Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Stap uit je comfortzone en word een winnaar!

Blogs
13-6-2019

In juni 2017 ruilde ik mijn vertrouwde baan in voor een compleet andere functie in een voor mij onbekende branche. Over 'uit je comfort zone stappen’ gesproken, was dit een flinke stap.

Vertrouwde situatie

We weten allemaal hoe fijn het is om in een veilige en vertrouwde situatie te blijven, maar ik had een duidelijk doel voor ogen om juist daaruit te stappen. Ik wilde namelijk de diepte in, veel meer leren en mijzelf veel verder ontwikkelen in het vakgebied waar ik de laatste jaren met zoveel plezier projecten in had uitgevoerd: namelijk de IT-wereld.

IT heeft mij laten inzien wat een krachtig en veelzijdig middel het kan zijn om bedrijven te helpen hun doelen te bereiken, en hoe mooi het is om een verbinding te maken tussen techniek en gebruikers. Voor mij was deze ervaring zo krachtig, dat ik mij hier meer in wilde gaan verdiepen. 

comfortzone large.jpg

 

"Maak je borst maar nat!"

En zo startte mijn IT-avontuur bij ETTU. Bij mijn sollicitatiegesprek werd de opmerking al lachend gemaakt: "Je wilt graag leren? Nou maak je borst maar nat!" En dat heb ik geweten. De eerste drie maanden kwam ik iedere dag met een vol hoofd thuis van alle nieuwe dingen die ik had geleerd, maar ook met ontzettend veel voldoening. SharePoint gaf zijn geheimen aan me prijs en ook Office 365 veranderde langzamerhand van 'dat menu links bovenin' in een veelbelovend en krachtig pallet van diensten en services. Kortom: ik was aardig onderweg om in mijn comfort zone 2.0 te komen.

Bij het horen van de aankondiging dat er in de eerste week van januari de eerste ETTU Hackathon werd gehouden, was mijn eerste gedachte direct “Cool!”. Iedere ETTU-collega was van harte welkom om hieraan deel te nemen en we hadden de schone taak om een Cryptocurrency app te bouwen, waarbij we met zo min mogelijk code zoveel mogelijk gebruik moesten maken van Microsoft Azure. "Dat kan ik nooit", kwam al snel in mij naar boven. "En toch ga ik het gewoon proberen" dacht ik uiteindelijk.

 

ETTU Hackathon

Samen met een team van vier ETTU-toppers zijn we een week lang in Azure gedoken en heb ik ontdekt dat mijn comfort zone 2.0 nog niet eens met het blote oog zichtbaar is. Van het uitlezen van een API; wat een JSON-string is en waarom je deze moet 'parsen', tot een Logic App die Twitter berichten over #Cryptocurrency ophaalt, om deze vervolgens met behulp van Stream Analytics te analyseren op aantal en sentiment (hallo Machine Learning). Van Power Apps tot CosmosDB en van EventHub tot Flow: allemaal even cool en enorm interessant.

Supertof allemaal, om zoveel te leren in zo'n korte tijd. Maar wat ik misschien nog wel het mooiste vond was hoe we er als team in zaten. Niet voor niets hadden we als team naam ‘Ple-Azure’ gekozen, want plezier hebben we absoluut gehad. Fouten durven maken, elkaar continu helpen, veel creatieve ideeën spuien en boven alles: vol enthousiasme nieuwe dingen proberen. Prachtige en cruciale menselijke eigenschappen in een wereld vol techniek.

 

pexels-photo-69760.jpeg

 

Voor mij kon deze Hackathon-week dus eigenlijk al niet meer stuk. Zoveel geleerd, over techniek en over mijzelf. Ontzettend genoten van al het enthousiasme en fanatisme wat door het bedrijf heen gonsden. “Wat wilt een mens nou nog meer?”. Nou uhm… “Winnen natuurlijk!”

 

certificaat team pleazure.jpg

 

Winnaar zijn zit in iedereen

Vol trots kijk ik terug op een hele waardevolle periode tot nu toe bij ETTU, waarin ik onder andere de volgende drie ervaringen heb opgedaan die koester:

  • Oprechte communicatie, enthousiasme en teamwork (wederzijde afhankelijkheid) zijn écht key.
  • Azure is supercool en veelzijdig, en ik wil daar nog veel meer over leren.
  • In je comfort zone zitten is fijn, maar het is nog veel leuker om op een plek te zijn waar 'the magic happens'.

 

Wil jij meer weten over jouw mogelijkheden binnen ETTU of welke toffe events ETTU dit jaar nog gaat organiseren? Neem gerust contact op en ik vertel graag waarom ik voor ETTU heb gekozen.