Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Rolling out the (red) Power BI carpet

Een paar weken geleden ontving ik opeens een e-mail van "Project Red Carpet". Ik wist van niks en had geen idee waar dit over zou kunnen gaan dus mijn spam sensoren werden direct wakker.

Het bleek dat Wortell geselecteerd is door Microsoft om deel te nemen aan het Power BI Red Carpet programma. (Geen spam dus :)) Met de Red Carpet programma's biedt Microsoft haar, op basis van strenge criteria, geselecteerde partners toegang tot trainingen, informatie en diensten waarmee Wortell zich optimaal kan voorbereiden om haar klanten het meeste uit Power BI te laten halen.

Nu vraag je je misschien af wat Power BI is en wat het voor jou bedrijf kan betekenen? Ik zal kort even ingaan op Power BI, maar voor alle informatie verwijs ik je naar de sessie die ik ga geven tijdens Wortell TechReady XXL op 9 oktober 2015! In deze sessie ga ik in op Power BI, wat het voor een bedrijf kan betekenen en hoe het straks gaat integreren met de nieuwe digitale assistent Cortana.

Wat is Power BI?

Even in het kort wat Power BI is. Power BI is een Business Intelligence product gericht op de eindgebruiker. Deze dienst stelt de gebruiker in staat om op basis van verschillende (bedrijf, publieke of eigen) bronnen / datasets rapportages op te stellen. Met deze rapportages kan een gebruiker of zijn afdeling beter inzicht krijgen in bijvoorbeeld financiële cijfers en op basis daarvan voorspellingen doen of beslissingen nemen. 'Vroeger' moest de gebruiker hiervoor terecht bij de informatie manager, IT of zelfs externe organisaties. Tijdrovend en vaak ook erg duur. Met Power BI kan de gebruiker dit nu zelf. Dit scheelt tijd en voornamelijk ook kosten. Power BI is erg makkelijk in het gebruik, data is via Excel in te laden of op te vragen via de vele beschikbare Content Packs (bijvoorbeeld data uit Google Analytics is heel simpel binnen te halen).

Hoe kan ik Power BI gebruiken?

Als je al een Office 365 tenant hebt dan is dit heel simpel, ga naar http://powerbi.com en meld je daar aan met je Organisatie Account. Na een paar klikken heb je toegang tot Power BI en kan je aan de slag.

Heb je nog geen Power BI? Dan maak je via http://powerbi.com met je e-mail adres direct een account aan.

Ik raad aan om via je Office 365 tenant Power BI te starten omdat dit je de mogelijkheid geeft om rapportages over data die zich binnen je Office 365 tenant bevindt te maken en te delen met je collega's.

Power BI kent twee licentievormen, gratis en betaald. Deze licentievormen staan hier uitgelegd.

Ik heb een account, en nu?

Neem contact met mij, met je accountmanager of met Wortell op. Dan kunnen wij je helpen met het importeren van data en het maken van rapportages en de dashboards die je nodig hebt.