Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Ruben, Als er een intranet naar je vernoemd wordt

Blogs
18-1-2016

Elk intranet heeft een naam en die naam komt ergens vandaan. Wortell heeft voor Ruben gekozen, naar de gelijknamige hulpvaardige collega. Wie is de persoon achter deze naam?

‘Ruben’; die naam komt jou misschien bekend voor. Dat is niet vreemd, want het intranet van Wortell is naar hem vernoemd. “Ik vind het een enorme eer. Toen het nieuws bekend werd, was ik op vakantie in Frankrijk. Ik zat lekker te barbecueën en kreeg een berichtje van mijn leidinggevende Natasja: ‘De naam van het nieuwe intranet is ‘Ruben’. Ik geloofde het niet helemaal!”

De echte Ruben

Capture

Ruben de Boer is dertig jaar, heeft zijn afstudeerscriptie bij Wortell geschreven en werkt hier bijna acht jaar, ondertussen in de functie van SharePoint Infrastructure Engineer. “Ik adviseer en help klanten bij het inrichten en converteren van hun SharePointomgeving, hoewel mijn focus verschuift naar Office 365 en Azure.” Met ongeveer 25 directe collega’s werkt Ruben samen aan mooie SharePoint-oplossingen. “Ik heb een geslaagde dag gehad wanneer ik zo’n oplossing weet neer te zetten met mijn team. Meestal lukt dat.” In zijn vrije tijd is Ruben geïnteresseerd in computersystemen, in de breedste zin van het woord. Verder is hij regelmatig te vinden op zijn ski’s, snowboard, met hardloopschoenen aan of op de fiets. “Hoewel ik tegenwoordig vooral klus, want ik ben ons huis aan het verbouwen.”

Communicatief en hulpvaardig

“’Ruben’ is het startpunt van mijn dag. Rond 09.00 uur start ik mijn computer op en ga ik eerst kijken wat er nieuw is: met welke updates moet ik rekening houden? Wie is er jarig? Wat speelt er verder?” Het is toch wel een beetje vreemd wanneer het bedrijfsintranet jouw naam draagt. Maar bovenal is het een groot compliment. “Mijn vorige leidinggevende, Robert, zei: ‘We bieden een intranet dat vragen snel kan beantwoorden, hulpvaardig en communicatief is. En ik ken iemand, die net zo is: Ruben’.”

Bekende Worteller

“Ik liep daarna wel met een grijns op mijn gezicht. Wanneer ik bij klanten kom waar ‘Ruben’ is geïntroduceerd, wordt gevraagd: ‘Ben jij dan degene naar wie het intranet vernoemd is?’. Ik weet trouwens echt niet alles. Acht jaar bij Wortell betekent wel dat ik weet wie welke kennis in huis heeft en dat ik mensen de juiste richting kan wijzen. We werken in een markt waarin constant nieuwe ontwikkelingen zijn, waarin elke dag nieuwe functionaliteiten uitkomen. Informatie delen is daarom belangrijk. Werken in teamverband zorgt ervoor dat je elkaar scherp houdt!”

Lees hier meer over het Ruben intranet: www.wortell.nl/ruben