Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Soms helpt technologie ons een stukje veiliger te werken

Blogs
8-3-2017

Soms wordt een stukje technologie geïntroduceerd waarvan ik het gevoel heb dat het mensen echt ondersteund in hun dagelijkse werk. Vaak gaat dit over het automatiseren van processen of vereenvoudigen van specifieke taken en soms komt het uit compleet onverwachte hoek. In dit geval; Dynamic Lock.

Beveiliging van IT is belangrijk. Zonder een goede beveiliging ligt immers allerlei soorten informatie op straat. Beveiliging is echter ook iets wat vaak gepaard gaat aan irritatie van de eindgebruiker. Vergeten wachtwoorden. Moeilijke Multi Factor Authenticatie handelingen zoals gebeld worden als je probeert in te loggen en ga zo maar door. Dingen die de toegankelijkheid van IT niet verbeteren, maar wel superbelangrijk zijn voor een veilig gebruik van digitale middelen.

Veel instellingen rondom beveiliging kunnen we instellen vanuit technologie. Vaker gaat het over het maken van goede werkafspraken en zorgen dat iedereen zich daaraan houdt. Het is bijvoorbeeld niet verstandig dat gebruikers als wachtwoord Password123 kiezen (nu kunnen we dat wel weer technisch blokkeren). Het is een relatief standaard afspraak dat gebruikers bijvoorbeeld hun computer ‘locken’ zodra ze erbij weglopen. Dan kunnen kwaadwillende personen immers niet zomaar achter hun computer plaatsnemen.

Toch zien we dat met name dat laatste, de werkafspraak om een computer te beveiligen/locken als je erbij wegloopt, helaas niet vaak gedaan wordt. Ondanks dat iedereen weet dat het belangrijk is.

Windows 10 is nu uitgerust met een functie die je daarbij gaat ondersteunen. Dynamic Lock.

Met Dynamic Lock koppel je een telefoon aan je computer. Zodra je wegloopt (met je telefoon) zal Windows herkennen dat die telefoon niet meer in de buurt is van je computer en vervolgens automatisch je computer locken. Daarmee voorkom je toegang tot derden.

Wat mij betreft een hele kleine; maar wel super waardevolle functie!

Dynamic Lock is beschikbaar vanaf de Windows 10 Creators Update die eind deze maand beschikbaar zal zijn.

{{cta('aabb0973-630b-4e6b-b841-d930dc2c7f42')}}