Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Wat is een change management coach?

Blogs
4-7-2023
Verandering of change is een ondenkbaar onderdeel van het bedrijfsleven. Van de implementatie van nieuwe technologie tot organisatorische veranderingen of een cultuurshift: succesvol change management is onmisbaar voor een vlekkeloze implementatie. Klinkt onbegonnen werk? Een change management coach kan je hierbij helpen!  

Dit doet een change management coach voor jou  

Een change management coach is een expert die gepokt en gemazeld is in het ondersteunen van organisaties bij veranderingstrajecten. Een greep uit het takenpakket:  

  • Change management strategie ontwikkelen 

  • Workshops opzetten   

  • Stakeholders analyseren en beheren 

  • Communicatieplan bedenken  

  • Weerstand identificeren en beheren  

  • Coaching en training verzorgen  

  • Change management proces evalueren en bijsturen  

Je kan de change management expert dus beschouwen als een soort van gids die alle belanghebbenden door het veranderingsproces loodst. Dit helpt je organisatie om obstakels te overwinnen, weerstand te verlagen en doelstellingen te behalen.  

Waarom heb je een change management coach nodig? 

Organisatorische veranderingen zijn best complex. De kans is reëel dat je op een aantal uitdagingen botst. Zo weet je misschien niet zeker hoe je een veranderingstraject op poten zet. Of word je geconfronteerd met een lage betrokkenheid of acceptatie. En het kan een echt doolhof zijn om de communicatie en informatieoverdracht feilloos te laten verlopen.  

Een change management coach bezit uitvoerige kennis en ervaring die dit domein vereist. Ook heeft hij specifieke vaardigheden op niveau van communicatie, ondersteuning en omgaan met weerstand. Kortom: alles wat je nodig hebt om de kans op succesvol change management te verhogen! 

De change management services van Wortell: van project naar proces 

Bij Wortell vind je alle change management services onder één dak. We zijn jouw one-stop-shop voor alles wat met de moderne werkplek te maken heeft. Ons programma Digitaal Vitaal is ontworpen met het besef dat adoptie geen eenmalig werk is. Zeker in een tijd waarin Microsoft constant en razendsnel innoveert, begrijpen wij het belang van een dynamische aanpak. 

Daarvoor gaan we concreet en hands-on te werk. Je change management coach vermijdt graag theoretische en abstracte communicatie. In plaats daarvan werkt hij met levensechte scenario's, spreekt hij de taal van jouw eindgebruikers en maakt hij gebruik van bewezen tools en oplossingen!  

Ondersteuning en begeleiding door een change management coach maakt deel uit van Digitaal Vitaal. Met dit adoptieprogramma bieden we continu kennis en inzichten aan om de adoptie van technologie in jouw organisatie soepeler te laten verlopen. Meer weten? Contacteer ons gerust voor een vrijblijvend gesprek!  

Ontdek alles over onze Change Management Services

Onze Change Management Coaches maken moeiteloos de overgang van project naar proces. Haal het maximale uit jouw technologie!