duren ongeveer 30 minuten.

Aflevering 1: Zo ziet Het Nieuwe Normaal er dus uit

In deze podcast geven Danny Burlage en Franck van Diest hun visie op hoe de coronacrisis het werken verandert. Wat zien we bij klanten gebeuren? Welke invloed heeft IT? Hoe gaat de crisis het werken in de toekomst veranderen? En wat zijn juist de uitdagingen met al dat thuiswerken?

Luister de podcast

Luister de podcast direct hieronder, op Spotify, Google Podcast, Apple Podcast en Soundcloud.

Aflevering 2: Hoe zit het met online veiligheid?

In deze podcast gaan Maarten Goet en Franck van Diest in op de gevolgen van thuiswerken voor de online veiligheid van organisaties. Wat zijn de risico's? Waar moeten bedrijven op letten? Waarom is security nu extra belangrijk? En welke rol heeft security in de toekomst?

Luister de podcast

Luister de podcast direct hieronder, op Spotify, Google Podcast, Apple Podcast en Soundcloud.

Aflevering 3: Hoe werkt Wortell in Het Nieuwe Normaal?

In deze podcast gaan Luc Joziasse en Franck van Diest in op de gevolgen van thuiswerken voor Wortell. Hoe gaat Wortell hiermee om? Hoe zorg je voor betrokkenheid als je medewerkers niet dagelijks ziet? Welke cultuur heeft Wortell en hoe draagt dit bij aan de situatie? Welke stuurinformatie heb je nodig als directie, juist in deze tijd? En moeten we met z'n allen naar een werkdagen van 6 uur?

Luister de podcast

Luister de podcast direct hieronder, op Spotify, Google Podcast, Apple Podcast en Soundcloud.

Aflevering 4: Wat betekent deze verandering voor de mens?

In deze podcast gaan Robert van Son en Franck van Diest in op de gevolgen van thuiswerken voor de mens. Van het een op het andere moment zijn we met een groot deel van Nederland gaan thuiswerken. Een enorme verandering. Hoe gaan mensen hier mee om? Wat zorgt ervoor dat hun veranderkracht zo groot is? Hoe past deze verandering in het fenomeen "culture shock"? En hoe ziet dit er straks uit in Het Nieuwe Normaal na deze abnormale tijd?

Luister de podcast

Luister de podcast direct hieronder, op Spotify, Google Podcast en Apple Podcast.

Aflevering 5: Hoe ziet Microsoft Het Nieuwe Normaal met Bart van der Knaap?

In deze podcast gaan Bart van der Knaap (Microsoft) en Franck van Diest in op de gevolgen van de veranderde situatie voor Microsoft. Welke impact heeft de situatie op Microsoft gehad en hoe is het werken veranderd? Daarnaast vertelt Bart over hoe hij denkt dat het Het Nieuwe Normaal gaat zijn na deze abnormale situatie en hoe de crisis voor veel sectoren versnelling bracht in innovatie en verandering.

Luister de podcast

Luister de podcast direct hieronder, op Spotify, Google Podcast en Apple Podcast.

Aflevering 6: Hoe Teams werken in Het Nieuwe Normaal voorgoed verandert

In deze podcast gaan de mannen van Teams Talk (Michel Bouman en Jeroen Jansen van Microsoft) samen met Franck van Diest in op de impact die Het Nieuwe Normaal heeft op de veranderende manier van werken met Microsoft Teams. Hoe kijken Jeroen en Michel naar Het Nieuwe Normaal? Wat kan je naast videoconferencing eigenlijk nog meer met Microsoft Teams? En wordt Teams in Het Nieuwe Normaal straks een volledige werkplek? In deze podcast delen de mannen van de podcast Teams Talk hun ideeën. Focustijd reserveren In de podcast praat Michel over het reserveren van focustijd. Dat doe je door deze stappen te volgen:
  1. Log in op je Office 365 account.
  2. Ga naar de Office 365 wafel links bovenin.
  3. Klik op de My Analytics app. Als deze er niet bij staat klik dan eerst op 'alle apps'.
  4. Ga naar het tabje 'Focus'.
  5. Klik vervolgens op focustijd reserveren.
Lees hier ook het onderzoek over de Total economic impact of Microsoft Teams.

Luister de podcast

Luister de podcast direct hieronder, op Spotify, Google Podcast en Apple Podcast.

Aflevering 7: GGZ op afstand, in gesprek met Reinier van Arkel

In deze podcast praat Franck van Diest met Richard de Fijter, IT Manager bij Reinier van Arkel. Franck en Richard praten over de impact van de coronacrisis op de zorg en in het bijzonder geestelijke gezondheidszorg. Wat is Richard de afgelopen periode opgevallen? Welke uitdagingen hebben ze bij Reinier van Arkel gehad? Hoe zijn ze hier vanuit organisatie en IT perspectief mee omgegaan? En zeker ook wat zijn de kansen die ontstaan zijn?

Luister de podcast

Luister de podcast direct hieronder, op Spotify, Google Podcast en Apple Podcast.

Aflevering 8: Het Nieuwe Beter

In deze podcast praat Franck van Diest met Robbert Bouman van Zummit. Robbert licht toe waarom hij deze situatie Het Nieuwe Beter noemt en waarom het oude normaal eigenlijk helemaal niet zo normaal was voor de meeste bedrijven. Hij heeft veel onderzoek gedaan naar organisatiemodellen, medewerkers betrokkenheid en teamdoelen en vertelt waarom juist deze aspecten belangrijk zijn in de huidige situatie. Lees bij deze podcast ook twee ondersteunende blogs van Robbert Bouman over:

Luister de podcast

Luister de podcast direct hieronder, op Spotify, Google Podcast en Apple Podcast.

Aflevering 9: Fabrieken bedienen vanuit huis, in gesprek met Nutreco

In deze podcast praat Franck van Diest met René Smetsers, Domain Manager Workplace, Datacentre and Application Services bij Nutreco. In deze aflevering praten Franck en René over de impact van de coronacrisis op dierenvoedingsproducent Nutreco. Hoe heeft Nutreco ervoor gezorgd dat de fabrieken wereldwijd door konden draaien ondanks de lockdown? Wat ging ontzettend goed en wat waren de uitdagingen op het gebied van IT van deze wereldspeler?

Luister de podcast

Luister de podcast direct hieronder, op Spotify, Google Podcast en Apple Podcast.

Aflevering 10: De Digital Shift van Business Models Inc.

In deze laatste aflevering van de reeks gaat Franck in gesprek met Michiel Hoogenboom van Business Models Inc over hoe zij hun hele businessmodel hebben aangepast als gevolg van COVID-19. De organisatie was voor een groot deel afhankelijk van fysieke bijeenkomsten in hun Creative Village. Hoe hebben zij het hoofd boven water gehouden tijdens de coronacrisis? Hoe hebben ze hun businessmodel omgegooid en wat kunnen wij hiervan leren? De laatste aflevering van onze podcast doen we ook in videovorm! Kijken in plaats van luisteren? Klik hier.

Meer lezen over de Digital Shift van BMI?

Luister de podcast

Luister de podcast direct hieronder, op Spotify, Google Podcast en Apple Podcast. Of bekijk de video op YouTube.