Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Windows 10; wat kan ik er nu mee?

Blogs
9-7-2015

Op 29 juli wordt Windows 10 gelanceerd. Wortell bood – in samenwerking met Microsoft – vijf organisaties de kans om als enige in Nederland kennis te maken met het nieuwe besturingssysteem. De kennismaking stond in het teken van de introductie van Windows 10 en alle mogelijkheden, die het te bieden heeft. Want wat betekent de nieuwe release eigenlijk voor jullie business?

Dunamare Onderwijsgroep

,,Dunamare is een onderwijsinstelling. Onze filosofie is: kinderen iets leren voor de dag van morgen. Dat kan niet met de techniek van gister.” IT Manager Bastiaan Groeneveld van Dunamare meldde zich aan om Windows 10 verder te onderzoeken. ,,Wij zijn continu op zoek naar het ideale device. Is dat een tablet, laptop of mobiel? Tot en met Windows 8 kwamen wij toch op een laptop uit. Windows 10 is het eerste systeem, dat van één device meerdere devices kan maken.” Dit betekent bijvoorbeeld dat docenten hun tablet kunnen losklikken van een toetsenbord en achterin het lokaal klassikaal kunnen lesgeven op een smartboard. ,,Zo heeft de docent goed zicht op de bezigheden van kinderen – die op laptops werken – en toch alle mogelijkheden bij de hand.” De upgrade naar Windows 10 staat volgend schooljaar voor Dunamare op de kalender.

PWN

ICT Architect Paul-Peter Polak van PWN ziet op lange termijn het potentieel van Windows 10. ,,Pas wanneer PWN de ondersteuning en achterliggende diensten op Windows 10 heeft afgestemd, gaat dit voordelen voor onze gebruikers opleveren.” Features die Paul-Peter met name interessant vindt, zijn de universal applications, de mogelijkheden rondom de beveiliging, de toepassing binnen het Bring Your Own Device beleid en de tijdsbesparing aan de beheerkant. ,,PWN gebruikt op dit moment Windows 7; de gebruikersinterface van Windows 10 is vergelijkbaar. De overstap is voor onze gebruikers daardoor minder ingrijpend, ook dankzij het startmenu. Zij hebben nu een keuze.”

Webinar: wat kan ik er nu mee?

Daarnaast heeft Danny deze week, samen met Rene van der Vlugt van Microsoft een webinar gegeven over Windows 10. Als op 29 juli de officiele release plaatsvindt is daarmee ook de laatste grote release van Microsoft een feit. Vanaf de migratie naar Windows 10, zal jouw organisatie niet meer geconfronteerd worden met periodieke grote migratietrajecten, maar zullen maandelijks kleine verbeteringen worden doorgevoerd middels updates. Wat betekent dit voor de IT, bedrijfspecifieke applicaties en jouw medewerkers? Maar ook, wat is er dan nieuw in Windows 10 en wat heb ik daar als organisatie of persoon aan?

 

Danny en Rene geven je alvast een eerste indruk van Windows 10 en wat je te wachten staat. Heb je de webinar gemist, of wil je hem nogmaals terug kijken?