Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Wat kan beter volgens onze medewerkers?

Blogs
22-1-2019
In het jaar 2017-2018 heeft Wortell de award gewonnen voor Beste Werkgever van het Jaar. Een prachtige onderscheiding waar we trots op zijn. Maar Wortell zou Wortell niet zijn als we niet zouden kijken naar wat er nog beter kan volgens onze medewerkers. Wij nemen de term 'zelforganiserend' namelijk uiterst serieus.

Verbeteren: meer synergie, meer samenwerking

Binnen de IT-markt heerst een enorme schaarste. Als een organisatie tegenwoordig wil blijven groeien, moet zij haar medewerkers een unieke beleving bieden. Bij Wortell betekent dit onder meer dat deze moet aansluiten op de goede candidate journey die medewerkers tijdens de sollicitatiefase hebben doorlopen. Volgens het onderzoek vonden onze medewerkers dat we al een hoop dingen goed deden. Maar op sommige gebieden moesten we de puntjes op de i zetten. Zo was er behoefte aan meer synergie tussen de verschillende teams, zodat zij de samenwerking op een meer natuurlijke manier konden opzoeken. Een belangrijk punt, want zo blijven we nóg beter op de hoogte van de technologische ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Daarom hebben we hard gewerkt aan het stroomlijnen van onze processen. Hierbij hebben we ons gefocust op het opzoeken van de gewenste synergie. Enkele oplossingen die we doorvoerden: nog meer onderlinge kennisdeling, diverse trainingen, tech-sessies en de nodige bedrijfsuitjes.

Blijven groeien: het kan altijd nóg beter

Onze inspanningen bleken niet tevergeefs. In het onderzoek naar de Beste Werkgever voor het jaar 2018-2019 was het verbeterpunt van vorig jaar volledig verdwenen. Daarnaast werd onze organisatie gemiddeld beoordeeld met een 8,55 – oftewel, 0,4 punt hoger dan in 2017-2018. Dit betekent níet dat we komend jaar zullen stilzitten. Integendeel: we willen ons nóg meer focussen op de beleving van de medewerkers. Wat voor ons centraal staat? Meedenken over zelfontplooiing, gezondheid en lifestyle. Daartoe ondernemen we concrete stappen: op dit moment scholen we 12 mensen binnen Wortell om ook dienst te doen als carrièrecoach. In de nabije toekomst zullen zij specifiek gaan bijdragen aan het definiëren van een ontwikkelingspad voor onze andere medewerkers. Daarbij zullen ze fungeren als 'buddy' voor hun collega's!