Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Top 10 Office 365 Roadmap Updates (November 2016)

Blogs
1-11-2016

Wauw; wat een geweldige maand was Oktober qua Office 365 Roadmap updates. Microsoft heeft weer een berg met nieuwe functionaliteit beschikbaar gesteld of aangekondigd waar we uit mogen putten. De meest belangrijke onderwerpen die in Oktober zijn geïntroduceerd:

 1. SharePoint Modern UI, News en iOS app
 2. Office 365 Secure Score
 3. Eigen Encryption Keys voor Office 365
 4. Microsoft Flow & PowerApps
 5. Touch Bar Support Office for Mac
 6. Surface Studio & Surface Dial
 7. Microsoft Teams
 8. Skype for Mac
 9. Office 365 Adoption Content Pack
 10. Yammer Updates

Hieronder behandelen we kort de verschillende onderwerpen van de Office 365 roadmap update van November. Wil je liever het webinar terugzien dan kan dat natuurlijk ook via deze link: http://go.wortell.nl/2016-11MaandelijkseOffice365UpdateNovember_Deelnameformulier.html

Je kunt jezelf via deze link inschrijven voor het webinar van volgende maand (6 december 2016 om 11:00 uur).

SharePoint Modern UI, News en iOS app

Al enige tijd is Microsoft bezig met de SharePoint Modern UI weergave. De nieuwe SharePoint Lists en Library weergaven zijn hier onderdeel van. Binnen deze nieuwe weergave is ook de mogelijkheid opgenomen om op een gemakkelijke manier nieuws te publiceren. Daarbij worden die nieuwe nieuwsitems vervolgens ook getoond binnen de SharePoint iOS App.

De nieuwe SharePoint Modern UI inclusief nieuwsweergave is inmiddels beschikbaar voor de Office 365 Groups.

Office 365 Roadmap - Modern Team Site News

Office 365 Secure Score

De Office 365 Secure Score is niet nieuw. Op verschillende andere momenten hebben we hier al aandacht aan besteed. Wel zien we dat organisaties die de Secure Score starten eigenlijk gelijk de nodigde beveiligingsmaatregelen nemen en daardoor hun punten van 16 naar rond de 100 weten te krijgen. Daarbij moet gezegd worden dat de punten eigenlijk helemaal niet belangrijk zijn maar wel de acties die nodig zijn om het puntenaantal te verhogen. Eindresultaat; organisaties werken duidelijk aan de beveiliging van hun Office 365 configuratie. Dat is goed nieuws!

Office 365 secure score

Eigen Encryption Keys voor Office 365

Eerder al berichtte we erover dat het binnenkort mogelijk wordt om eigen Encryption Keys in een Office 365 omgeving te gebruiken. Hierover zijn veel vragen gekomen. Belangrijk om te weten is dat het toevoegen en later verwijderen van Encryption Keys ervoor zorgt dat de data van de omgeving niet meer door Microsoft te lezen is nadat de Encryption Keys zijn verwijderd. Het is dus met name een maatregel om ervoor te zorgen dat data veilig blijft nadat een contract is opgezegd.

Nieuwe agenda afspraak functionaliteit in iOS app

Niet echt groot nieuws maar wel handig en leuk. Binnen de Outlook iOS app is de mogelijkheid geïntroduceerd om op een gemakkelijke manier afspraken met meerdere mensen te maken. Concreet worden mogelijke tijden voorgesteld voor een afspraak waar meerdere personen aan zijn toegevoegd.

Microsoft Flow & PowerApps

Microsoft Flow biedt de mogelijkheid om op een gemakkelijke manier workflows toe te voegen aan SharePoint lijsten en bibliotheken. Met Microsoft PowerApps kun je daar vervolgens weer op een hele gemakkelijke manier zelf apps voor ontwikkelen. Beide producten zijn nu naar GA.

Microsoft Flow

Microsoft Teams

Gemakkelijk samenwerken in een team. Informatie uitwisselen, documenten delen en met elkaar communiceren. Dat is de missie van het nieuwe Microsoft teams.

Enkele maanden geleden heeft Microsoft een overnamebod gedaan op het Amerikaanse Slack. Dat overnamebod is toen niet geaccepteerd. Daarna deed zich een hardnekkig gerucht voor dat Microsoft zelf zou komen met een concurrerend product van Slack, genaamd Skype Teams. Inmiddels is bekend dat het nieuwe product Microsoft teams gaat heten en bijzonder veel lijkt op Slack.

Woensdag 2 november zal Microsoft een presentatie verzorgen waarin ze meer informatie zal geven over Microsoft teams binnen de Office 365 Roadmap. Vooralsnog lijkt Microsoft team heel erg op zowel Office 365 Groups en Yammer.

Office 365 Roadmap Microsoft Teams

Skype for Mac

Macgebruikers moesten het tot voor kort nog steeds doen met Lync 2011. Inmiddels is dat niet meer nodig nu Microsoft Skype voor Mac heeft geïntroduceerd. Een geweldige nieuwe client die eindelijk zorgt voor een gelijkwaardig niveau tussen de PC en Mac voor wat betreft Skype.

Office 365 Adoption Content Pack

Het nieuwe Office 365 Adoption Content Pack voor Microsoft Power BI biedt de mogelijkheid om een dashboard te bekijken waarin allerlei informatie over het gebruik van office 365 gedeeld wordt. Hiermee kan direct inzicht verkregen worden in de mate waarin de verschillende Office 365 toepassingen gebruikt worden. Het pilot programma voor het Office 365 Adoption Content pack is aangekondigd tijdens Microsoft Ignite, na een eerdere aankondiging van meer dan één jaar terug.

office-365-adoption-content-pack

theSkimm

theSkimm is een website die allerlei nieuwsitems publiceert, Dagelijks verzorgt zee en nieuwsbrief. Samen met Microsoft heeft theSkimm nu op basis van de Ofice 365 connectors allerlei koppelingen gemaakt met office 365. Een voorbeeld hiervan is een Office 365 bot waaraan je vragen kunt stellen. Ook is integratie met Office 365 groups aangekondigd waarmee je nieuwsitems gepubliceerd door theSkimm direct kan bediscussiëren.

De koppeling met theSkimm is op zich niet echt groot nieuws. Wat wel supermooi is, zijn de mogelijkheden die Microsoft in deze samenwerking toont op het gebied van Bots en andere Office 365 connectoren. Het geeft visie over de wijze waarop je bedrijfsmatig allerlei nieuwe toepassingen zou kunnen introduceren.

Yammer Updates

Met name de integratie met de andere Office 365 applicaties en dan in het bijzonder de Office Apps en OneDrive for Business is verbeterd. Het is nu gemakkelijker documenten opgeslagen in OneDrive for Business en SharePoint Online toe te voegen in Yammer. Ook kunnen nieuwe documenten worden aangemaakt en worden previews voor documenten weergegeven. Daarnaast kan direct vanuit Office 365 links gedeeld worden binnen Yammer. Voor Yammer in het bijzonder staat er veel nieuws op de Office 365 Roadmap de komende maanden.

Nieuw Office 365 document in Yammer

Touch Bar Support Office for Mac

Afgelopen donderdag (27 oktober) kondigde Apple de nieuwe Mac aan inclusief Touch Bar Support. Enkele uren daarna kondigde Microsoft de nieuwe touch bar voor de Mac aan. De nieuwe Macs hebben nog steeds geen touchscreen maar wel een interactieve knoppenbalk onder het scherm. Deze lijkt een beetje op de knoppenbalk van de Lenovo Carbon X1. In tegenstelling tot de knoppenbalk bij de Lenovo lijkt deze wel erg goed uitgevoerd. Microsoft heeft voor de verschillende Office 2016 applicaties nu een knoppenbalk aangekondigd.

Office 365 touch bar support for Mac

Surface Studio

Eén dag voordat Apple haar nieuwe Mac aankondigde stal Microsoft de show met de aankondiging van de nieuwe Surface Studio computer. Hoewel niet direct gerelateerd aan de Office 365 roadmap is deze PC zeker noemenswaardig. De nieuwe Surface Studio computer lijkt het meeste op een grote touchscreen die je afhankelijk van je behoefte eventueel plat neer kan leggen. De Surface studio computer is voornamelijk gericht op de creatieve ondernemer.

Microsoft Surface Studio

Surface Dial

Tijdens de lancering van de Surface Studio computer presenteerde Microsoft ook de Surface Dial. Dit nieuwe apparaat is bedoeld als companion device voor touch schermen en dient om gemakkelijk instellingen te kunnen wijzigen. De Surface Dial heeft het meeste weg van een grote ronde draaiknop. Inmiddels is een imposante lijst met applicaties aangekondigd die samenwerken met de Surface Dial:

 • Revu
 • Drawboard PDF
 • Mental Canvas Player
 • Sketchable
 • Moho 12
 • Spotify
 • StaffPad
 • Word, PowerPoint, Excel (Office Win32)
 • OneNote (UWP version)
 • Windows Maps
 • Plumbago
 • Sketchpad
 • Groove Music
 • PewPew Shooter
 • Microsoft Photos
 • Paint
 • Adobe Photoshop (basic zoom support)

Microsoft Surface Dial

Volgende Office 365 Roadmap Update

6 december aanstaande organiseren we om 11:00 uur de volgende Office 365 Roadmap update. Je kunt je via deze link inschrijven hiervoor.