Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Voorbij het miljoen!

Blogs
3-4-2019
De magische grens is overschreden: Wortell heeft meer dan één miljoen Office 365-gebruikers naar de cloud gemigreerd. Tijd voor een korte terugblik! Hoe zijn we op dit punt gekomen?

Microsoft naar de cloud: regelrechte ramp of gouden kans?

Ik kan me als de dag van gisteren herinneren dat ik ergens in 2008 in een grote zaal in het Texaanse Houston luisterde naar een aankondiging van de toenmalige CEO van Microsoft, Steve Ballmer: Microsoft zou naar de cloud gaan en Software as a Service gaan bieden voor Exchange, SharePoint en Skype. Mijn eerste gedachte: Microsoft steelt onze business! Omdat wij op dat moment Exchange-, Sharepoint- en Skypeservers installeerden voor onze klanten, zouden we niet veel meer te doen hebben. Althans, dat dácht ik. Daarom trok ik de stoute schoenen aan en klom ik in de pen. Mijn brief aan Steve Ballmer was eerlijk: ik schreef dat ik deze beslissing een drama vond en dat ik het gevoel had dat Microsoft onze business voor onze neus wegkaapte. Kort daarop ontving ik een uitnodiging om hier dieper op in te gaan in een face-to-facegesprek. Een vliegreis later zat ik om de tafel met Steve Ballmer. In een half uur bespraken we de impact die het recente besluit zou hebben op de Partnercommunity. Zijn visie: de voordelen voor Microsoft-klanten zouden óók voor veel meer kansen zorgen onder Microsoft Partners.

Op naar de cloud: een compleet palet aan diensten

Inmiddels kijk ik met enige schaamte terug op mijn toenmalige scepsis. Want in de afgelopen tien jaar is de cloud een enorm succesverhaal geworden. Na het gesprek met Steve Ballmer was ik ervan overtuigd dat het Microsoft-besluit gunstig kon zijn voor klanten én Partners. Daarom besloten we bij Wortell om ons volledig toe te leggen op de cloud. Dat is nu 10 jaar geleden. In eerste instantie waren we vooral bezig klanten te overtuigen dat de 'grote boze cloud' helemaal niet zo eng is. Vervolgens hielden we ons voornamelijk bezig met het daadwerkelijk migreren van klanten naar de cloud. En tegenwoordig helpen we 'gemigreerde' klanten óók om gebruik te maken van alle mogelijkheden die de cloud biedt. Want dat zijn er veel! Intussen hebben we een compleet palet aan diensten ontwikkeld. Deze beslaan een groot spectrum: van de technische migratie tot het beheer erná en van de Microsoft Managed Desktop tot de adoptie van technologie. Al deze diensten hebben we ook nog eens toegespitst op een aantal sectoren, waaronder de zorg en het onderwijs. Zo kunnen onze klanten profiteren van diepgaande expertise.

Niet meer sceptisch, maar trots!

Sinds de introductie van Office 365 hebben we vele honderden klanten naar de cloud gemigreerd. Onlangs kwamen we er bij toeval achter dat we inmiddels meer dan één miljoen mensen naar de cloud hebben gemigreerd. Daar ben ik natuurlijk enorm trots op. Wie had dát ooit gedacht toen ik met zo'n sterke negatieve mening in die zaal in Houston zat?