Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Wat kan Windows Virtual Desktop voor jóu betekenen?

Op de moderne werkplek gebruiken mensen moderne applicaties en persoonsgeboden devices. Toch? Niet altijd. Sommige organisaties stellen géén persoonsgeboden devices ter beschikking aan hun medewerkers. Voor bepaalde applicaties of scenario’s is een persoonsgeboden device niet de volledige oplossing. In welke situaties is dit het geval?
  1. Binnen bepaalde organisaties spelen security en reguleringen een cruciale rol. Financiële bedrijven, overheidsinstellingen en gezondheidsorganisaties willen bijvoorbeeld vaak dat gebruikers data alléén binnen de 'muren' van een applicatie consumeren. Gevoelige gegevens mogen absoluut niet achterblijven op een device.
  2. ‘Flexibiliteit’ is hét sleutelwoord voor bedrijven die te maken hebben met fusies of veel werken met tijdelijke medewerkers. Zij moeten snel een moderne werkplek met alle bijbehorende applicaties kunnen opzetten in een veranderende omgeving.
  3. Veel gebruikers werken tegenwoordig niet meer (exclusief) op een device van de organisatie. Vaak nemen zij een eigen apparaat mee dat aangenaam werkt binnen hun functie. Het probleem: hoe zorg je ervoor dat zij daarop prettig en veilig met bedrijfsapplicaties kunnen werken?
  4. Sommige bedrijven werken met zware grafische designapplicaties. Daarnaast zijn er binnen iedere organisatie nog wel traditionele, niet-web-based Windows-applicaties in omloop. Het is niet altijd even makkelijk om deze goed te laten werken op ieder apparaat.
Herken jij (een van) deze situaties? Dan kan Windows Virtual Desktop interessant voor je zijn. Maar waarom precies?

Traditionele oplossing versus Windows Virtual Desktop: vier verschillen

Wat kan Windows Virtual Desktop precies voor je doen? Die vraag beantwoorden we door de oplossing te vergelijken met traditionele 'Infrastructure-as-a-Service model'-oplossingen. Wat zijn de voornaamste verschillen?
  • Werk je met een traditionele oplossing, dan moet je zelf veel werk verrichten. Naast installeer- en updatetaken slurpen beheerwerkzaamheden een groot deel van je tijd op. Daardoor werk je vaak op een reactieve manier – je stuurt aan op issues wanneer deze optreden en je bent veel bezig met onderhoud. Het resultaat: je loopt (soms enkele jaren!) achter qua updates en functionaliteit. Gebruik je Windows Virtual Desktop – de 'Platform-as-a-Service'-variant op de traditionele oplossing – dan hoef je je niet druk te maken over zaken als back-ups, updates en onderhoud. Omdat je de oplossing afneemt als dienst, heb je véél meer tijd om een actieve rol aan te nemen en je te richten op de ervaring van eindgebruikers. Daarmee treed je veel meer in een regierol.
  • Wil je verschillende klanten of gescheiden organisatieonderdelen binnen je eigen bedrijf kunnen opdragen om een 'stukje' van de organisatie te beheren binnen dezelfde oplossing? Een traditionele oplossing is daarvoor niet geschikt – het volwaardig delegeren van rollen naar andere organisatieonderdelen of klanten is simpelweg onmogelijk. Maar met Windows Virtual Desktop kan dit wél.
  • Als je binnen een traditionele oplossing een applicatielandschap installeert, ben je vaak afhankelijk van de applicatieleverancier. Deze komt meestal met strikte regels. Een traditionele oplossing is daarom beperkt in het flexibele gebruik van verschillende (client- en server)besturingssystemen. De uitkomst: Windows Virtual Desktop, een oplossing die het wél toelaat om in zo'n situatie gewoon dezelfde techniek en applicaties te blijven gebruiken!
  • Moderne authenticatie en beveiliging zijn slechts zeer beperkt mogelijk in een traditionele oplossing. Windows Virtual Desktop, daarentegen, zorgt voor een moderne beveiliging. Je profiteert van een naadloze integratie van bestaande methodieken, zoals conditionele toegang en multifactor-authenticatie.

Van reactief naar actief: tijd om de touwtjes in handen te nemen

Hoe Windows Virtual Desktop werkt in de praktijk? Wortell is er volop mee bezig. Momenteel hebben we bij een groot aantal organisaties proofs of concept en testtrajecten lopen. Bij diverse andere klanten kijken we naar de uitrol van een productieomgeving. Een kort voorbeeld. Eén klant heeft jaren geleden een traditionele on-premise-oplossing laten installeren door een externe partij. Updates zijn vervolgens uitgebleven. De bewuste organisatie werkt nu met ons aan het uitrollen van Windows Virtual Desktop en het migreren van álle applicaties naar de cloud. Wat wij zien? Waar de organisatie zich veel bezighield met machineonderhoud, beheer en updates, beweegt zij nu naar een regierol. Waarom? Ze neemt een dienst af en kan zich daardoor focussen op de eindgebruikerservaring (in plaats van op de infrastructuur daaronder). Kortom, deze klant neemt afscheid van reactieve taken en gaat actief te werk! Bij Wortell hebben we een vijfdaags proof-of-concepttraject gecreëerd. Wat dit betekent? In vijf dagen begeleiden we je bij het opstellen van de requirements voor een solide proof of concept, houden we een inspiratiesessie en zorgen we voor een implementatie. Tijdens de afrondende evaluatie bespreken we de resultaten en kijken we gezamenlijk naar mogelijke volgende stappen. 

Wil je meer informatie ontvangen over WVD? Vraag het hier aan!

Meer over Windows Virtual Desktop (WVD)

sven_stock_wortell Ga naar Tijd voor ‘Azure Virtual Desktop’ en Windows 365! Wat betekent dit voor jou?
Blogpost / 14-9-2021

Tijd voor ‘Azure Virtual Desktop’ en Windows 365! Wat betekent dit voor jou?

In juni 2021 heeft Microsoft een naamswijziging aangekondigd: Windows Virtual Desktop werd Azure Virtual Desktop.
Ga naar Azure Virtual Desktop in gemeenteland
Blogpost / 13-8-2021

Azure Virtual Desktop in gemeenteland

Azure Virtual Desktop (voorheen Windows Virtual Desktop) is een technologie die wordt ingezet om ieder type applicatie in de cloud te laten draaien.
Ga naar E-book Windows Virtual Desktop
Blogpost / 4-1-2021

E-book Windows Virtual Desktop

This e-book, authored by Microsoft MVP Freek Berson, is a guide to assist organizations in moving existing RDS infrastructures to Windows Virtual Desk...
Ga naar Windows Virtual Desktop: van preview-pionierwerk tot advanced specialization!
Blogpost / 11-11-2020

Windows Virtual Desktop: van preview-pionierwerk tot advanced specialization!

Als eerste Microsoft-partner in Nederland heeft Wortell de status 'Advanced Specialization for Windows Virtual Desktop' bereikt. Een mooie mij...
Windows Virtual Desktop Ga naar Wortell eerste Nederlandse Microsoft partner met diepgaande Windows Virtual Desktop kennis
Blogpost / 23-10-2020

Wortell eerste Nederlandse Microsoft partner met diepgaande Windows Virtual Desktop kennis

Als de eerste Nederlandse Microsoft partner en één van de eerste Microsoft partners in West Europa behaalt Wortell de prestigieuze Advan...
Ga naar Windows Virtual Desktop maakt thuiswerken makkelijk
Blogpost / 14-10-2020

Windows Virtual Desktop maakt thuiswerken makkelijk

Thuiswerken is geen keuze, het is noodzaak. Toch hebben niet alle medewerkers thuis ook toegang tot alle applicaties en gegevens. Daarvoor moeten ze t...
Ga naar De flexibele werkplek voor het nieuwe normaal
Blogpost / 2-10-2020

De flexibele werkplek voor het nieuwe normaal

De manier waarop we werken en met elkaar samenwerken is de afgelopen maanden drastisch veranderd. Thuis en onderweg werken is meer norm dan uitzonderi...
Ga naar Microsoft Flight Simulator 2020 running in Windows Virtual Desktop
Blogpost / 9-9-2020

Microsoft Flight Simulator 2020 running in Windows Virtual Desktop

How well does Microsoft Flight Simulator 2020 perform on a GPU powered Windows 10 machine published by WVD?  
Ga naar Wortell en ETTU fuseren
Blogpost / 7-3-2019

Wortell en ETTU fuseren

Vol trots maken we bekend dat Wortell en ETTU fuseren. Lees verder over het nieuwe dienstenpallet van Wortell.
Ga naar Windows Server 2012: Manage your RDS with RDMS
Blogpost / 2-6-2013

Windows Server 2012: Manage your RDS with RDMS

​Deel 3 in een serie artikelen over VDI in Windows Server 2012​ met als onderwerp "Windows Server 2012: Manage