Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Probeer maar eens bij te blijven..

Blogs
3-6-2015

Vroeger was het zo makkelijk.. Je kon je drie jaar voorbereiden op de grote release van een Microsoft product. Je kon rustig onderzoeken welke features eraan zaten te komen en hoe dit voordelen voor welke klant zou opleveren. Met Office 365 behoort dit tot de verleden tijd. Een paar weken terug overkwam het tegenovergestelde me zelfs, een klant vertelde mij over een nieuwe feature.

Op een dag kreeg ik een e-mail van een van de IT beheerders van de klant met de tekst: 'Ja, ik heb even de first release schakelaar omgezet en deze voor een aantal collega's beschikbaar gemaakt.'

Bij het eerste deel van deze zin viel ik al bijna van m'n stoel dus had ik geen aandacht meer voor het tweede deel van de zin. Deze klant had namelijk een speciale 'Acceptatie' tenant die bijna schaduw draaide met de productie tenant maar dan met de first release switch aan. Zo konden we ons goed voorbereiden op de veranderingen die er aan zaten te komen en onze aanpassingen voorsorteren voor op productie.

Nadat ik de klant even had gebeld en hij me had uitgelegd wat hij had gedaan begon ik de voordelen van deze nieuwe mogelijkheid te zien. Met twee tenants is het heel moeilijk om deze synchroon te houden en je kan je afvragen of het de moeite waard is om dit te doen, alleen maar zodat je de impact van de nieuwe features kan testen. (natuurlijk heeft zo'n acceptatie tenant nog wel meer voordelen maar dat voor een volgende blog)

Met deze nieuwe feature hoef je eigenlijk maar een paar extra accounts aan te maken die de verschillende persona's in je organisatie vertegenwoordigen. Deze persona's geef je toegang tot de first release ring en vervolgens kan je op regelmatige basis je tenant doortesten met deze accounts.

Office 365 Admin -SelectieveFirstRelease

Veel makkelijker en veel goedkoper.

Ik ben overigens wel heel blij dat mijn klanten zelf achter deze nieuwe features komen, dit betekend dat ze serieus bezig zijn met Office 365 en ook zelf de voordelen gaan ontdekken. Het blijft dan aan Wortell om onze klanten te begeleiden hierbij een de maximale waarde uit een feature te halen.

Wil je ook op de hoogte blijven van de nieuwe ontwikkelingen op Office 365 volg dan de roadmap van Office 365. Is deze roadmap misschien wat te technisch of wil je graag concrete voorbeelden hoe deze nieuwe features toegepast kunnen worden schrijf je dan in voor onze Cloud Business Community nieuwsbrief, in deze nieuwsbrief vertellen wij je over de nieuwste ontwikkelingen op Office 365 en proberen deze meteen toepasbaar te maken. Je kan natuurlijk ook altijd contact opnemen met een van onze accountmanagers. Zij kunnen je helpen om jouw organisatie voor te bereiden op of over te zetten naar Office 365.