Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Racen naar inzicht met data: wat kan het Smart Data Platform voor jouw organisatie betekenen?

Blogs
Smart Data Platform.
Jerry Broch
12-1-2022

*Update 11-1-2022 | Helaas liggen Tom en Tim Coronel uit de race. Tim heeft teveel last van zijn rug en gezondheid gaat voor. De data is dus niet meer real-time.

De Dakar Rally is nog volop in gang, maar komt inmiddels tot een einde — dé gelegenheid om een kijkje te nemen in ons Smart Data Platform. Een raceauto genereert immers veel verschillende typen data. Zo kun je zien hoe snel de auto gaat, hoe hard hij remt en wat de temperatuur is. Dit houden wij hier live bij voor team Coronel tijdens Dakar 2022. Maar hoe werkt dit precies? En hoe vertaal je deze referentiecase naar het bedrijfsleven, waar 'data' tegenwoordig hét sleutelwoord is?

Download onepager

Smart Data Platform.

Smart is het Data Platform van Wortell. Wil je meer weten? Download de onepager en lees verder. 

Eén platform, vele functies

In het Smart Data Platform komen gegevens binnen vanuit verschillende databronnen. Nadat we deze hebben opgeslagen, zetten we ze om in zinvolle data voor Dakar. Vervolgens visualiseren we ze in een dashboard, zodat de eindgebruiker nuttige informatie eenvoudig kan aflezen uit grafieken. Het gaat daarbij om honderden kengetallen.

De vertaalslag naar het bedrijfsleven is eenvoudig gemaakt. Middels realtime data krijg je bijvoorbeeld inzicht in de huidige bandenspanning en de temperatuur. Zo zie je waar op dit moment je kansen en risico's liggen — informatie die van onschatbare waarde is voor iedere organisatie.

Verder analyseren we door middel van data waar een coureur tijd wint of verliest om verbetering mogelijk te maken. Ook in de business wil je graag weten waardoor je klanten behoudt of kwijtraakt, zodat je de omzet kan optimaliseren en groei kan bewerkstelligen.

Ten slotte voeren we ook een voorspellende analyse uit, waarbij we bijvoorbeeld kunnen zien wat de ideale bandenspanning is in combinatie met de ondergrond en de temperatuur. In het bedrijfsleven passen we dit principe onder andere toe door salesforecasts te doen of het onderhoud van machines te voorspellen om te voorkomen dat deze stukgaan.

Aan de slag met data! Hoe pakt Wortell dat aan?

Als je al je organisatiedata ontsluit in een groot data lake, krijg je niet zomaar de gewenste inzichten. Daarvoor moet je informatie ordenen, analyses uitvoeren en voorspellingen doen. Met het Smart Data Platform ontsluit je data uit verschillende bronsystemen. Deze gegevens worden vervolgens verwerkt en gestructureerd opgeslagen, zodat je ze middels een betrouwbare dataset kunt verwerken tot businessdashboards.

Wil je hiermee van start gaan, dan kan dat op diverse manieren. Heb je een specifieke informatiebehoefte? In dat geval starten we met een scan om een aantal zaken in kaart te brengen: de kwaliteit van je data, verbeterstappen, doelstellingen en een roadmap. Op basis van de uitkomst implementeren we een krachtig dataplatform waarmee je concreet aan de slag kunt.

Een andere mogelijkheid is om klein te beginnen — namelijk, middels een pilot. Daarbij ontsluiten we een tot twee databronnen voor een bepaalde afdeling. Heb je je eerste successen geboekt, dan bekijken we samen of je geleidelijk aan kunt uitbreiden.

Wanneer het platform staat, kunnen we je alle benodigde kennis bijbrengen via onze Smart Learning-tak. Wil je liever dat we je volledig ontzorgen door het systeem in beheer te nemen? Ook dat is een optie!

Meer weten? Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier

Meer weten?

We bespreken de mogelijkheden graag met je.