Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Veilig mailverkeer binnen de zorgwerkplek? Dát realiseer je met de module ‘Veilig mailen’

Een mail is zó verstuurd. Maar voor zorgorganisaties kleven er bepaalde risico’s aan mailverkeer. De inhoud van een mailbericht kan bijvoorbeeld via doorsturen beschikbaar komen voor andere mensen dan de bedoelde ontvanger. Daar zit je niet op te wachten, zeker niet wanneer een medisch specialist bijvoorbeeld een bericht — inclusief BSN-nummer en medische gegevens — naar een patiënt stuurt.

Zulke risico’s wil je zoveel mogelijk voorkomen. Je bent dit ook wettelijk verplicht: de NTA 7516-norm is specifiek hierop gericht. Verschillende leveranciers bieden software die je helpt om daaraan te voldoen. Wortell heeft hiervoor de module ‘Veilig mailen’ ontwikkeld op basis van een partnertechnologie die wij hierin vinden excelleren: Bastion 365.

De sleutel ligt in versleuteling

Mails moeten op een veilige manier van A naar B gaan: dat staat buiten kijf. Als zorgorganisatie of ziekenhuis moet je kunnen aantonen dat je je aan de regelgeving op dit gebied houdt. Dit betekent dat je grip moet hebben op wat er met berichten gebeurt en zorgvuldig moet omgaan met data.

Hoe realiseer je dit? Door e-mails (en bijlagen) te versleutelen. Wanneer iemand binnen jouw organisatie via e-mail gevoelige (persoons)gegevens verstuurt, moet je het bericht voorzien van een geheime ‘digitale sleutel’.

Daar zorgt Bastion 365 voor. Het versleutelt niet alleen e-mails, maar ook sms’jes. Ontvangers van sms-berichten krijgen een unieke code met een eenmalig wachtwoord. Dit voeren zij in op het portaal van Bastion 365, waarna ze de sms kunnen openen.

Altijd en overal werken

Work.

Stel, de zorg rondom de werkplek wordt je geheel uit handen genomen. 

Controle over route die een bericht aflegt: praktijkvoorbeeld

Hoe werkt dit nu precies in de praktijk? We geven een voorbeeld. Stel, een psycholoog in de dementiezorg heeft een analyse van een patiënt afgerond. De conclusie: de familie moet op de hoogte worden gesteld van bepaalde gedragsveranderingen. Gevoelige informatie die absoluut niet op straat mag komen te liggen.

Met Bastion 365 zorg je dat niemand het bewuste bericht onderweg kan bekijken. Daarnaast kun je handelingen als doorsturen en printen beperken. Met andere woorden, je hebt controle over de route die het bericht aflegt. Zo minimaliseer je de kans dat het bericht in verkeerde handen terechtkomt. En — belangrijk — hiervoor hoef je geen ingewikkelde handelingen uit te voeren of een Outlook-plug-in te installeren.

Werken met Wortell: ontzorgen en een integraal securityplaatje

In onze visie bieden wij met de module Veilig mailen en Bastion 365 een betrouwbare oplossing op basis van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Een belangrijke factor voor onze zorgklanten, voor wie budget een rol speelt.

Wil jij gebruikmaken van de module Veilig mailen met Bastion 365? Dan koppelen wij het aan Exchange Online in Microsoft 365. Wortell richt alles voor je in en zorgt dat het blijft werken, zodat jij er geen omkijken naar hebt. Ook kijken we verder dan veilig mailen. Samen met jou bekijken we hoe security op een hoger niveau kan werken (denk aan zaken als data loss prevention (DLP) en dataclassificatie). Dat is namelijk een integraal onderdeel van onze dienstverlening.

Meer weten?

De module Veilig mailen is onderdeel van onze Work dienstverlening. Wil je meer hierover weten? Download dan de brochure. Het is ook mogelijk om deze module los af te nemen. Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Brochure

Lees direct meer

De module Veilig mailen is onderdeel van onze Work dienstverlening. Wil je meer hierover weten? Download de brochure

Meer over Werkplek

Ga naar Ontdek de kracht van Microsoft Copilot Studio
Blogpost / 22-5-2024

Ontdek de kracht van Microsoft Copilot Studio

Tijdens Microsoft Build 2024 zijn we enthousiast om een reeks krachtige nieuwe mogelijkheden in Microsoft Copilot Studio te delen. Deze geavanceerde t...
Teams Ga naar Out of the box denken met Microsoft Copilot: niet alleen voor kantoorpersoneel, maar ook voor zorgverleners!
Blogpost / 27-2-2024

Out of the box denken met Microsoft Copilot: niet alleen voor kantoorpersoneel, maar ook voor zorgverleners!

De komst van Copilot is een goed moment om stil te staan bij scenario’s die beschrijven hoe mensen en organisaties kunnen profiteren van deze kr...
Ga naar Stap voor Stap naar succes: M365 Gebruikersadoptie
Blogpost / 30-1-2024

Stap voor Stap naar succes: M365 Gebruikersadoptie

Gemeenten kiezen Wortell om medewerkers mee te nemen bij hun digitale transformatie. In de Nederlandse gemeenten zijn flink veel veranderingen gaan...
Ga naar 5 redenen waarom on-site-support in de zorg heel hard nodig is
Blogpost / 19-9-2023

5 redenen waarom on-site-support in de zorg heel hard nodig is

Bezuinigingen zijn een terugkerend onderwerp van gesprek binnen de zorg.  Eén gebied waar je de hand absoluut niet op de knip moet houden?...
Ga naar Wortell en Kwintes sluiten een vijf-jarig contract voor het beheer van de moderne werkplek op basis van Microsoft 365.
Blogpost / 14-7-2023

Wortell en Kwintes sluiten een vijf-jarig contract voor het beheer van de moderne werkplek op basis van Microsoft 365.

Wortell, een Microsoft Powerhouse, heeft vandaag aangekondigd dat zij een strategisch partnerschap zijn aangegaan met Kwintes, een vooraanstaand bedri...
Ga naar Kwetsbaarheid in Teams Chat bij externe gebruikers
Blogpost / 11-7-2023

Kwetsbaarheid in Teams Chat bij externe gebruikers

De kwetsbaarheid waar dit 'advisory report' voor waarschuwt, is dat de mogelijkheid bestaat dat externe personen via een omweg alsnog bestande...
sven_stock_wortell Ga naar Governance bij hybride werken: 5 tips voor soepel en veilig samenwerken met Microsoft Teams
Blogpost / 31-1-2022

Governance bij hybride werken: 5 tips voor soepel en veilig samenwerken met Microsoft Teams

De tijd waarin thuiswerken een optie was, is voorbij. Organisaties over de hele wereld maken het onderdeel van hun vaste beleid. De meeste hebben inmi...
Ga naar Je werkplek zelf beheren: do of don't?
Blogpost / 19-1-2022

Je werkplek zelf beheren: do of don't?

Voor de pandemie was de werkplek al flink aan het veranderen: technologieën werden steeds uitgebreider, waardoor de dynamiek van de werkplek...
Ga naar Modern Workplace Consultant
Vacature

Modern Workplace Consultant

Jij houdt je bezig met onze oplossingen rondom de Moderne Werkplek.
Ga naar Adoptie Consultant
Vacature

Adoptie Consultant

Als Adoptie Consultant begeleid je de klant en hun medewerkers in de digitale transformatie naar de digitale moderne werkplek.