Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Waarom is Teams dé oplossing voor de industriesector?

Blogs
18-6-2019
Zoals je misschien al weet, is Microsoft Teams enorm handig ter ondersteuning van kantoorwerkzaamheden. Maar wist je dat de applicatie óók heel geschikt is om te gebruiken binnen de industriesector? Wij hebben verschillende klanten met medewerkers in de bouw, op boorplatformen en op baggerschepen. Deze mensen zijn cruciaal: zonder hen bestaat de organisatie immers niet. Wat we vaak zien is dat de IT-voorzieningen voor medewerkers in zulke rollen heel beperkt zijn. Teams biedt uitkomst! Maar hoe?

Teamomgeving: overal toegang tot alle benodigde informatie

Speciaal voor mensen in uitvoerende rollen bestaat er Microsoft Teams for Firstline workers. Hiermee kun je hele betaalbare licenties kopen voor Office 365-gebruikers, zodat zij niet alleen toegang hebben tot Teams vanaf hun pc, maar ook vanaf een tablet of mobiel. In onze ervaring een groot succes – mensen die werkzaam zijn in de industriesector, gebruiken Teams veelvuldiger dan e-mail en andere applicaties. Op welke manier doen zij dit precies? Stel, een groep medewerkers werkt in een bepaalde fabriek of op een specifiek boorplatform. Voor hen maak je eenvoudig een team aan, waarbinnen je alle operatingprocedures beschikbaar stelt in de vorm van documenten. Daarnaast voeg je video's toe waarin je de benodigde handelingen duidelijk uitlegt. Wil je ook een urenregistratie- of planningsmodule opnemen (die je koppelt aan je interne planningssysteem), dan kan dat. Je kunt softwareapplicaties van derde partijen namelijk uitstekend koppelen aan Teams.

'Totaalpakket': één startpunt voor alle activiteiten

Wat wij merken is dat Teams uiteindelijk fungeert als een 'pakket' waarmee een team alle handelingen uitvoert. Een medewerker die niet veel met ICT werkt, kan ermee omgaan. Dit maakt dat Teams een startpunt vormt voor alle activiteiten. Het is een soort centrale softwareapplicatie van waaruit iedereen zijn rol vervult. Benieuwd hoe dit werkt in de praktijk? We sluiten af met een voorbeeld. Een van onze grotere klanten verzorgt het onderhoud van fabrieken op internationaal niveau. Deze organisatie laat de communicatie over álle projecten nu plaatsvinden via Teams. Voor elk project wordt een aparte teamomgeving aangemaakt waarin alle materialen, bouwtekeningen, handleidingen en planningen in staan. De ervaring van dit bedrijf? Het kan niet meer zonder!