Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Flexibel naar de cloud met Windows 10 co-management

Blogs
17-11-2017
Steeds meer bedrijven willen de overstap naar Azure, ofwel de cloud, maken. Heel gaaf, maar op het gebied van client management zien we dat bedrijven terughoudend zijn. Dat is jammer, want Microsoft biedt met Intune een platform dat flexibeler is dan System Center Configuration Manager (SCCM). Een veelgehoorde klacht van onze klanten is dat het ze het lastig vinden om te migreren naar de cloud. Soms is SCCM IT-technisch noodzakelijk of is het gehele bedrijf nog niet klaar om de switch naar de cloud te maken. Bedrijven managen Windows 10 dan in eerste instantie met SCCM en policies via Active Directory. Echter, klanten willen de flexibliteit en high-availability ervaring van de Microsoft cloud. Daarbij komt dat Intune sneller inspeelt op nieuwe features van Windows 10 dan SCCM.

Windows 10: Co-management

Met de Windows 10 Fall Creators Update is het mogelijk om een Windows 10 device zowel via SCCM als via Intune te laten managen. Dit betekent dat we een device nu zeer flexibel kunnen managen en de transitie naar de cloud makkelijker kunnen maken!
We zien dat we SCCM kunnen blijven gebruiken voor het deployen van bijvoorbeeld WIN32 applicaties terwijl we de laatste security features van Windows 10 via Intune kunnen beheren. In de tussentijd stelt co-management de organisatie in staat om workloads van SCCM naar Intune te migreren: een zeer fijnmazige en veilige manier om transities naar de cloud vorm te geven. Meer informatie over wat co-management voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem gerust contact met mij op via joost.van.de.peppel@wortell.nl.