Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Team Stagepower

Blogs
29-12-2016

Bobbie-lee Bakkum en Martijn van de Weijenberg lopen vanaf september 2016 stage bij Wortell. Bobbie-lee is een zeer ambitieuze studente Interaction Design aan het Media College te Amsterdam. Wortell voorziet haar van een leerzame meeloop stage. Martijn is student HBO-ICT aan Zuyd Hogeschool te Heerlen en voert een onderzoeksstage uit voor Wortell. In een serie van drie blogs schrijven zij over hun stage-ervaringen bij Wortell.

Team stagepower! Wie zijn we?

Bobbie: Mijn naam is Bobbie-lee Bakkum, 20 jaar oud en vierdejaars studente aan het Mediacollege aan de opleiding Interaction Design. Mijn interessegebied valt rond (front-end) development, design en user experience design. Ik ben stagiaire bij Wortell sinds september 2016 in de functie van developer/designer. Deze rol vervul ik met veel plezier en inzet. Ik zal tot halverwege februari 2017 te vinden zijn in de kerk of bij klanten op kantoor.

Martijn: Ik ben Martijn van de Weijenberg, 22 jaar en student HBO-ICT aan Zuyd Hogeschool te Heerlen. Van september 2016 tot februari 2017 voer ik een onderzoek uit voor Wortell, in dit onderzoek houd ik mij bezig met ‘End User Computing’. ‘End User Computing’ is een breed begrip, in de basis gaat het om het centraal aanbieden van desktops/applicaties aan eindgebruikers. Twee producten die Wortell hiervoor gebruikt komen te vervallen. De doelstelling is dat mijn onderzoek middelen biedt voor een (of meerdere) vervangende producten, waarbij ook aandacht wordt gegeven aan impact en adoptie.

Hoe zijn we bij Wortell terecht gekomen?

Bobbie: Na mijn eerste stage bij een ‘behavioural design’ bureau wilde ik graag verder met mijn interessegebied en talent. Een aantal punten waar mijn stage echt aan moest voldoen waren: vooruitstrevend zijn, groeimogelijkheden, een positieve leeromgeving en inspirerende mensen. En het liefst nog award winning ook. Via mijn broer ben ik in aanraking gekomen met Wortell. Hij werkt nu al een ruime tijd bij Wortell. Het is best bijzonder om samen met mijn broer in hetzelfde bedrijf te werken. Niet iedereen wil of kan dat. Gelukkig is het bij Wortell helemaal niet gek om met familieleden te werken. Na een introductie via mijn broer mocht ik op gesprek komen. Het gesprek met Natasja verliep erg spontaan, ik had er een goed gevoel bij. Gelukkig was dit wederzijds en mocht ik al snel beginnen aan mijn avontuur bij Wortell.

Martijn: Ik heb Wortell leren kennen in 2009, Wortell voerde toen een groot ICT-project uit op de middelbare school waar ik destijds HAVO-scholier was. Als 15 jarige havist was ICT een passie waar ik graag mijn beroep van wilde maken. Het project dat Wortell uitvoerde vond ik zo interessant dat ik contact opnam met Marlon van Wortell. Marlon adviseerde me een HBO-opleiding te doen. In de jaren tussen 2009 en nu heb ik Wortell regelmatig gevolgd. Nu, als derdejaars HBO-ICT student, was de keus voor een stageplek niet lastig.

In juni 2016 was het dan zo ver, het eerste kennismakingsgesprek bij Wortell. Ik kwam net terug van een vakantie in Wenen en landde de dag voor het gesprek in de achtertuin van Wortell… Schiphol! Met de vakantie nog in m’n achterhoofd ging ik met gezonde spanning naar Wortell. Vooraf wist ik dat Wortell enorm veel doet met ‘Microsoft’-producten en voorloper wil zijn in de markt. Tijdens het eerste gesprek werd dit alleen maar bevestigd, wat ik vooraf niet wist was de ontspannen en informele sfeer die heerst binnen Wortell. Ruim 7 jaar na mijn eerste kennismaking met Wortell kan ik mij nu een ‘Worteller’ noemen.

 stagepower.png 

De eerste weken in de Wortell wasstraat

Bobbie: De eerste weken zijn voornamelijk bedoelt om kennis te maken met het pand, de collega's en je functie en rollen binnen het team waarin je werkt. Dit noemen ze 'De Wasstraat', een vier weken durend programma waarin je veel presentaties krijgt, voornamelijk over de functies en collega's binnen Wortell. Ik heb dit als erg prettig ervaren, omdat je niet in het diepe gegooid wordt en meteen een hoop kennis opdoet. Ook leer je makkelijker collega's kennen, dit is wel handig als je net zoals ik, erg slecht bent in namen onthouden. Na een aantal dagen ben ik samen met mijn stagebegeleider gaan kijken naar wat ik graag wilde leren en wat ik al kon. Uit dit gesprek kwam duidelijk naar voren dat ik mij wil verbeteren op gebied van javascript, jQuery en SASS. Ook wil ik graag mijn design skills uitbreiden met beter gebruik van Illustrator. Al na enkele dagen merkte ik dat ik erg veel werk zelfstandig mocht en kon uitvoeren. Ik mocht bijvoorbeeld samen met Rick Slager en Danny Burlage mee naar de ‘Future of Work Summit’ in Delft om een on-stage Hololens demonstratie te geven. Doordat ik zo ben opgenomen als collega en niet als ‘de stagiaire’ voelt mijn stage meer als een gigantisch leuke werkplek waar ik veel kennis op doe en de kans krijg om mijn talenten te ontwikkelen.

Martijn: In september startte ik dan echt en had mijn stage-opdracht vorm gekregen. De eerste week stond in het teken van de ‘Wortell wasstraat’. De ‘Wortell wasstraat’ was hét nieuwe inwerkprogramma waar ik met acht andere nieuwe collega’s als ‘proefkonijnen’ doorheen ging om een echte ‘Worteller’ te worden. In de eerste week maakten we kennis met alle teams binnen Wortell. Op deze manier leerde ik het bedrijf in een sneltreinvaart kennen en kwam ik met iedereen in contact. In de eerste week stond ook het plannen van koffiemomenten op de agenda. Het doel was om in de eerste week koffiemomenten te plannen met managers en directieleden om kennis te maken. Eerlijk gezegd vond ik het vreemd (lees: eng!) om inzage te hebben in alle agenda’s en er zelf een afspraak in te zetten. Na een paar weken realiseerde ik mij steeds meer dat deze werkvorm, bestaande uit open structuren, enorme kansen biedt! Door de open structuren binnen Wortell zie ik in dat ik meer kan doen dan alleen een stage-opdracht. Ik kan me oriënteren op de toekomst, op wat ik na mijn opleiding kan en wil gaan doen. Wat ik daarnaast erg bijzonder vindt aan Wortell is dat ik me geen stagiair voel, ik voel me onderdeel van een team en dat werkt enorm prettig! Na de eerste maand vond de ‘Wortell wasstraatborrel’ plaats, daar presenteerde we als groep startende Wortellers onze visie van Wortell. De borrel was het einde van de wasstraat, we zijn “Wortell groen en fris” en kunnen aan de slag!

Tot snel!

 

We kunnen concluderen dat we beiden goed zijn geland binnen Wortell. De eerste maand zit erop en de werkzaamheden gaan goed. Maar hoe bevalt het onze stagebegeleiders eigenlijk dat wij bij Wortell zijn? Binnenkort lees je het in blogpost 2.