Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Twee nieuwe Office 365 datacentra in Europa

Blogs
26-4-2015

Microsoft heeft onlangs twee nieuwe Office 365 datacentra geopend in Europa. Eén in Finland en één in Oostenrijk. Dit naast de twee Europese datacentra die ze reeds in gebruik had in Ierland (Dublin) en Nederland (Amsterdam). De twee datacentra vergroten het bereik van de Office 365 diensten, ze brengen de data dichter bij de Office 365 klanten in Europa.

Door de investeringen in de twee nieuwe datacentra heeft Microsoft nu vier datacentra locaties in Europa. Sommige van deze locaties bestaan uit meerdere datacentra, zoals het datacentrum in Dublin. Over de komende jaren zal Microsoft haar datacentra verder uitbreiden. Zo wordt in Nederland in Middenmeer een nieuw datacentrum gebouwd. De totale investering daarvoor bedraagt 2 miljard euro. Het datacentrum is uniek in de vorm dat ze zo milieuvriendelijk als mogelijk is gebouwd en bijvoorbeeld warmte terug wordt geleverd aan de buren, tuinders.

[embed]https://youtu.be/3AZoC3MloF4[/embed]

Alle vier de datacentra in Europa leveren Office 365 diensten aan de klanten van Microsoft. De datacentra in Finland en Oostenrijk alleen Exchange Online diensten, de datacentra in Amsterdam en Dublin ook de andere Office 365 diensten. Naast Office 365-diensten, worden vanuit de datacentra in Dublin en Amsterdam ook andere Microsoft Cloud diensten aangeboden. Hierbij kun je denken aan Microsoft Azure, CRM Online, Windows Intune en de verschillende consumentendiensten zoals Skype en MSN.

In de landkaart hieronder wordt een weergave gedaan van alle datacentra locaties die Microsoft momenteel op wereldwijd niveau gebruikt. Daar moet wel bij gezegd worden dat het de locaties betreft waar ze openlijk over communiceert.

Office 365 Datacenter locaties Europa

Waarom is het belangrijk dat de datacentra in Europa staan?

Microsoft garandeert, contractueel, dat data opgeslagen in Office 365 datacentra nooit verplaatst zal worden naar datacentra buiten de Europese Unie. Dat is belangrijk voor klanten van Microsoft omdat daarmee de Europese wetgeving van toepassing is op de gegevens. Overheden van niet Europese landen kunnen niet zomaar gegevens opvragen in de Europese datacentra, zelf de Amerikaanse overheid niet. Over dit laatste punt heeft Microsoft verschillende rechtszaken met de Amerikaanse overheid gevoerd (en gewonnen) waarin ze enerzijds heeft geëist dat bij het opvragen van gegevens van een Office 365 klant de gegevens niet bij Microsoft werden opgevraagd maar bij de klant zelf en anderzijds dat Microsoft publiekelijk mag communiceren over alle informatieverzoeken die ze krijgt van de Amerikaanse overheid.