Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Veranderen? Ieuw!

Blogs
6-11-2015

change%20management

Als ik tegen jou zeg: “Spring in de sloot!!”. Dan doe je dat niet, toch? Maar wat doe je als ik zeg: “In de sloot ligt een boot met een kluisje met geld. Pak het maar”. Dan doe je het wel, toch?

Verandering. Dagelijkse kost vanuit mijn werk. Als adoptieconsultant van Microsoft producten begeleid ik bedrijven en haar medewerkers naar de nieuwe werkplek en de bijbehorende nieuwste snufjes.

Altijd, in meer of mindere mate, stuit dit op weerstand. Niet omdat men de techniek niet snapt en er geen gebruik van wil maken, maar omdat men er het voordeel niet van inziet. De welbekende “What is in it for me” ontbreekt. Wij helpen jouw organisatie bij dat voordeel helder formuleren. Dat begint al bij de start van het (adoptie)traject. Tijdens de start nodigen we bedrijven uit voor de CIE-sessie (zie de blog van mijn collega Anouk).

Daarnaast houden mensen niet van opgelegde verandering. Daarom gaan we samen op zoek naar een groep medewerkers die het voordeel zien van de werkplek. Dat groepje medewerkers dopen we dan om tot “Ambassadeurs”. En die begeleiden we vervolgens om ze bijvoorbeeld trainers te maken. Een eigen medewerker die een training geeft is een pluspunt voor de adoptie. Immers, als hij enthousiast is over de nieuwe werkplek dan is het voor mij vast ook interessant!
Met deze twee genoemde uitgangspunten (voordeel in laten zien) en dat gezamenlijk met een selecte groep (Ambassadeurs) tot stand laten komen is de start van een geslaagd adoptietraject. Wil je meer weten, neem dan gerust contact op.