Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Team Stagepower: deel 3

Blogs
14-2-2017

Bobbie-lee Bakkum en Martijn van de Weijenberg lopen vanaf september 2016 stage bij Wortell. Bobbie-lee is een zeer ambitieuze studente Interaction Design aan het Media College te Amsterdam. Wortell voorziet haar van een leerzame meeloop stage. Martijn is student HBO-ICT aan Zuyd Hogeschool te Heerlen en voert een onderzoeksstage uit voor Wortell. In een serie van drie blogs schrijven zij over hun stage-ervaringen bij Wortell.

Dit blog is alweer de laatste van de reeks, hebben de stagiairs hun stage succesvol afgerond?

Bobbie: Zes maanden geleden wandelde ik met spanning de kerk in, voor een sollicitatiegesprek met Natasja. Vijf maanden geleden begon mijn eerste week als 'Worteller'. Wat is de tijd snel gegaan!
Tijdens mijn meewerkstage heb ik een hoop geleerd, gedaan en ontwikkeld. Hierbij mijn laatste update voor de blogserie.

Anders dan de meeste stagiaires hoef ik geen eindpresentatie of verslag uit te brengen. Mijn persoonlijk actieplan heb ik aan het begin van de stage doorgenomen met mijn stagebegeleiders. Deze punten gecombineerd met hoe ik mijn werk doe levert een 'goed', 'voldoende' of 'onvoldoende' op. Ik kan wel stellen dat ik met een goed mijn stageperiode heb afgerond!

Tijdens mijn stage heb ik een enorme groei doorgemaakt, op zowel persoonlijk en professioneel gebied. Ik kwam binnen met redelijk wat kennis maar miste soms wat vertrouwen in mijn eigen werk. Door de positieve en inspirerende mensen waar ik mee heb samengewerkt heb ik veel vertrouwen gekregen in wat ik kan. Ook heb ik heel veel bijgeleerd, vooral op design gebied. Waarbij ik de eerste week enkel vertrouwde op Photoshop, werd ik langzaam door Tibor (mijn technische stagebegeleider) naar Illustrator geduwd. Dit was een hele fijne stap, aangezien ik nu bijna nooit meer gebruik maak van Photoshop.

Een hele korte omschrijving voor mijn stage is eigenlijk niet te maken, maar ik ga het toch proberen.
Door de open en fijne communicatie was het voor mij als stagiaire heel fijn beginnen. Ik voelde mij erg welkom en merkte dat ik snel kon meedraaien met het team. 'Al doende leert men' is iets wat voor mij redelijk centraal heeft gestaan. Door te doen en uit te voeren, hier weer feedback op te krijgen en dat uiteindelijk te verwerken tot een eindproduct, heb ik enorm veel geleerd.

Maar ook de zelfstandigheid en verantwoordelijkheid waar ik mee te maken had zijn enorm leerzaam geweest voor mij. Voor het eerst thuis werken, zelfstandige opdrachten en strakke deadlines. Dit alles werd gevoerd met een positieve vibe waardoor ik het ook helemaal niet erg vond om tot de latere uurtjes door te werken.
Maar ook de gezellige momenten mogen niet vergeten worden. De Wortell wasstraat, borrels en Techready's zijn allemaal momenten die mijn stage tot zo'n leuk en succesvol einde hebben kunnen brengen.

Na mijn stage begint het eindexamen voor mij. Door de fijne begeleiding en hulp van iedereen ga ik met vol vertrouwen beginnen. Gelukkig heb ik nog een dag over in de week die ik bij Wortell mag opvullen met leuke opdrachten. Zo blijf ik tijdens mijn examen toch nog een echte 'Worteller'.

Martijn: Het is alweer vijf maanden geleden dat ik als stagiair startte bij Wortell! Wat kwam ik ook alweer doen bij Wortell? Ik blik even kort terug op mijn eerste blog. Voor mijn opleiding (HBO-ICT) moet ik tijdens een stage van vijf maanden een onderzoek uitvoeren in een bedrijfsmatige context. In juni 2016 werd een voorlopige opdracht geformuleerd, ik ging me vanaf september 2016 richtten op ‘End User Computing’ naar aanleiding van het verdwijnen van twee oplossingen die Wortell inzet.

Vijf maanden, het klinkt als een lange periode, maar voor mij zijn ze voorbij gevlogen! 1 februari sloot ik mijn stageperiode af door mijn onderzoek te presenteren en te motiveren aan mijn schoolbegeleidster en bedrijfsbegeleiders (Dennis Vendel en Freek Berson). In het tweede blog van ‘Team Stagepower’ vertelden Dennis en Freek al hoe zij het ervaren om mij als stagiair te begeleiden. Degene die de desbetreffende blog gelezen hebben weten dat dit een enorm positief blog was vanuit Dennis en Freek. Voor mij was dit blog natuurlijk ook super positief, en het vormde een mooie stimulans om de stageperiode af te gaan sluiten.

Ik kan er nog veel woorden aan wijden, maar het eindresultaat is natuurlijk hetgeen dat uiteindelijk telt tijdens een studie. Na de presentatie klonken lovende woorden over het onderzoek en de stageperiode, gevolgd door het eindoordeel, een 9,2! Met een 9,2 als eindcijfer ben ik enorm blij, tevreden, maar vooral trots! Trots op het resultaat dat in vijf maanden tot stand is gekomen. Wortell heeft me de afgelopen vijf maanden onwijs goed ondersteund om dit resultaat te kunnen behalen. Ik ben mijn bedrijfsbegeleiders Dennis Vendel en Freek Berson dan ook enorm dankbaar voor hun inzet en support.

In mijn eerste blog schreef ik al dat de werkvormen van Wortell bestaan uit open structuren, informatie en mensen zijn binnen Wortell erg toegankelijk. Voor mij natuurlijk bij uitstek dé gelegenheid om mezelf in vijf maanden tijd te oriënteren op wat ik graag na mijn studie wil gaan doen. Dat is zeker gelukt! Ik heb met veel mensen kennis gemaakt en tal van kennisgebieden binnen Wortell gezien.

Als ik terugkijk op de algehele stage dan kijk ik terug op een super leuke en leerzame periode! Van stage gerelateerde zaken, TechReady’s tot aan het kerstontbijt, het was allemaal top! Ik voelde me (en voel me nog) als ‘een van de Wortellers’. Ook het tijd en plaats onafhankelijk kunnen werken is me erg goed bevallen! Door zelf vrij te zijn in waar en wanneer je werkt heb ik efficiënter kunnen werken om zo kwalitatief betere producten op te leveren. 

What’s next? Deze stageperiode was onderdeel van mijn derde studiejaar binnen de opleiding HBO-ICT van Zuyd Hogeschool. Ik ga niet direct terug naar Zuyd Hogeschool (Limburg) maar blijf nog een half jaar in de randstad voor een minor aan de Hogeschool van Amsterdam. Het komende half jaar ga ik de minor ‘psychologie van leren veranderen binnen organisaties’ daar volgen. Na deze minor ga ik voor een korte periode terug naar Zuyd Hogeschool om de laatste reguliere vakken en minors af te sluiten. Daarna: een afstudeerstage! Wellicht tot dan! ;-)

stagepower-deel3.png