Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

PowerApps to the people!

PowerApps dienst van Microsoft

Vandaag kreeg ik eindelijk toegang tot de PowerApps dienst van Microsoft. Hier zat ik al een tijd op te wachten en ik verwacht hier heel veel van! Even in een notendop wat PowerApps is. PowerApps is een nieuwe dienst van Microsoft die (eind)gebruikers in staat stelt om simpele apps te maken die direct op Windows 10 (Universal Windows App) en iOS (Android is nog in ontwikkeling) beschikbaar zijn voor de organisatie. Met PowerApps kun je simpele processen en formulieren via een app ondersteunen. Denk hierbij aan het invullen van formulieren voor bijvoorbeeld kilometerregistratie. Deze apps slaan geen data op maar zorgen ervoor dat data in andere systemen worden opgeslagen, standaard zijn verbindingen mogelijk naar Dropbox, Dynamics CRM Online, Google Drive, Microsoft Translator, Office 365 Outlook, Office 365 Users, OneDrive, Salesforce, SharePoint Online en Twitter. Hierdoor vormt de app niet een nieuwe opslagbron die je dient te beheren maar puur een interface die je ongeacht de opslagvorm kan aanbieden aan je gebruikers zodat deze maximaal ondersteund worden. PowerAppsConnections Dit is mijn eerste indruk van PowerApps, de komende dagen ga ik hier verder in duiken en kan ik hopelijk snel meer vertellen. Volg de Wortell blog of ben je nu al benieuwd naar de mogelijkheden neem dan contact met mij op en dan kan ik je persoonlijk meer vertellen.