Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Tour for Life: fietsen door Europa voor het goede doel

In augustus 2022 klim ik in Noord-Italië op de fiets. De eindbestemming: Zuid-Limburg. De achtdaagse Tour for Life vergt een fikse training, waar ik momenteel hard mee bezig ben. Maar het doel — geld inzamelen voor het Daniel den Hoed Fonds, dat zich inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker — is de inspanning meer dan waard. Wortell is dat roerend met mij eens en heeft daarom besloten om mij te co-sponsoren. In deze blogpost fiets ik je kort door de rit, de achterliggende gedachte en mijn motivatie heen.

Wielerweg naar genezing en verbetering

Het Daniel den Hoed Fonds gaat de strijd tegen kanker aan door succesvol kankeronderzoek, uitgevoerd door het Erasmus MC Kanker Instituut, te financieren. Een doel dat mij enorm motiveert, want een groot aantal mensen op deze wereld overlijdt nog steeds aan deze veelvoorkomende ziekte. Net als veel mensen heb ik zelf mensen in mijn nabije omgeving hieraan verloren.. In mijn visie is onderzoek de weg naar genezing en verbetering. Hoe meer onderzoek er wordt gedaan, hoe groter de kans dat we op korte termijn sneller tot resultaten komen.

Als ik daar mijn steentje aan kan bijdragen, doe ik dat graag. Daarnaast houd ik wel van een fysieke uitdaging. De Tour for Life is mij dus op het lijf geschreven. Van mijn zusje hoorde ik over Tour for Life, zij was degene die mij overtuigde om mij in te schrijven  en ging op zoek naar sponsors. De eerste en meest logische (etappe)stop: Wortell.

Ruimte voor maatschappelijke initiatieven en ontplooiing

Niet iedereen benadert zijn of haar werkgever met het verzoek om een fietstour te sponsoren. Maar Wortell is een menselijke organisatie die altijd openstaat voor maatschappelijke initiatieven. Bijdragen aan een betere wereld zit ingebakken in onze cultuur én in ons motto, 'We empower people'.

In dat kader focust Wortell zich ook sterk op de ontwikkeling van medewerkers. Er wordt veel gedaan om te zorgen dat wij onze ambities kunnen realiseren en ons prettig voelen binnen de organisatie.. Wortell geeft je de ruimte om je te ontplooien. Je krijgt volop de kans om wat van je ideeën te maken.

Ik legde mijn voorstel dan ook vol vertrouwen voor. De reactie was positief: Wortell vond het een mooi initiatief en samen bepaalden we het sponsorbedrag. De Tour for Life kwam daardoor in één klap een stuk dichterbij!

Op naar de eindstreep met de 'Wortell-spirit'

Een achtdaagse tour op een tweewieler maak je niet zomaar. Je moet er echt vol voor willen gaan. De 'Wortell-spirit' komt daarbij goed van pas: voor elk project geven wij 100% — met het einddoel in gedachten. Datzelfde principe pas ik toe voor de fietstocht. Als het zwaar wordt, zet ik door. Want ik weet waar ik het voor doe!

Met het sponsorbedrag van Wortell kom ik een heel eind, maar ik ben er nog niet. Elke donatie is daarom welkom. Spreekt dit verhaal je aan en wil je mij sponsoren? Klik dan even op deze link. Elke 25 euro helpt mij richting de eindstreep.