Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Start eigen Cloud Security Operations Center

Blogs
2-9-2019
Wortell start een eigen cloud Security Operations Center (SOC) onder de naam Wortell Enterprise Security. Het SOC is 24 uur per dag, zeven dagen per week operationeel. Klanten kunnen voortaan vertrouwen op Wortell Enterprise Security voor adequate bescherming in de cloud voor de bedrijfskritische infrastructuur en applicaties. Maarten Goet is als ervaren ondernemer aan boord gehaald om deze unit te leiden.

24/7 Security Operations Center (SOC) met eigen software

Het SOC  team ontwikkelt eigen software die het mogelijk maakt om de cloudomgeving van klanten nog verder te beheren en beveiligen. We breiden daarmee de Microsoft E5 en Azure-functionaliteiten verder uit op het gebied van multi-tenancy, aansluiting op het MITRE ATT&CK framework, continuous compliancy en security monitoring en kunnen nu ook de allergrootste bedrijven ondersteunen.

Incident Response Team

Met behulp van de eigen software kan alle relevante informatie van een incident snel verzameld worden, zodat het team direct in staat is om de scope van het incident te bepalen. Met ruim 25 security-specialisten op drie verschillende locaties kunnen we bij incidenten snel een response-team actief hebben. We bieden eerste hulp, waarbij we achterhalen wat de ernst van een incident is, wat de klant zelf al heeft ondernomen en of het de situatie reeds heeft ‘bevroren’. Wanneer de klant ons vervolgens vraagt voor de analyse, schalen we direct een crisisteam op waarin naast IT-experts ook een jurist wordt opgenomen in het team. Het volledige persbericht van 2 september lees je hier.