Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Whitepaper: 10 schokkende feiten over cyberaanvallen

Whitepaper
9-8-2023

Cyberrisco’s schuilen tegenwoordig in alle virtuele hoeken van de samenleving. De reikwijdte van de gemiddelde organisatie is veel groter dan een of enkele fysieke kantoorgebouwen. Medewerkers werken vanuit huis of op afstand. En mensen zijn vaak onderweg.

Het ‘altijd-en-overal-werken-principe’ is breed omarmd. Dat verbreedt de groeimogelijkheden, maar ook de cybergevaren. Daarnaast kennen niet alle collega’s elkaar meer, waardoor het makkelijker is voor kwaadwillenden om het kantoor binnen te dringen en zich voor te doen als een medewerker om zo informatie te stelen.

Van bewustwording naar oplossing: wapen je tegen cyberaanvallen

De eerste stap richting goede security is bewustwording. Daarom beschrijven we in dit whitepaper 10 schokkende feiten over cyberaanvallen. Ook vertellen we wat je als organisatie kunt doen om je daartegen te wapenen!

Download het whitepaper '10 schokkende feiten over cyberaanvallen'

Phishing en personalisatie

Hackers gaan hun pijlen steeds gerichter uitschieten. Want daarmee boeken zij meer resultaat. In 2021 was de gemiddelde klikratio voor een phishingcampagne 17,8%. Maar voor meer gerichte phishingcampagnes — die bijvoorbeeld óók een telefoongesprek omvatten — was de klikratio maar liefst 53,2%. Gepersonaliseerde aanvallen bleken dus driemaal zo effectief!