Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

To Sway or not to Sway, nieuwe beheermogelijkheden

Blogs
24-11-2015

Sway, wellicht heb je er wel eens van gehoord of heb je de tegel gezien binnen je Office 365 App Launcher. Kijk anders even naar het blog 'Dag saaie PowerPoint en statische nieuwsbrief. Hallo Sway!' van mijn collega Anouk waarin zij een introductie van Sway geeft.

Bij de introductie van Sway was het gebruik ervan kiezen of delen. Je kon het aanzetten voor de hele organisatie of uitzetten voor de hele organisatie en erg uitgebreide mogelijkheden voor beheerders waren er niet.

Vandaag heeft Microsoft een paar hoognodige admin controls geïntroduceerd die je in staat stellen de mogelijkheden van Sway wat meer op je organisatie aan te laten sluiten. Een paar voorbeelden.

Sway per gebruiker beschikbaar maken

Het is nu mogelijk om Sway voor specifieke gebruikers beschikbaar te maken, bijvoorbeeld om eerst een gecontroleerde groep kennis te laten maken met dit nieuwe product of om bijvoorbeeld alleen de marketing afdeling gebruik te laten maken van Sway.

Delen buiten je organisatie

Het is mogelijk om een Sway op verschillende manieren te delen; met collega's, voor iedereen met een link of publiek zodat ook zoekmachines je Sway kan vinden.

Als organisatie wil je hier controle over hebben. Dit is nu mogelijk. Je kan via het admin portal aangeven of een Sway die door je gebruikers is gemaakt ook buiten de organisatie gedeeld mag worden.

 

Welke bronnen mogen gebruikt worden binnen Sway

Sway maakt het mogelijk om gemakkelijk externe media toe te voegen vanuit verschillende bronnen zoals bijvoorbeeld Flicker, PicHit, Wikipedia en YouTube. Wellicht staat je organisatie niet toe om Wikipedia als bron te gebruiken, of mag YouTube niet gebruikt worden als video bron. Het is nu mogelijk om bepaalde bronnen uit te schakelen.

Deze nieuwe controls kunnen iedere organisatie helpen om Sway op een goede manier te laten landen in de organisatie. Mocht je wat hulp kunnen gebruiken dan horen wij dat graag, we helpen je gelijk om ook de andere mogelijkheden van Office 365 te ontdekken.