Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Samenwerken 3.0 met het nieuwe SharePoint

Het wiel, de stoommachine, de microchip, het internet en SharePoint zijn een aantal van die uitvindingen van de mens die het leven aangenamer hebben gemaakt. Of nou ja, ‘aangenamer’ is misschien niet het juiste woord, maar een stuk efficiënter is het leven wel geworden. Sinds deze maand maken we weer een stap in de evolutie en dit keer is het een flinke stap! Microsoft heeft op 4 mei jongstleden aan de wereld laten zien, wat SharePoint voor jou en mij gaat betekenen in de zeer nabije toekomst.

Superheld

Wat meteen opvalt in de nieuwe versie van SharePoint, is de look & feel. Die is zeer modern en minimalistisch geworden. Dat komt het overzicht voor de eindgebruiker ten goede.

Totaal nieuwe look & feel van teamsites Totaal nieuwe look & feel van teamsites

Het allerbelangrijkste is dat vooral de poweruser van tegenwoordig, met deze nieuwe innovaties, daadwerkelijk in zijn kracht wordt gezet. Want het inrichten van een teamsite, het ontwerpen van een workflow én het mobiel maken, kan nu ongekend eenvoudiger en sneller dan voorheen. Ben jij een poweruser van SharePoint? Dan ben jij straks dé superheld voor je organisatie doordat je nog beter in kan spelen op de behoeften van je collega’s.

SharePoint

SP app Responsive design voor teamsites

Je kent en gebruikt dit systeem wellicht al voor het delen van documenten en taken via een teamsite. Dat wordt alleen maar mooier en vooral handiger in gebruik door een veel intuïtievere user interface en doordat bepaalde basis functionaliteit nu logischer is te gebruiken of überhaupt nu (pas) beschikbaar is. Bijvoorbeeld het kopiëren of verplaatsen van documenten naar andere sites was een vervelend en moeizaam karwei. De nieuwe versie van SharePoint maakt dit veel eenvoudiger, ook het kopiëren of verplaatsen van documenten vanuit Onedrive naar SharePoint is een aangename nieuwe functionaliteit. Maar er is nog meer: ook handelingen zoals het toevoegen van een kolom in een lijstweergave, sorteren, filteren en groeperen, is nu in letterlijk in twee muisklikken geklaard. Out of the box  biedt SharePoint je ook een responsive design zodat de teamsite er flitsend uitziet op allerlei typen apparaten.

Verder word je verwend met o.a.:

  • Lijstweergave met document thumbnail previews
  • Opnemen van hyperlinks (naar content op andere locaties) in een bibliotheek
  • Verbeterde integratie en (selectieve) synchronisatie met de nieuwe Onedrive for Business sync tool
  • Office Graph die ervoor zorgt dat relevante content over heel Office 365 aan de gebruikers wordt gepresenteerd
  • Het delen van sites en informatie wordt eenvoudiger, waarbij je ook een geldigheidsperiode kan instellen
  • Groups functionaliteit, zoals een groepsagenda en mailbox, wordt geïntegreerd in teamsites. Hiermee smelt Groups dus samen met teamsites
  • Vertrouwelijkheid instellen op een site met in te stellen regels.

SharePoint Mobile app

Om SharePoint helemaal geschikt te maken voor mobiel gebruik, is er de SharePoint mobile app Go mobile met de SharePoint app

Er komt een SharePoint mobile app voor alle mobiele OS-en. Los van die compatibiliteit, is de kracht van deze app, dat je feitelijk je SharePoint omgeving, bijvoorbeeld je intranet of teamsites, altijd in je broekzak of in de handtas bij je draagt. Bijvoorbeeld de veelgehoorde klacht van vooral ambulante medewerkers, dat zij regelmatig nieuws missen omdat ze niet altijd op het intranet kunnen, is hiermee opgelost! Uiteraard heb je wel een internetverbinding nodig.

Conclusie

Microsoft heeft dit keer aanzienlijke stappen gemaakt in de evolutie van SharePoint waardoor de eindgebruiker beter wordt bediend en de poweruser daadwerkelijk meer power krijgt om in te spelen op de informatiebehoefte van de organisatie. De interface wordt een stuk intuïtiever en sluit aan bij de verwachtingen van gebruikers, die verwachten namelijk dat hun zakelijke tooling dezelfde uitstraling en werking heeft als tools die ze in hun privé tijd gebruiken.

Lees ook:
https://blogs.office.com/2016/05/04/sharepoint-the-mobile-and-intelligent-intranet/

Meer over SharePoint

Blogpost / 10-10-2016

Testen in SharePoint Online: Waarom?

Testen. Het kost geld, duurt lang en is het daadwerkelijk nodig? Terechte vragen. In onderstaand voorbeeld geef ik een antwoord op deze vragen.
Blogpost / 12-5-2016

Delen met externe gebruikers in SharePoint Online & OneDrive for Business, blijf in controle

Sharing van documenten met externe gebruikers in SharePoint Online en OneDrive for Business, maar hoe zorg je dat je in controle blijft wat er gedeeld...
Blogpost / 2-5-2016

SharePoint documentbibliotheken krijgen een nieuw uiterlijk

Microsoft heeft recent aangekondigd dat het de SharePoint documentbibliotheken van een nieuwe vormgeving gaat voorzien, indien je Office 365 omgeving...
Blogpost / 29-3-2016

Protocollen, beschikbaar en veilig in SharePoint

Protocollen, beschikbaar en veilig in SharePoint
Blogpost / 23-3-2016

Klantcase: document sets in SharePoint 2013 DMS

Hoe een klant blij en enthousiast wordt gemaakt door een goede samenwerking en een SharePoint 2013 oplossing op maat.
Blogpost / 25-11-2015

SharePoint Check-Up: Quick wins voor je SharePoint-omgeving

Wortell heeft samen met Microsoft de SharePoint Check-Up ontwikkeld om een aantal 'quick wins' voor jouw organisatie te definiëren.
Blogpost / 2-11-2015

SharePoint Governance

Het SharePoint Governance plan zorgt er voor dat projecten technisch goed worden uitgevoerd en het biedt richtlijnen over succesvol gebruik.
Blogpost / 5-10-2015

Effectief samenwerken met SharePoint Online

Hoe kan je de medewerkers van je organisatie op een makkelijke manier heel efficiënt met elkaar laten samenwerken? Dat kan met SharePoint Online.
Blogpost / 9-9-2015

Meer invloed op je backups in SharePoint Online

Met SharePoint Online hoeft men zich geen zorgen te maken over het maken van backups, maar wat als je meer invloed wilt hebben op je backup strategie?
Blogpost / 31-8-2015

Grote hoeveelheden bestanden importeren in SharePoint Online met de Office 365 import service

Grote hoeveelheden bestanden importeren in SharePoint Online met de Office 365 import service
Blogpost / 28-7-2015

Event: Ontwikkelingen & Trends in SharePoint intranetten 14 oktober

Event: Ontwikkelingen & Trends in SharePoint intranetten 14 oktober
Blogpost / 24-7-2015

Event: Ontwikkelingen & Trends in SharePoint intranetten 24 september

Intranetten worden steeds efficiënter ontwikkeld, persoonlijker en op een steeds betere manier gebruikt. Met welke trends en nieuwe ontwikkelingen ku...
Blogpost / 12-5-2015

Wat is er nieuw in SharePoint 2016? (Deel 3/3)

Tijdens Ignite zijn er veel nieuwe details bekend gemaakt rondom SharePoint 2016, nl: Operations/Telemetry, Hybride Search/Office Graph en eDiscovery,...
Blogpost / 8-5-2015

Wat is er nieuw in SharePoint 2016? (Deel 2/3)

Tijdens Ignite zijn er veel nieuwe details bekend gemaakt rondom SharePoint 2016. Ondermeer Minimal Serverroles, User Profile, Patching en durable lin...
Blogpost / 8-5-2015

I am speaking at SharePoint Saturday Netherlands 2015!

Sessie over Remote Provisioning binnen Office 365 en SharePoint on-premise op SharePoint Saturday Netherlands 2015