Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Werken vanuit je hart!

Blogs
4-3-2016

Met een glimlach op mijn gezicht denk ik terug aan mijn fantastische dag van gisteren! Een mega productieve dag, een dag waarop ik bergen werk heb verzet, de tijd volledig uit het oog verloor maar wel super tevreden was met mijn resultaten. Het was ook de dag waar ik tussendoor een uitje maakte naar de kinderboerderij en waar ik een heerlijk bakkie leut gedronken heb. Nu hoor ik je denken: ok leuk om te weten maar waarom deel je dit? Dat zal ik je vertellen.

Het was namelijk niet zomaar een bakkie. Het was een bakkie Senseo, met liefde gezet door Greet. Greet, 64 jaar oud, is de beheerder van kinderboerderij Sloterpark. Ik ontmoet haar vandaag voor het eerst, ontvang drie zoenen bij binnenkomst en krijg het bakkie leut in mijn handen gedrukt.
Met enthousiasme vertelt ze over "haar boerderij" waar ze al 20 jaar werkt. Volgend jaar wordt ze 65 jaar en moet ze stoppen. "Ben ik niet van plan hoor, ik ga gewoon door als vrijwilliger" zegt ze.

Ze geeft me een uitgebreide rondleiding. Ze laat me de hokken zien waar de konijnen en de vogels zitten, legt alles tot in detail uit en zo lopen we richting de binnenruimte waar de pony van 22 jaar te vinden is en verschillende soorten bokjes. Onderweg daarnaartoe ben ik getuige van een kat die zich probeert voort te planten, ja ook dat is het leven op een kinderboerderij. We komen bij de bokjes waar kortgeleden gezinsuitbreiding is geweest en ook het eerste lammetje buiten is een feit. Ik maak kennis met Geer het varken, Goor is helaas kort geleden overleden. “Tja.. ook dat hoort erbij” zegt Greet.

Voorbereidingen (3)

Dan komen we bij het stukje land waar het werk ligt te wachten. “Hier heb ik jullie hulp voor nodig” zegt Greet. Een stuk grond wat uitgegraven mag gaan worden zodat het later dit jaar voorzien kan worden van een laagje zand en tegels. Het is niet zomaar een stukje grond. Het is een stuk grond met zwart zand. Je kunt je voorstellen dat met de regen van de afgelopen periode dat zand lekker drassig is geworden dus er is werk aan de winkel. “Een mooie klus voor de ochtend” zegt ze, “laat ze wel hun oude kleren aandoen en ook een paar laarzen ofzo”. Een goed advies van Greet :-)

Voor inspectie (3)

Greet en ik nemen de ochtend nogmaals door en bespreken ook het middagprogramma op kinderboerderij Strohalm. “Co kan jullie hulp ook goed gebruiken” geeft ze aan. “Zijn dijk heeft een opknapbeurt nodig”. Ook daar mogen we onze handen dus uit onze mouwen steken. Snoeien, schoonmaken en opruimen, lekker aan de slag!

Greet sluit de ochtend enthousiast af: ze heeft er zin in. “Vertel ze maar dat ik zal zorgen voor koffie met een koekje” zegt ze. “Vanaf 9 uur zijn ze van harte welkom”. Greet geeft me weer drie zoenen en zwaait me uit terwijl ik de kinderboerderij verlaat met een gevoel van bewondering, respect en vooral blijdschap. Ik kan niet wachten tot het volgende week is!

Waarom ik dit verhaal met je deel? Omdat ik super trots ben op de dingen die ik kan en mag doen. Trots op het feit dat geen dag hetzelfde bij Wortell is en we in staat zijn elk jaar weer iets nieuws en gaafs te doen wat ervoor zorgt dat het hier nooit saai is. Daarnaast ben ik trots op het enthousiasme en de betrokkenheid van veel collega's en dat wij via ons Maatschappelijk Verantwoordelijk Ondernemen project mensen als Greet gaan helpen. Super trots dat we bij Wortell niet alleen met onze hersenen werken, maar ook vanuit ons hart!