Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Stuurinformatie in een Power BI-dashboard

Blogs
Smart Data Platform.
Power Platform Remy Bosman
22-4-2020

Snel handelen door up-to-date inzichten


In tijden van crisis moet je snel kunnen handelen. De sleutel tot actie? Inzicht. Nu de gevolgen van het coronavirus enorm voelbaar zijn in de samenleving, is het belangrijker dan ooit dat organisaties op dagelijkse basis inzichten verkrijgen. Want laten we eerlijk zijn: als je in deze tijd een week of maand moet wachten voordat je méér weet, loop je achter de feiten aan. Feiten die overigens alweer verouderd zijn wanneer jij ze onder ogen krijgt, aangezien de situatie van dag tot dag verandert.

Dat beseffen wij ook. Bij Wortell streven we normaal gesproken naar toekomstbestendige oplossingen om data naar de toekomst te ontsluiten, maar nu liggen de zaken anders. Op dit moment is de korte termijn uitermate belangrijk. Om onze klanten goed te blijven ondersteunen, denken we daarom even wat pragmatischer. Waar het om gaat is dat je de systemen die al in je organisatie aanwezig zijn, kunt ontsluiten. Hoe je dat doet? Door snel data te visualiseren met Microsoft Power BI-oplossingen.

Power BI: wat is dat eigenlijk precies?

Simpel gezegd is Power BI een oplossing waarmee je data kunt visualiseren. Op een laagdrempelige manier kies je visualisaties, die je voorziet van data.

Goede visualisaties van jouw data zorgen ervoor dat je snel inzichten opdoet en weloverwogen beslissingen kunt nemen. Je kunt visualisaties gemakkelijk delen met je collega’s, omdat Power BI volledig integreert met Office 365.

4 redenen waarom je Power BI juist nu moet gebruiken

1.    Je kunt eenvoudig een koppeling maken met je interne systemen, zeker als dit cloud- of Microsoft-oplossingen zijn.

2.    'Nood breekt wet' geldt níet voor Power BI. In een tijd waarin snelheid geboden is, zorgt Power BI ervoor dat je geen concessies hoeft te doen op het gebied van veiligheid.

3.    Power BI biedt 115 standaardverbindingen aan. Daardoor is het vrijwel zeker dat jouw applicaties geschikt zijn voor ontsluiting en visualisatie in de tool.

4.    Het is mogelijk om alle bronnen in één dataset te koppelen, omdat je meerdere koppelingen met verschillende systemen kunt maken. Dit kan interessante inzichten opleveren. Zet bijvoorbeeld de omzet af tegen uitgaven, breng verkoopcijfers in beeld om trends te ontdekken of los logistieke uitdagingen op door het verloop van je logistieke proces te visualiseren!

Geen dataontsluiting? Tóch overzicht

Zie je het niet zitten om databronnen automatisch uit te lezen? Of is het op korte termijn niet haalbaar om data uit je systeem te ontsluiten? In zulke gevallen kan Power BI nog steeds waardevol zijn. Je kan medewerkers namelijk vragen om dagelijks informatie op te halen uit je systeem. Als zij deze aanleveren in een vast (Excel-)formaat, kun je de data visualiseren en het overzicht bewaken.

Snel inzicht en overzicht nodig?

Wortell helpt je graag. Wij kunnen snel een Power BI-dashboard opzetten om een up-to-date beeld van je processen te creëren. Binnen een dag of twee kunnen we al goede rapportages maken!