Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Onze nieuwe Website. Wordpress in plaats van SharePoint

Blogs
13-2-2015

Zojuist is onze vernieuwde website live gegaan. Het was tijd voor een up-to-date vertaling van de dingen die wij als organisatie doen. Iets wat meer bij het nu past dan wat onze oude website over Wortell vertelde. Hoewel Wortell een organisatie is die volledig gefocussed is op Microsoft-technologie en SharePoint in het bijzonder, hebben wij ervoor gekozen om de website niet op SharePoint 2013 of SharePoint 2016 te maken, in plaats hiervan gebruiken we Wordpress.

Hoewel SharePoint een geweldig platform is, denken wij dat Worpress beter is voor het hosten van een publieke website zoals Wortell die nodig heeft. Onze intranet en extranet omgevingen draaien daarbij overigens wel volledig op SharePoint. SharePoint Online wel te verstaan. Het voordeel van Wordpress ten opzichte van SharePoint zijn alle plugins specifiek bedoeld voor websites. Denk hierbij aan de verschillende SEO optimalisatie tools die in de omgeving zitten.

Wordpress op Microsoft Azure

Hoewel we voor Wordpress hebben gekozen, hebben we zeker geen afscheid genomen van het Microsoft platform. De nieuwe website draait op het Microsoft Azure platform en gebruikt verschillende Azure diensten.

De database is een door in de marketplace van Azure aangeboden oplossing door ClearDB.

Azure Marketplace

ClearDB heeft een geo-rendante mySQL offering gemaakt op het Azure platform. De database is daarbij geoptimaliseerd voor gebruik van Wordpress op Microsoft Azure.

azure-cleardb-redundancy

Andere Azure goodies in de site zijn ondermeer de geo-rendundancy. De site draait vanaf de Microsoft Azure locaties in Amsterdam en Dublin. Indien één van beide Microsoft locaties down gaat zal de andere locatie het dus overnemen. Redundatie is mooi, wat echter helemaal goed is, is Auto-Scaling. Indien de site te druk wordt, wordt automatisch de server capaciteit verhoogd. Er worden meerdere processoren op dat moment ter beschikking gesteld.

Scale Azure Websites

De PHP pages zijn ontwikkeld in Visual Studio en worden in Azure gepublished middels Git. Eventuele updates worden dus direct doorgevoerd. Het is echter ook mogelijk om direct vanuit Azure terug te gaan naar een vorige deployment indien er eventuele problemen zijn.

GIT Deployment in Azure Websites

De video’s die getoond worden op de achtergrond van de Homepage en op de Over Wortell pagina’s worden vanuit Azure Media Services gestreamed. Er hoeft dus niet een hele pagina gedownload te worden, maar Azure Media Streaming zorgt ervoor dat de video’s afhankelijk van de beschikbare bandbreedte in een bepaalde snelheid geladen worden.

Azure Media Services