Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Onze nieuwe Website. Wordpress in plaats van SharePoint

Zojuist is onze vernieuwde website live gegaan. Het was tijd voor een up-to-date vertaling van de dingen die wij als organisatie doen. Iets wat meer bij het nu past dan wat onze oude website over Wortell vertelde. Hoewel Wortell een organisatie is die volledig gefocussed is op Microsoft-technologie en SharePoint in het bijzonder, hebben wij ervoor gekozen om de website niet op SharePoint 2013 of SharePoint 2016 te maken, in plaats hiervan gebruiken we Wordpress.

Hoewel SharePoint een geweldig platform is, denken wij dat Worpress beter is voor het hosten van een publieke website zoals Wortell die nodig heeft. Onze intranet en extranet omgevingen draaien daarbij overigens wel volledig op SharePoint. SharePoint Online wel te verstaan. Het voordeel van Wordpress ten opzichte van SharePoint zijn alle plugins specifiek bedoeld voor websites. Denk hierbij aan de verschillende SEO optimalisatie tools die in de omgeving zitten.

Wordpress op Microsoft Azure

Hoewel we voor Wordpress hebben gekozen, hebben we zeker geen afscheid genomen van het Microsoft platform. De nieuwe website draait op het Microsoft Azure platform en gebruikt verschillende Azure diensten.

De database is een door in de marketplace van Azure aangeboden oplossing door ClearDB.

Azure Marketplace

ClearDB heeft een geo-rendante mySQL offering gemaakt op het Azure platform. De database is daarbij geoptimaliseerd voor gebruik van Wordpress op Microsoft Azure.

azure-cleardb-redundancy

Andere Azure goodies in de site zijn ondermeer de geo-rendundancy. De site draait vanaf de Microsoft Azure locaties in Amsterdam en Dublin. Indien één van beide Microsoft locaties down gaat zal de andere locatie het dus overnemen. Redundatie is mooi, wat echter helemaal goed is, is Auto-Scaling. Indien de site te druk wordt, wordt automatisch de server capaciteit verhoogd. Er worden meerdere processoren op dat moment ter beschikking gesteld.

Scale Azure Websites

De PHP pages zijn ontwikkeld in Visual Studio en worden in Azure gepublished middels Git. Eventuele updates worden dus direct doorgevoerd. Het is echter ook mogelijk om direct vanuit Azure terug te gaan naar een vorige deployment indien er eventuele problemen zijn.

GIT Deployment in Azure Websites

De video’s die getoond worden op de achtergrond van de Homepage en op de Over Wortell pagina’s worden vanuit Azure Media Services gestreamed. Er hoeft dus niet een hele pagina gedownload te worden, maar Azure Media Streaming zorgt ervoor dat de video’s afhankelijk van de beschikbare bandbreedte in een bepaalde snelheid geladen worden.

Azure Media Services

Meer over SharePoint

Blogpost / 10-10-2016

Testen in SharePoint Online: Waarom?

Testen. Het kost geld, duurt lang en is het daadwerkelijk nodig? Terechte vragen. In onderstaand voorbeeld geef ik een antwoord op deze vragen.
Blogpost / 20-5-2016

Samenwerken 3.0 met het nieuwe SharePoint

Samenwerken 3.0 met het nieuwe SharePoint
Blogpost / 12-5-2016

Delen met externe gebruikers in SharePoint Online & OneDrive for Business, blijf in controle

Sharing van documenten met externe gebruikers in SharePoint Online en OneDrive for Business, maar hoe zorg je dat je in controle blijft wat er gedeeld...
Blogpost / 2-5-2016

SharePoint documentbibliotheken krijgen een nieuw uiterlijk

Microsoft heeft recent aangekondigd dat het de SharePoint documentbibliotheken van een nieuwe vormgeving gaat voorzien, indien je Office 365 omgeving...
Blogpost / 29-3-2016

Protocollen, beschikbaar en veilig in SharePoint

Protocollen, beschikbaar en veilig in SharePoint
Blogpost / 23-3-2016

Klantcase: document sets in SharePoint 2013 DMS

Hoe een klant blij en enthousiast wordt gemaakt door een goede samenwerking en een SharePoint 2013 oplossing op maat.
Blogpost / 25-11-2015

SharePoint Check-Up: Quick wins voor je SharePoint-omgeving

Wortell heeft samen met Microsoft de SharePoint Check-Up ontwikkeld om een aantal 'quick wins' voor jouw organisatie te definiëren.
Blogpost / 2-11-2015

SharePoint Governance

Het SharePoint Governance plan zorgt er voor dat projecten technisch goed worden uitgevoerd en het biedt richtlijnen over succesvol gebruik.
Blogpost / 5-10-2015

Effectief samenwerken met SharePoint Online

Hoe kan je de medewerkers van je organisatie op een makkelijke manier heel efficiënt met elkaar laten samenwerken? Dat kan met SharePoint Online.
Blogpost / 9-9-2015

Meer invloed op je backups in SharePoint Online

Met SharePoint Online hoeft men zich geen zorgen te maken over het maken van backups, maar wat als je meer invloed wilt hebben op je backup strategie?
Blogpost / 31-8-2015

Grote hoeveelheden bestanden importeren in SharePoint Online met de Office 365 import service

Grote hoeveelheden bestanden importeren in SharePoint Online met de Office 365 import service
Blogpost / 28-7-2015

Event: Ontwikkelingen & Trends in SharePoint intranetten 14 oktober

Event: Ontwikkelingen & Trends in SharePoint intranetten 14 oktober
Blogpost / 24-7-2015

Event: Ontwikkelingen & Trends in SharePoint intranetten 24 september

Intranetten worden steeds efficiënter ontwikkeld, persoonlijker en op een steeds betere manier gebruikt. Met welke trends en nieuwe ontwikkelingen ku...
Blogpost / 12-5-2015

Wat is er nieuw in SharePoint 2016? (Deel 3/3)

Tijdens Ignite zijn er veel nieuwe details bekend gemaakt rondom SharePoint 2016, nl: Operations/Telemetry, Hybride Search/Office Graph en eDiscovery,...
Blogpost / 8-5-2015

Wat is er nieuw in SharePoint 2016? (Deel 2/3)

Tijdens Ignite zijn er veel nieuwe details bekend gemaakt rondom SharePoint 2016. Ondermeer Minimal Serverroles, User Profile, Patching en durable lin...