Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Thuiswerken: zo ziet het er bij Wortell uit (inclusief tips)

 

Dat we met zijn allen massaal gaan thuiswerken heeft voor het ene bedrijf meer impact dan voor het andere. Waar het ene bedrijf hier al jaren klaar voor is, moet het andere bedrijf halsoverkop thuiswerken mogelijk maken voor de medewerkers. Dit vraagt niet alleen veel van de technische tools, maar ook van de cultuur. Hoe doen wij dit bij Wortell? En welke handige tips kunnen wij als thuiswerk-ervaringsdeskundigen delen? Lees in deze blog tips over: het gesprek bij de koffieautomaat, een goede werkplek, veilig thuiswerken, met je partner thuiswerken, met je kinderen thuiswerken en vragen over thuiswerken.

Tijd en plaats onafhankelijk werken bij Wortell

Bij Wortell werken we al heel lang tijd en plaats onafhankelijk. Als de afspraken en agenda’s het toelaten kunnen collega’s die niet zulke ochtendmensen zijn er doorgaans voor kiezen om van 11u tot 19u te werken. En wil je op een schooldag een dag de kinderen om 15u uit school halen? Geen enkel probleem, dan werk je op een ander moment toch die laatste uren? Maar hoe doen wij dat NU bij Wortell? Nu we net als heel veel Nederlanders helemaal niet meer op kantoor komen, en voor velen de kinderen sinds maandag ook thuis zijn? Wij hebben de ervaringen, foto’s, tips en tricks van onze collega’s verzameld in deze blog. Zo geven we jou een kijkje in de keuken over hoe dat thuiswerken ons vergaat.

Het gesprek bij de koffieautomaat op Yammer

Om digitaal toch nog een beetje de gezellige sfeer erin te houden zijn er bij ons Yammer groepen aangemaakt waarin we even een ‘koffieautomaat gesprekje’ kunnen hebben. Gewoon gezellig met collega’s kletsen over de laatste Netflix series, leuke muziek en tips over thuiswerken. Daarnaast is er een hele threat op ons intranet over ‘Deel je thuiswerkplek’. Heel leuk om te zien hoe iedereen erbij zit. Aan de keukentafel, met kat op schoot, met het hele gezin aan tafel, aan een bureautje midden in de woonkamer of in een volledig thuiskantoor. Elke werkplek is anders.

Tip: maak voor de gezellige sfeer op het intranet of op Yammer een aantal ‘Fun’ groepen aan waarin je dit soort koffieautomaatpraat ook gezellig kan delen. Of laat je collega’s op het intranet een foto van hun thuiswerkplek delen. Zo blijf je toch een beetje verbonden.

Medewerkers ondersteunen bij thuiswerken? Download direct de 10 geboden voor thuiswerken

Een goede werkplek

Naast het gesprek bij de koffieautomaat missen veel collega’s ook een écht goede werkplek. Een dagje vanaf je laptop werken is geen probleem maar een paar weken? Daarom zijn er collega’s even naar kantoor gereden om een scherm en toetsenbord te lenen voor deze periode. Zo kunnen we toch allemaal ergonomisch verantwoord werken.

Tip: kijk of je van je werk een scherm en toetsenbord kan lenen. Of kies voor een laptopstandaard met toetsenbord. Dat is stukken beter voor je nek en rug!
Een werkplek waar jij je goed kan focussen verschilt voor iedereen. De een houdt van een opgeruimde werkplek waar de ander liever in totale chaos werkt.
Tip: geef jij voorkeur aan een opgeruimde werkplek? Neem dan voordat je begint even de tijd om je werkplek lekker op te ruimen. Dat komt je productiviteit gedurende de dag weer ten goede!

Veilig thuis aan het werk

Je ziet ze vast ook voorbijkomen op LinkedIn, Instagram en Facebook. Foto’s van mensen die thuis aan het werk zijn. Leuk natuurlijk om te zien hoe iedereen erbij zit en de verhalen van anderen te lezen. Maar let wel op wat je op dat moment open hebt staan op je scherm. Een datalek zit in een klein hoekje.

Tip: zorg er bij het delen van thuiswerk foto’s voor dat je scherm vergrendeld is of dat er geen gevoelige informatie op je scherm staat.

Samen thuiswerken met je partner

Nu je misschien wel samen met je partner thuiswerkt kan dat hele andere uitdagingen met zich meebrengen. Wie gaat in het kantoortje werken en wie aan de eettafel? En wie heeft er op welke tijd een online meeting? Zeker wanneer je in een appartement woont en allebei veel vergaderingen op een dag hebt kan dit uitdagingen met zich meebrengen.

Tip: bespreek s’ ochtends samen welke vergaderingen hebben en hoe laat deze zijn zodat jullie zo min mogelijk tegelijk aan het bellen zijn. Zijn ze toch tegelijk? Dan moet er één maar even in de slaapkamer gaan werken.

Thuiswerken met je kinderen

Thuiswerken met kinderen brengt helemaal een extra uitdaging met zich mee. Afhankelijk van de leeftijdsfase waarin ze zitten kun je verschillende maatregelen nemen om het thuiswerken met kinderen zo soepel mogelijk te laten verlopen.
Tip: Heb je hele jonge kinderen? Werk dan bijvoorbeeld met je partner in shifts. Waarin je om de zoveel uur even kan werken en de ander de zorg voor de kinderen op zich neemt. Zijn je kinderen oud genoeg om zelf buiten te spelen en heb je een belangrijke online vergadering? Dan kunnen ze even buiten spelen met dit mooie weer waarna je weer even tijd en aandacht voor ze hebt als je klaar bent met je vergadering.

Verder krijgen veel kinderen huiswerk van school mee waar ze zich overdag mee bezig kunnen houden. Ze zullen ongetwijfeld vragen aan jou hebben over hun huiswerk nu de juf niet direct beschikbaar is.

Tip: plan voor vragen over huiswerk bijvoorbeeld een moment in waarop zij vragen aan je mogen stellen. Of laat zien wanneer jij echt even niet beschikbaar voor ze bent door dit bijvoorbeeld met een gekleurde post-it aan te geven.

Vragen over thuiswerken, Microsoft Teams of video conferencing?

Om bedrijven in Nederland zo goed mogelijk te kunnen helpen met thuiswerken hebben we een speciaal WhatsApp nummer en e-mailadres in het leven geroepen. Heb je vragen over Microsoft Teams?  Laat het ons weten via teams@wortell.nl of door een Zakelijke WhatsApp te sturen naar 06 10 02 10 00.

Meer over Werken bij Wortell, Intranet, Microsoft Teams, Werkplek

Vacature

New Business Developer

Afspraken maken bij potentiële klanten? Appeltje-eitje voor jou. De vraag is hoeveel zijn het er vandaag?
Vacature

Project Manager

Jij zorgt er voor dat onze projecten juist verlopen en brengt onze klanten naar het volgende niveau.
Blogpost / 12-7-2021

Hoe zet je de digitale werkplek in om hybride werken te faciliteren

Hybride werken is here to stay. En dat is niet iets wat alleen wij bij Debble denken. Uit diverse onderzoeken blijkt dat het overgrote...
Blogpost / 12-7-2021

Hoe zet je de digitale werkplek in om hybride werken te faciliteren

Hybride werken is here to stay. En dat is niet iets wat alleen wij bij Debble denken. Uit diverse onderzoeken blijkt dat het overgrote...
Blogpost / 14-6-2021

Echt op je plek zijn bij Wortell

De eerste maand als Worteller.
Blogpost / 16-6-2021

Trotse Education Global Training Partner van Microsoft

Wortell uitgeroepen tot Education Global Training Partner van Microsoft
Blogpost / 19-5-2021

De risico’s en mogelijkheden van gasttoegang binnen Teams

De configuratie zoals Microsoft 365 standaard opgeleverd wordt past in de praktijk niet voor organisaties, de mogelijkheden om zaken goed in te richte...
Blogpost / 18-5-2021

De kracht van extern nieuws in een intranet

.tb_button {padding:1px;cursor:pointer;border-right: 1px solid #8b8b8b;border-left: 1px solid #FFF;border-bottom: 1px solid #fff;}.tb_button.hover {bo...
Blogpost / 17-5-2021

Voorkom verrassingen in Teams en maak van je governance een continu proces

In deze blog geef ik drie voorbeelden van deze verrassingen en tips over hoe je in de toekomst niet meer voor verrassingen komt te staan. .tb_button...
Blogpost / 10-5-2021

In-, door- en uitstroom regelen: zó zorg je voor een snelle start

Het is belangrijk om de in-, door- en uitstroom van medewerkers goed te regelen. Zo zorg je ervoor dat nieuwe medewerkers snel aan de slag kunnen. Hee...
Blogpost / 26-4-2021

Hoe bereik je medewerkers met een Digitale Werkplek?

Hoe zorg je ervoor dat (crisis) communicatie aankomt? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers betrokken blijven? In dit blog verteld Debble Product Owner,...
Blogpost / 26-4-2021

Hoe bereik je medewerkers met een Digitale Werkplek?

Hoe zorg je ervoor dat (crisis) communicatie aankomt? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers betrokken blijven? In dit blog verteld Debble Product Owner,...
Blogpost / 9-4-2021

Hardware bestellen via Teams

Klanten van Wortell bestellen snel en makkelijk hardware via een special app in Microsoft Teams. Wel zo handig! .tb_button {padding:1px;cursor:pointe...
Wortell-insider-risk-microsoft-ggd
Blogpost / 30-3-2021

Het thuiswerken gaat goed, maar wat doe je met de telefooncentrale?

Tijdens de pandemie is thuiswerken binnen veel organisaties (noodgedwongen) de norm geworden. Dit heeft verschillende logistieke uitdagingen met zich...
Blogpost / 8-3-2021

Microsoft Viva: het einde van het out-of-the-box intranet?

Welke impact heeft Microsoft Viva op out-of-the-box intranetoplossingen? Gaat Microsoft Viva deze oplossingen vervangen of heeft een out-of-the-box in...
Blogpost / 25-2-2021

Waarom mensen bij Wortell op nummer één staan

Ons motto, 'We empower people', geldt niet alleen voor klanten, maar ook voor onze medewerkers.
Vacature

Open sollicitatie

Ben jij een IT professional en ben je bekend met Microsoft? Dan komen wij graag met je in gesprek.
Blogpost / 21-1-2021

Adoptie van Microsoft 365: hoe zorg je dat collega's nieuwe technologie omarmen?

10 tips over hoe je collega's mee kan nemen in technologische veranderingen en vernieuwingen. 
teams-meeting
Vacature

Marketing & communicatie stage

Ben jij op zoek naar een inspirerende stageplaats waar je te maken krijgt met alle disciplines binnen het vakgebied?