Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

De transitie: 10 jaar Wortell en nu Microsoft

Blogs
31-5-2018

Partner Seller of the Year

Toen ik een paar jaar terug Microsoft Wereldwijd Partner Seller of the Year werd, was het voor velen al duidelijk: ‘die gaat naar Microsoft’. Het heeft even geduurd, maar nu is het inderdaad een feit. Voor wie het nog niet weet: ik maak na tien jaar de overstap van Wortell naar Microsoft.
Het geeft wel een dubbel gevoel, want ik heb altijd met ontzettend veel plezier en enorme passie voor Wortell gewerkt en heb veel meegemaakt bij dit prachtige bedrijf. Ik ben zo’n tien jaar geleden begonnen als specialist, daarna heb ik diverse rollen gehad in de organisatie. Zo heb ik gewerkt als Architect, ben ik Development Manager geweest en heb ik veel pre-sales gedaan. Het waren vaak ook rollen die daarvoor nog niet bestonden binnen Wortell, wat dat betreft heb ik eigenlijk altijd wel mijn eigen werk gecreëerd. Zoals velen zullen weten, heb ik dat altijd met extreem veel plezier en passie gedaan. Gelukkig blijf ik ook in mijn nieuwe baan nauw betrokken bij Wortell, al ben ik vanaf donderdag (morgen al!) dus officieel ‘partnerneutraal’, zoals ze dat noemen. Maar dat Wortell altijd in mijn hart zal blijven, zal geen verbazing oproepen. Wortell is jarenlang als een familie geweest en we hebben samen ontzettend veel leuke dingen beleefd.
Naast hard werken en ‘de schouders eronder mentaliteit’ waar Wortell bekend om staat, is er namelijk ook tijd voor ontspanning geweest. De krenten in de pap waren toch wel de uitstapjes die we maakten met het vijftienjarig en twintigjarig bestaan van het bedrijf. Naar Griekenland, Athene – inclusief een paar dagen heerlijk zeilen. En onlangs, echt 2 weken geleden, zijn we met zijn allen in een vliegtuig gestapt, zonder dat we wisten waarheen de vlucht ging. Dat was een rare gewaarwording! Er was een vliegtuig gecharterd en het was tot in de details zo goed geregeld, dat we er echt niet achterkwamen. Op de boardingpasses stonden verschillende bestemmingen, op de borden stond geen vluchtinformatie en in het vliegtuig werd ook niets verteld door het luchtpersoneel. Toen we landden op een witte landingsbaan dachten we dus ‘hmmm waar zijn we nu beland?” Het bleek Finland te zijn. Ja dat was wel heel erg cool!
Niet alleen ik, maar ook Wortell heeft de laatste tien jaar een transitie doorgemaakt. We begonnen boven een Audigarage in Amstelveen en maakten daarna de transitie naar dit prachtige kantoor in een kerk in Lijnden, waar vandaag mijn laatste dag is in de pre-sales. Overigens had je mij dat tien jaar geleden absoluut niet hoeven te vertellen, dat ik dat zou gaan doen. Dan had ik je redelijk voor gek verklaard, want ‘sales’ was voor mij als techneut bijna een vies woord. Maar deze rol ligt mij ontzettend goed. Want wat ik erg leuk vind en wat ik jaren gedaan heb, is helpen om klanten de nieuwe IT-wereld te laten ontdekken en verkennen. Dat noemen ze pre-sales, maar eigenlijk doe ik gewoon consultancy, wat eventueel een koopgedrag creëert. Dus ik doe wel sales, maar met een ander jasje. En nu dus met een nieuw jasje, want ik ga hier ook mee door bij Microsoft. Ik ga aan de slag als Account Technology Strategist. Dat kun je vergelijken met een CTO-rol en ik ga allerlei klanten in de Zorgsector inspireren wat Microsoft kan betekenen voor hun bedrijfsvoering, als een soort ‘evangelist’. De kans is dus groot dat ik jullie nog wel tegen ga komen, in de toekomst! In de afgelopen tien jaar heb ik samen met mijn collega’s Wortell echt op de kaart gezet en behoort het bedrijf toch wel tot de top van Microsoft-partners in Nederland. Ik ben erg trots dat ik daar aan heb mogen meewerken!