Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

PowerApps en Power Automate

PowerApps en Power Automate

Voor wie PowerApps en Power Automate nog niet kent, kijk daar zeker een keertje naar. Deze oplossingen kunnen het werk voor jou een stuk makkelijker maken. Ik zet graag de laatste technologische ontwikkelingen van Microsoft in om diverse uitdagingen op te lossen.

Zo is onlangs de optie om teksten en objecten te herkennen beschikbaar gekomen! Hiermee zijn er weer nieuwe mogelijkheden beschikbaar gekomen in PowerApps en Power Automate. Ik geef een paar voorbeelden van toepassing van deze mogelijkheid

Inspecties

Je zou nu een app kunnen maken die herkent wat er allemaal op de foto staat. Denk bijvoorbeeld aan een app voor huis inspecties. Je kan via de app een nieuwe inspectie starten, je vult alle benodigde informatie in. En dan kan het zijn dat je ergens een foto van moet maken. Je maakt met de app een foto, de app herkent dan dat je een foto hebt gemaakt van een keukenkraan. De foto wordt dan ook opgeslagen met deze data. Zo kan je de foto makkelijk terugvinden. En later zou ook je een Power BI dashboard kunnen maken om bepaalde trends te herkennen. Er zou daarin naar voren kunnen komen dat de keukenkraan wel vaak een puntje van aandacht is. Hier zou je dan weer acties op kunnen ondernemen.

Benutten laadpunten

Ik zie ook steeds meer parkeerterreinen met meer elektrische auto's dan laadpalen. Ik kan me voorstellen dat iedereen wel wil laden, ondanks dat dit soms niet kan. PowerApps en Power Automate zou hierin ook  uitkomst kunnen bieden! Stel je voor dat je een app hebt van je werkgever, in de app kan je parkeeracties starten en beëindigen. Je geeft aan zodra je parkeert dat je bent geparkeerd op een parkeerplaats met een laadpaal, of dat je juist niet op een parkeerplaats staat met een laadpaal maar je wilt er wel een. Je zou dan bijvoorbeeld in een wachtrij gezet kunnen worden. Zodra er een persoon weg gaat bij een parkeerplaats met laadpaal, checkt deze persoon uit. Jij krijgt dan een melding dat er zojuist een plaats is vrijgekomen.

Of je auto is bijna leeg, maar moet wel binnenkort weg. Je maakt dan met de app een foto van alle auto's die bij de laadpalen staan. De app ziet met object en tekst herkenning welke auto's en kentekens er staan geparkeerd. Het systeem kan dan in de database van de werkgever kijken van wie welke auto is, en al deze bestuurders een verzoek sturen om de auto te verplaatsen. Een van de bestuurders kan het verzoek oppakken, en de rest kan dan zien dat het verzoek al is opgepakt en er iemand onderweg is.

WORK

Binnen Wortell hebben we een product genaamd WORK. Dit is de dienst van Wortell waarmee je voor elke werknemer een gepersonaliseerde werkplek kan creëren. In deze dienst zitten veel zaken zoals: adoptie, hardware, software en security. Je kan je wel voorstellen dat het soms lastig is om een prijs te berekenen voor deze dienst doordat hier zoveel producten in zitten en afhankelijkheden. Om dit makkelijk te maken hebben we een calculator app gemaakt in PowerApps, je kan het zien als een soort configurator. In de app worden vragen gesteld over met wat voor soort omgeving we te maken hebben. De app maakt op de achtergrond gebruik van een database die gevuld is met alle producten, afhankelijkheden en prijzen. Aan de hand van de keuzes komt er een prijs indicatie uit. Zo kunnen we snel en makkelijk een prijsopgave maken. 

Meer weten? Ik vind het leuk als je contact opneemt.

Neem contact met ons op

Onze auteur

Jeremy Levoye

Technologie is mijn passie. Ik hou mij graag bezig met het ontwerpen en creëren van oplossingen waarmee organisaties beter, slimmer en efficiënter hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Ik heb een brede kennis op IT-gebied en een specialisatie in Office 365, het PowerPlatform en Intune.