Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Windows Virtual Desktop: van preview-pionierwerk tot advanced specialization!

Als eerste Microsoft-partner in Nederland heeft Wortell de status 'Advanced Specialization for Windows Virtual Desktop' bereikt. Een mooie mijlpaal waar we graag even bij stilstaan! Wat is de route hiernaartoe geweest? En waarom is deze status zo belangrijk voor Wortell en zijn klanten? We vertellen het in deze blog.

Auditscore: in één keer 100%

Omdat iedere Microsoft-partner inmiddels wel een Microsoft Gold Partner-status heeft bereikt, heeft Microsoft de zogenaamde advanced specializations in het leven geroepen. Daarmee kun je je als partner beter onderscheiden. Maar daar moet je dan ook wat voor doen: een onafhankelijk bureau, Information Security Systems International (ISSI), voert een uitgebreide audit uit waar je niet zomaar doorheen komt. Lukt dit wél, dan heb je een status waar je heel trots op mag zijn.

Toen Microsoft zo'n zes weken geleden de Advanced Specialization for Windows Virtual Desktop introduceerde, was Wortell direct enthousiast. We schreven ons in en gingen aan de slag. Alleen partners met een actieve Gold-competentie die kunnen aantonen dat ze diepgaande kennis op een specifiek gebied bezitten, mogen een advanced specialization aanvragen. Voor Wortell betekende dit dat de fundering al stond — wat betreft Windows Virtual Desktop (WVD) voldeden we aan de randvoorwaarden om voor de status in aanmerking te komen.

Met een auditor liepen we door alle requirements heen. Over de audit kunnen we inhoudelijk niets vermelden, maar het volstaat om te zeggen dat we veel bewijs moesten leveren om onze aanpak omtrent standaardisatie en automatisering aan te tonen. Onderwerpen zoals de beveiliging rondom WVD en de implementatie van een WVD-architectuur werden uitgebreid getoetst. De auditor had een waslijst aan items waarachter een vinkje moest komen te staan. Normaal gesproken krijg je na de audit een lijst met open acties die je moet uitvoeren om de gewenste status te verwerven, omdat het vrijwel onmogelijk is om al die vinkjes in één keer te krijgen. Maar bij Wortell was er sprake van een onverwachte wending: we hadden direct een score van 100%!

Om de executive summary van de audit te citeren:

"Wortell was highly prepared for the Windows Virtual Desktop audit and had zero action items."

WVD-pioniers: vanaf het eerste uur betrokken

Het voorbereiden van de audit heeft ons veel geleerd. We moesten onze waardeproposities en de uitvoering daarvan weer eens goed onder de loep nemen. Een mooi en leerzaam moment van reflectie.

De 100%-score kwam natuurlijk érgens vandaan. Vanuit Wortell zijn we vanaf het allereerste preview-programma betrokken geweest bij de WVD-technologie. Daarom hebben wij alle evoluties van het platform meegemaakt. Omdat we nauw contact hebben met verschillende productteams binnen Microsoft, waren wij een van de pioniers die de technologie konden uitproberen. Ook gaven wij in dit vroege stadium al feedback aan Microsoft.

In de afgelopen anderhalf jaar hebben we, terwijl de technologie nog in preview-versie was, WVD in samenwerking met een select groepje klanten neergezet. Zij waren hier zó enthousiast over dat ze intussen al geruime tijd volledige productieomgevingen met WVD draaien. Bij twee educatieklanten hebben we er bijvoorbeeld voor gezorgd dat medewerkers en studenten vanuit huis kunnen werken en studeren op basis van WVD. We hebben al hun applicaties (óók de design- en zware varianten) in rap tempo beschikbaar gemaakt op de thuislocatie. Zeker tijdens de COVID-19-crisis is dit een zeer welkome oplossing gebleken!

Aan de slag met WVD?

Microsoft heeft ons benaderd om een serie WVD-workshops te faciliteren. Er staan nu zes workshops op de agenda. Tijdens een workshop nemen we je in één dag mee in WVD: in de ochtend behandelen we de theorie, in de middag de praktijk. Lijkt dit je wel wat? 
 

Onze experts delen hun kennis en skills

Schrijf je in voor een van onze WVD workshops!

Meer over Windows Virtual Desktop (WVD)

sven_stock_wortell Ga naar Tijd voor ‘Azure Virtual Desktop’ en Windows 365! Wat betekent dit voor jou?
Blogpost / 14-9-2021

Tijd voor ‘Azure Virtual Desktop’ en Windows 365! Wat betekent dit voor jou?

In juni 2021 heeft Microsoft een naamswijziging aangekondigd: Windows Virtual Desktop werd Azure Virtual Desktop.
Ga naar Azure Virtual Desktop in gemeenteland
Blogpost / 13-8-2021

Azure Virtual Desktop in gemeenteland

Azure Virtual Desktop (voorheen Windows Virtual Desktop) is een technologie die wordt ingezet om ieder type applicatie in de cloud te laten draaien.
Ga naar E-book Windows Virtual Desktop
Blogpost / 4-1-2021

E-book Windows Virtual Desktop

This e-book, authored by Microsoft MVP Freek Berson, is a guide to assist organizations in moving existing RDS infrastructures to Windows Virtual Desk...
Windows Virtual Desktop Ga naar Wortell eerste Nederlandse Microsoft partner met diepgaande Windows Virtual Desktop kennis
Blogpost / 23-10-2020

Wortell eerste Nederlandse Microsoft partner met diepgaande Windows Virtual Desktop kennis

Als de eerste Nederlandse Microsoft partner en één van de eerste Microsoft partners in West Europa behaalt Wortell de prestigieuze Advan...
Ga naar Windows Virtual Desktop maakt thuiswerken makkelijk
Blogpost / 14-10-2020

Windows Virtual Desktop maakt thuiswerken makkelijk

Thuiswerken is geen keuze, het is noodzaak. Toch hebben niet alle medewerkers thuis ook toegang tot alle applicaties en gegevens. Daarvoor moeten ze t...
Ga naar De flexibele werkplek voor het nieuwe normaal
Blogpost / 2-10-2020

De flexibele werkplek voor het nieuwe normaal

De manier waarop we werken en met elkaar samenwerken is de afgelopen maanden drastisch veranderd. Thuis en onderweg werken is meer norm dan uitzonderi...
Ga naar Microsoft Flight Simulator 2020 running in Windows Virtual Desktop
Blogpost / 9-9-2020

Microsoft Flight Simulator 2020 running in Windows Virtual Desktop

How well does Microsoft Flight Simulator 2020 perform on a GPU powered Windows 10 machine published by WVD?  
Ga naar Wortell en ETTU fuseren
Blogpost / 7-3-2019

Wortell en ETTU fuseren

Vol trots maken we bekend dat Wortell en ETTU fuseren. Lees verder over het nieuwe dienstenpallet van Wortell.
Ga naar Windows Server 2012: Manage your RDS with RDMS
Blogpost / 2-6-2013

Windows Server 2012: Manage your RDS with RDMS

​Deel 3 in een serie artikelen over VDI in Windows Server 2012​ met als onderwerp "Windows Server 2012: Manage