Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Voor de tweede keer Beste Werkgever in de IT-dienstverlening!

Blogs
12-2-2019
Wortell heeft het tweemaal op een rij voor elkaar gekregen: we zijn verkozen tot 'Beste Werkgever van het Jaar' in de categorie IT-dienstverlening. Een eer, want deze titel verdien je niet zomaar!

Wat houdt het onderzoek in?

Het Beste Werkgeverschap krijg je pas toegekend na een uitgebreid onderzoek waarin medewerkers anoniem hun ongezouten mening kunnen geven over hun werkgever. Wat er aan bod komt? Onderwerpen als maatschappelijke betrokkenheid, werkgeluk en samenwerking binnen teams. Daarnaast kunnen medewerkers aangeven hoeveel vertrouwen ze hebben in collega's, in de organisatie én in de directie. Daarbij wordt gekeken naar zaken als innovatie en de mate waarin regels het werk belemmeren.

Continu verbeteren: twee initiatieven uitgelicht

Wij zijn er trots op dat we deze 'test' wéér met vlag en wimpel hebben doorstaan. Hoe we dat voor elkaar hebben gekregen? In 2018 hebben we aan veel zaken gewerkt. De overkoepelende gedachte: zorgen dat onze medewerkers zich nóg meer gewaardeerd en gehoord voelen. Om dit te kunnen waarmaken zijn we verschillende initiatieven gestart. Twee daarvan bespreken we hieronder.

1. Platform voor ideeën

Vorig jaar hebben we een platform gebouwd waarop medewerkers verbeterideeën kunnen etaleren mét een succesfactor. Dit laatste betekent dat zij het succes van hun idee kunnen definiëren, zodat dit meetbaar is. Het resultaat: een podium waarop ze een initiatief constructief kunnen voorstellen. Wordt een plan goedgekeurd, dan is de medewerker zelf verantwoordelijk voor de implementatie en uitvoering. Alle eer gaat dus ook naar deze medewerker!

2. Welzijnscoaches

In 2018 hebben we ook geïnvesteerd in het welzijn van onze medewerkers. Zo hebben we tegenwoordig twee coaches beschikbaar: • Carrièrecoach Wij merkten dat het vinden van de juiste werk-privébalans in de praktijk lastig was voor veel medewerkers. Daarom hebben we een carrièrecoach aangehaakt. Deze helpt hen bij het behalen van hun persoonlijke én professionele doelstellingen. • Vitaliteitscoach Menig onderzoek wijst het uit: gezonde medewerkers zijn gelukkige medewerkers. De vitaliteitscoach ondersteunt medewerkers die bepaalde gezondheidsdoelstellingen nastreven. Natuurlijk is het absoluut niet verplicht om bij deze coach aan te kloppen, maar wie iets gezonder of fitter wil leven en een voedingsschema of trainingsplan nodig heeft, kán dit wel doen.
Op naar de eindstreep! De eerste slag is gewonnen, maar de race is nog niet ten einde. Op 7 maart maakt Wortell kans om de Beste Werkgever van Nederland te worden. Het is dus nog even duimen - die titel slepen we immers graag in de wacht!