Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Thuiswerken: zo ziet het er bij Wortell uit (inclusief tips)

 

Dat we met zijn allen massaal gaan thuiswerken heeft voor het ene bedrijf meer impact dan voor het andere. Waar het ene bedrijf hier al jaren klaar voor is, moet het andere bedrijf halsoverkop thuiswerken mogelijk maken voor de medewerkers. Dit vraagt niet alleen veel van de technische tools, maar ook van de cultuur. Hoe doen wij dit bij Wortell? En welke handige tips kunnen wij als thuiswerk-ervaringsdeskundigen delen? Lees in deze blog tips over: het gesprek bij de koffieautomaat, een goede werkplek, veilig thuiswerken, met je partner thuiswerken, met je kinderen thuiswerken en vragen over thuiswerken.

Tijd en plaats onafhankelijk werken bij Wortell

Bij Wortell werken we al heel lang tijd en plaats onafhankelijk. Als de afspraken en agenda’s het toelaten kunnen collega’s die niet zulke ochtendmensen zijn er doorgaans voor kiezen om van 11u tot 19u te werken. En wil je op een schooldag een dag de kinderen om 15u uit school halen? Geen enkel probleem, dan werk je op een ander moment toch die laatste uren? Maar hoe doen wij dat NU bij Wortell? Nu we net als heel veel Nederlanders helemaal niet meer op kantoor komen, en voor velen de kinderen sinds maandag ook thuis zijn? Wij hebben de ervaringen, foto’s, tips en tricks van onze collega’s verzameld in deze blog. Zo geven we jou een kijkje in de keuken over hoe dat thuiswerken ons vergaat.

Het gesprek bij de koffieautomaat op Yammer

Om digitaal toch nog een beetje de gezellige sfeer erin te houden zijn er bij ons Yammer groepen aangemaakt waarin we even een ‘koffieautomaat gesprekje’ kunnen hebben. Gewoon gezellig met collega’s kletsen over de laatste Netflix series, leuke muziek en tips over thuiswerken. Daarnaast is er een hele threat op ons intranet over ‘Deel je thuiswerkplek’. Heel leuk om te zien hoe iedereen erbij zit. Aan de keukentafel, met kat op schoot, met het hele gezin aan tafel, aan een bureautje midden in de woonkamer of in een volledig thuiskantoor. Elke werkplek is anders.

Tip: maak voor de gezellige sfeer op het intranet of op Yammer een aantal ‘Fun’ groepen aan waarin je dit soort koffieautomaatpraat ook gezellig kan delen. Of laat je collega’s op het intranet een foto van hun thuiswerkplek delen. Zo blijf je toch een beetje verbonden.

Medewerkers ondersteunen bij thuiswerken? Download direct de 10 geboden voor thuiswerken

Een goede werkplek

Naast het gesprek bij de koffieautomaat missen veel collega’s ook een écht goede werkplek. Een dagje vanaf je laptop werken is geen probleem maar een paar weken? Daarom zijn er collega’s even naar kantoor gereden om een scherm en toetsenbord te lenen voor deze periode. Zo kunnen we toch allemaal ergonomisch verantwoord werken.

Tip: kijk of je van je werk een scherm en toetsenbord kan lenen. Of kies voor een laptopstandaard met toetsenbord. Dat is stukken beter voor je nek en rug!
Een werkplek waar jij je goed kan focussen verschilt voor iedereen. De een houdt van een opgeruimde werkplek waar de ander liever in totale chaos werkt.
Tip: geef jij voorkeur aan een opgeruimde werkplek? Neem dan voordat je begint even de tijd om je werkplek lekker op te ruimen. Dat komt je productiviteit gedurende de dag weer ten goede!

Veilig thuis aan het werk

Je ziet ze vast ook voorbijkomen op LinkedIn, Instagram en Facebook. Foto’s van mensen die thuis aan het werk zijn. Leuk natuurlijk om te zien hoe iedereen erbij zit en de verhalen van anderen te lezen. Maar let wel op wat je op dat moment open hebt staan op je scherm. Een datalek zit in een klein hoekje.

Tip: zorg er bij het delen van thuiswerk foto’s voor dat je scherm vergrendeld is of dat er geen gevoelige informatie op je scherm staat.

Samen thuiswerken met je partner

Nu je misschien wel samen met je partner thuiswerkt kan dat hele andere uitdagingen met zich meebrengen. Wie gaat in het kantoortje werken en wie aan de eettafel? En wie heeft er op welke tijd een online meeting? Zeker wanneer je in een appartement woont en allebei veel vergaderingen op een dag hebt kan dit uitdagingen met zich meebrengen.

Tip: bespreek s’ ochtends samen welke vergaderingen hebben en hoe laat deze zijn zodat jullie zo min mogelijk tegelijk aan het bellen zijn. Zijn ze toch tegelijk? Dan moet er één maar even in de slaapkamer gaan werken.

Thuiswerken met je kinderen

Thuiswerken met kinderen brengt helemaal een extra uitdaging met zich mee. Afhankelijk van de leeftijdsfase waarin ze zitten kun je verschillende maatregelen nemen om het thuiswerken met kinderen zo soepel mogelijk te laten verlopen.
Tip: Heb je hele jonge kinderen? Werk dan bijvoorbeeld met je partner in shifts. Waarin je om de zoveel uur even kan werken en de ander de zorg voor de kinderen op zich neemt. Zijn je kinderen oud genoeg om zelf buiten te spelen en heb je een belangrijke online vergadering? Dan kunnen ze even buiten spelen met dit mooie weer waarna je weer even tijd en aandacht voor ze hebt als je klaar bent met je vergadering.

Verder krijgen veel kinderen huiswerk van school mee waar ze zich overdag mee bezig kunnen houden. Ze zullen ongetwijfeld vragen aan jou hebben over hun huiswerk nu de juf niet direct beschikbaar is.

Tip: plan voor vragen over huiswerk bijvoorbeeld een moment in waarop zij vragen aan je mogen stellen. Of laat zien wanneer jij echt even niet beschikbaar voor ze bent door dit bijvoorbeeld met een gekleurde post-it aan te geven.

Vragen over thuiswerken, Microsoft Teams of video conferencing?

Om bedrijven in Nederland zo goed mogelijk te kunnen helpen met thuiswerken hebben we een speciaal WhatsApp nummer en e-mailadres in het leven geroepen. Heb je vragen over Microsoft Teams?  Laat het ons weten via teams@wortell.nl of door een Zakelijke WhatsApp te sturen naar 06 10 02 10 00.

Onze auteur

Chantal van Velzen

Product & Propositie Marketeer

Wij helpen organisaties om koploper te blijven in hun snel veranderende bedrijfsomgeving door slim gebruik te maken van nieuwe technologie.

Meer over Werken bij Wortell, Intranet, Microsoft Teams, Werkplek

Blogpost / 31-7-2017

De NEN 7510 werkplek

In de praktijk komen we veel zorginstellingen tegen die het lastig vinden om hun werkplekken te laten voldoen aan zo een NEN-normering. Lees wat je we...
Blogpost / 9-1-2017

Vergaderen met Microsoft Teams

Vergaderen met Microsoft Teams
Blogpost / 8-12-2016

5 tips voor het creëren van persona’s voor moderne werkplekconcepten

Wil je persona’s binnen jouw organisatie in gaan zetten om bijpassende werkplekconcepten vorm te geven? Dan zijn hier 5 tips die je helpen bij het ont...
Blogpost / 30-11-2016

Moderne Werkplek inrichting van Wortell in prijzen gevallen bij Microsoft Educatie team

Modern Workplace inrichting op basis van Windows 10, Office 365, EMS en Microsoft Azure door Microsoft Nederland verkozen tot beste Moderne Werkplek c...
Blogpost / 3-11-2016

Microsoft Teams? En Office Groups en Yammer dan?

Microsoft Teams is een nieuwe toevoeging aan Office 365, maar hoe verhoudt het zich tot Office Groups en Yammer? We kregen duidelijk antwoord van Micr...
Blogpost / 26-7-2016

Inspiratiesessie Social Intranet

Wat kan Social Intranet voor jouw organisatie betekenen? Kom naar deze inspirerende sessie van Wortell op het hoofdkantoor van Microsoft.
Blogpost / 18-2-2016

Veranderen naar een 'nooit af' werkplek

De werkplek verandert razend snel en is 'nooit af'. Hoe ga je hier als organisatie om met deze manier van veranderen?
Blogpost / 12-2-2016

Ronde tafel: De toegevoegde waarde van een Social Intranet

Ronde tafel: De toegevoegde waarde van een Social Intranet
Blogpost / 4-2-2016

Eén wereldwijd intranet voor het delen van informatie: ERIKS 'My KEY'

Giel Clement, Head Office Marketing and Communication Manager bij ERIKS, vertelt over het verbinden van de sterk gespreide locaties via één intranet.
Blogpost / 3-2-2016

Corry, als er een intranet naar je vernoemd wordt

Elk intranet heeft een naam en die naam komt ergens vandaan. Wortell heeft voor Ruben gekozen, naar de gelijknamige hulpvaardige collega. Het Stedeli...
Blogpost / 18-1-2016

Ruben, Als er een intranet naar je vernoemd wordt

Elk intranet heeft een naam en die naam komt ergens vandaan. Wortell heeft voor ‘Ruben’ gekozen, naar de gelijknamige hulpvaardige collega. Wie is de...
Blogpost / 14-10-2015

Presentatie TechReady10: Traditionele Windows Applicaties binnen de moderne werkplek

Een gemiddelde organisatie gebruikt nog veel Traditionele Windows applicaties. Hoe breng je deze naar de moderne werkplek?
Blogpost / 6-10-2015

[Video] Bestaat het intranet nog over 5 jaar?

Zo lang als we een browser kennen, hebben organisaties intranetten. Daarvoor hadden ze digitale of papieren nieuwsbrieven. Niet zo raar dus dat je jez...
Blogpost / 28-7-2015

Event: Ontwikkelingen & Trends in SharePoint intranetten 14 oktober

Event: Ontwikkelingen & Trends in SharePoint intranetten 14 oktober
Blogpost / 24-7-2015

Event: Ontwikkelingen & Trends in SharePoint intranetten 24 september

Intranetten worden steeds efficiënter ontwikkeld, persoonlijker en op een steeds betere manier gebruikt. Met welke trends en nieuwe ontwikkelingen ku...
Vacature

Modern Workplace Architect

Jij weet waar de kracht van de Moderne Werkplek ligt.
Vacature

Enterprise Architect

Jij houdt je bezig met het begeleiden van onze grotere klanten in hun transitie naar moderne IT-omgevingen.
Vacature

Open sollicitatie

Wij komen graag met je in gesprek, ook als er op dit moment wellicht geen passende vacature is.
Vacature

Office 365 Developer

Je werkt dagelijks samen met gekwalificeerde Developers die graag kennis met je delen.
Vacature

Senior Project Manager

Jij zorgt er voor dat onze projecten juist verlopen en brengt onze klanten naar het volgende niveau.
sven_stock_wortell
Vacature

ICT medewerker

Jij bent het aanspreekpunt voor onze collega’s als zij tegen technische problemen aanlopen.
Vacature

Financial Controller

Jij duikt graag de cijfers in en snapt hoe belangrijk het is om secuur te werk te gaan.
Vacature

Inside Sales Representative

Afspraken maken, dat lukt wel. De vraag is hoeveel zijn het er vandaag?
Vacature

Technisch Applicatie Beheerder

Jij helpt onze klanten met het inrichten, digitaliseren en ondersteunen van informatiemanagement.
Vacature

Corporate IT Recruiter

Wij zoeken iemand die het leuk vindt om meerdere facetten van recruitment tot zich te nemen.
Vacature

Adoptie Consultant

Jij begeleidt de klant en hun medewerkers in de transformatie naar de digitale moderne werkplek.