Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Unit4 ondersteunt zorgverleners met nieuwe app

Blogs
4-9-2015

Unit4 komt met een nieuwe app om zorgverleners in de ouderen- en gehandicaptenzorg nog beter te ondersteunen. Een paar handelingen volstaan om direct de noodzakelijke cliëntgegevens op te vragen en de belangrijke administratieve activiteiten te registreren. De Cura App, die op meerdere besturingssystemen kan draaien en is geïntegreerd met Unit4 Cura Suite, is tot stand gekomen in samenwerking met CareConnections, dochteronderneming van Wortell.

Zorgprofessionals hebben rondom het verlenen van zorg altijd administratief werk te doen. Dit kost te vaak nog te veel tijd. De kans op fouten is groter als de registratie later op de dag plaatsvindt mede doordat dan vaak gegevens van meerdere cliënten verwerkt moeten worden. “Daarom willen zorgverleners de gegevens bij voorkeur éénmalig en direct verwerken op de plaats waar de zorg wordt verleend”, zegt Hans ter Brake van Unit4. “Niet zoals zo vaak gehoord anywhere, anytime en any device maar: ‘just in time’, op de ‘the point of care’ en met het ‘preferred device’.”

Snel rapporteren

De Cura App is in nauwe samenwerking met zorgverleners ontwikkeld. Hierbij stond eenvoud en snelheid in gebruik voorop. Alle benodigde informatie bij de cliënt is op te vragen en bij te werken via een tablet of smartphone. Zorgverleners kunnen hun planning met inclusief doelen en rapportages inzien en bewerken.

Offline werken

In Nederland is er in sommige regio’s en in vaak wat oudere gebouwen geen goede publieke dataverbinding mogelijk. Daarom is het mogelijk om offline te werken met de Cura App. Daar waar dat wel mogelijk is, vindt synchronisatie van gegevens plaats. Zo zijn de gegevens ook op te vragen en in te voeren als er geen internet is. Het technische platform waar gebruik gemaakt van wordt is het Microsoft cloud platform Azure.

Geschikt voor diverse werkwijzen

Zorgorganisaties bepalen zelf welke mogelijkheden ze aan hun medewerkers beschikbaar stellen. Dit is zelfs in te regelen per groep van medewerkers en zelfs individuele medewerkers. Daarnaast kan de Cura App omgaan met verschillende werkwijzen in de zorg. “De Cura App zorgt voor lastenverlichting en tijdbesparing voor zorgverleners”, stelt Ter Brake. “We stellen zorgverleners in staat om op de plaats waar zij de zorg verlenen toegang te hebben tot alle benodigde gegevens en ook alle benodigde registraties te kunnen doen. De Cura App is daarmee ook een goed hulpmiddel voor zorgorganisaties die sturende activiteiten toenemend bij hun medewerkers willen leggen.”