Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Van sollicitatie tot proeftijd: hoe ziet de kandidaatbeleving eruit?

Blogs
21-1-2019
De 'journeys' binnen bedrijven vliegen je tegenwoordig om de oren. Maar hoe zit het precies met de candidate journey? In deze blog vertellen we je hoe de kandidaatbeleving eruitziet binnen Wortell en wat jij als kandidaat van ons kunt verwachten.

Som der delen: élk beleefmoment is belangrijk

De som der delen is altijd groter dan het geheel. Wat we hiermee bedoelen? Het gaat niet om één specifiek moment. De beleving die jij als kandidaat hebt tijdens de sollicitatie, moet op élk moment goed zijn. Dat begint bij het allereerste contactmoment – of we nu met elkaar in contact treden via een referral of social media (of een ander kanaal, natuurlijk). Waar we altijd goed naar kijken is of wij ook de juiste optie voor jóu zijn. We leggen de wensen, de ambities en het groeipad van de kandidaat naast onze eigen ambities om te bepalen of deze in lijn met elkaar liggen.

Van contact tot contract: journey van de kandidaat

Zien we in eerste instantie overeenkomsten, dan starten we met een telefonisch interview om te bespreken in hoeverre onze ambities aansluiten op die van jou. We proberen het gevoel van Wortell als organisatie op je over te brengen. Bevalt dit gesprek van beide kanten, dan nodigen we je uit. Op de bewuste dag organiseren we graag een prettige ontvangst. Bij ons kwijn je niet weg in een kille wachtruimte; wij wachten je enkele minuten voor aanvang van het gesprek op om je persoonlijk te ontvangen en te verwelkomen.

Je tekent!

Een contract tekenen bij je nieuwe werkgever is niet alleen een zakelijke stap, het is ook een jubelmoment. Wij vinden het belangrijk dat je je hierbij gewaardeerd voelt. Daarom geven we je een survivalpakket met gepersonaliseerde items mee. Zo kun je je goed voorbereiden en krijg je een voorproefje van het echte Wortell-gevoel.

Een insider worden

Je hoeft niet tot je 1e werkdag te wachten om met ons bekend te raken. Na het tekenmoment krijg je toegang tot een pre en onboarding app waarin je wekelijks informatie ontvangt over Wortell. Zo creëren we een interactief inwerktraject!

Door de Wortell Wasstraat

Omdat de kleur van Wortell groen is, word je op je eerste werkdag 'groen gewassen' in de Wortell-wasstraat. Hieraan zitten allerlei opdrachten vast, waardoor je op een zeer vriendelijke en leuke manier kennismaakt met onze organisatie. Je proeftijd is overigens geen sprong in het diepe: vanaf het moment dat je tekent tot en met de laatste dag van de proefperiode begeleiden wij je stap voor stap!