Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Van eenmalig, naar uniek, herhaalbaar en schaalbaar

Blogs
27-3-2019
Een migratie naar de cloud realiseren: dáár helpen wij veel organisaties mee. Daarbij zijn er twee mogelijkheden: óf je zet alle software een op een over van je server naar de Microsoft Azure-cloud, óf wij bedenken samen met jou hoe we de oude traditionele systemen kunnen opbouwen als componenten in de cloud. De eerste optie levert al flink wat voordelen op – je hoeft bijvoorbeeld geen hardwarevervangingen meer te doen en je bespaart kosten. Maar je profiteert nog niet van de échte voordelen van cloudtechnologie. Wil je dat, dan is het slim om je traditionele applicaties om te bouwen naar moderne cloud systemen.

Hét voordeel: ongelimiteerd schaalbaar zijn

Eén van onze klanten, een zorginstelling, doet regelmatig onderzoek. In de traditionele omgeving liep de organisatie aan tegen gelimiteerde mogelijkheden omtrent rekencapaciteit: het aantal servers bepaalde de bovengrens. De cloud en SaaS-diensten vormden de oplossing. Door hiervan gebruik te maken kan onze klant nu ongelimiteerd IT-bronnen bijschakelen. Het resultaat: méér en grondiger onderzoek met betrekking tot calculatiemodellen. Want de rekencapaciteit in de cloud is oneindig.

De volgende stap: herhaalbare softwaremodellen

Kort gezegd, de schaalvoordelen van de cloud zijn enorm. Dat wisten we al. Maar tot voor kort hadden we ons niet gerealiseerd dat een oplossing voor één klant vaak ook heel goed inzetbaar is voor andere organisaties. Toen we inzagen dat zulke herhaalbare softwaremodellen voorhanden waren, voegden we de daad bij het woord. Een recent voorbeeld: om het innovatieproces in een organisatie te ondersteunen werden wij laatst uitgedaagd een platform te bouwen waar alle medewerkers van die organisatie hun ideeën voor nieuwe innovaties konden lanceren. Het idee om een nieuw platform te maken was geboren. Uiteindelijk bleken meerdere organisaties daarin geïnteresseerd te zijn en inmiddels hebben we een platform dat al tientallen keren is ingezet.

Fusie: meer mogelijkheden

Onze recente fusie met Ettu heeft de mogelijkheden op dit gebied enorm verbreed. Ettu heeft namelijk veel ervaring met dit soort softwareontwikkeling. Een grote groep medewerkers binnen het bedrijf bouwde zulke applicaties al een tijd met behulp van DevOps. Nu slaan al die experts de handen ineen onder de naam 'Wortell'!