Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

World Partner Conference 2016 Toronto – deel 1

Blogs
21-7-2016

Microsoft organiseert elke zomer een grote bijeenkomst voor de start van haar nieuwe boekjaar. Deze bijeenkomst heet de Microsoft Worldwide Partner Conference. Ik ben daar samen met 5 andere collega’s geweest. Een kort verslag.

What happened in Toronto...?

Zaterdag 9 juli - Excited

Yes, daar zaten we dan, Natasja, Hans, Dennis en ik, -als kleine kinderen zo excited- in het vliegtuig. We mogen voor het eerst mee naar de Microsoft Worldwide Partner Conference (WPC) in Toronto! Al jarenlang (10+ jaar) gaan Danny en Luc (de twee directieleden van Wortell) traditioneel met z'n 2-tjes. Maar dit jaar doen we het anders en gaan we met het hele MT en de directie samen! Naast het feit dat het een geweldige groepsbeloning is voor het behalen van de doelstellingen van 2015, kunnen we met z'n 6-en veel meer kennis opdoen door ons te verdelen over de tracks (thema's & sessies), staan we veel sterker in onze missie om de hele week van 's morgens vroeg tot 's avonds laat met zoveel mogelijk Microsoft collega's te praten en vallen we natuurlijk ontzettend op met z'n 6-en op een conferentie waar onze ‘concullega’ Partners meestal met 2, of soms 3 directie of MT leden aanwezig zijn. Hoe cool dat er 6 Wortell-ers wel 5 dagen lang in 'Wortell loves Microsoft'-polo's rondliepen met badges waarop groot staat: Wortell & AWARD WINNER! Yep, heel cool!

Goed, onze 'WPC-mentoren' Luc en Danny waren al vooruitgevlogen om daar in te checken in ons Airbnb huis in de stad. Toen we 's avonds aankwamen waren de bedjes netjes opgemaakt en de koelkast was gevuld met een (uiteraard gezond) voorraadje voor de week! De kamers en de bedden werden verdeeld en we lagen allemaal al snel op 1 oor, vanwege de jetlag en (heel verstandig) een zeer drukke week ahead of us.

Zondag 10 juli - Office 365 & poncho's

Canadese tijd om half 7 stond de wekker, maar de meeste van ons waren al veel eerder wakker omdat ons lichaam helaas nog op Nederlandse tijd (6 uur later) ingesteld stond. Na het ontbijt vertrokken we in 2 groepjes richting het Metro Toronto Convention Centre (MTCC), waar we ons alvast konden registreren en onze badges op konden halen. Hans, Luc en ik waren al vroeg druk met onze -vonden we zelf hilarische- SnapChat filmpjes, wat zelfs resulteerde in het zingen met Elvis, maar ik loop nu wat op de dag vooruit.

Vandaag zijn we overdag niet met z'n 6-en, maar zijn we opgedeeld, zodat we zoveel mogelijk kunnen meepakken! Danny, Dennis en Natasja volgen vandaag de pre-conference day op uitnodiging; de Office 365 High Touch Partner Pre-Day. De hele dag volgden zij samen allerlei Office 365 gerelateerde sessies. Ook was vandaag het door Microsoft Nederland georganiseerde uitje naar de Niagara Watervallen. Tja, iemand moest het doen, dus Luc, Hans en ik wilden wel vrijwilligers zijn :). Microsoft Nederland organiseert deze week meerdere activiteiten voor de 529 (!) aanwezige Nederlanders om de gaatjes te vullen buiten het al volle algemene WPC programma voor in totaal 20.000 deelnemers.

De kick-off voor het Nederlandse programma was zondagochtend in het 'Nederlandse hotel', waar de meeste Nederlanders verbleven. (Hotels zijn zo 2015, Airbnb is veel cooler). We konden daar onze oranje polo’s ophalen en aandoen, en het was werkelijk een oranje zee daarbinnen, heel gaaf. Na een kort welkomstwoordje vertrokken we in vele oranje bussen richting de watervallen. In de bus moesten ook wij opletten, want er waren steeds Microsoft sprekers die een promo woordje deden over hun vakgebied, en erna van bus wisselden! In onze bus spraken Microsoft medewerkers Bart Kieffer (Partner Channel Marketing Manager) over online marketing, Ernestine van Rappard (Partner Channel Development Manager CRM Online) over CRM Online en Jelle van Nieuwenborg (Azure Sales Lead) over, je raadt het al: Azure. Ik zat zelf naast Laura Bordewijk, onze Partner Sales Executive (PSE) en dat was leuk om ook haar wat beter te leren kennen (op kantoor alleen maar een handje geschud so far).

Bij de prachtige watervallen (wereldwonder!) spraken we vele Microsoft medewerkers en ook andere Partners, en vielen we als oranje leger lekker goed op. Gelukkig kregen we op de boot rode poncho's voor de afwisseling. Een klein nadeel van de poncho's was dat de naambadges onder de poncho's niet meer zichtbaar waren. Vrij nat van het water, met poncho capuchon en zonnebrillen op, relaxed genietend van de prachtige natuur had ik op de boot een erg leuk gesprek Microsoft NL Director Small and Midmarket Solutions & Partners (SMS&P), Ron Augustus.

Tijd voor een jetlag dip was er niet, want eind van de dag terug in Toronto konden we ons direct klaarmaken voor het ‘Wortell/ Microsoft PSE Thank you event’! We namen Laura Bordewijk als “oude rot” voor Wortell en Silvia Kranenburg als nieuwe “Office 365 pro” vanuit Corp met ons mee naar een geheime activiteit. Alleen Luc en Danny wisten wat we gingen doen, en de enige boodschap was: makkelijke kleding aan en geen alcohol op hebben. We liepen gezellig met Laura en Silvia te kletsen op straat en voor we het wisten hingen we in rode pakken aan touwen aan het op 2 na hoogste gebouw ter wereld: de 553 meter hoge CN Tower, het symbool van Canada! Geen betere manier om onze PSE's in de watten te leggen, een onvergetelijke ervaring in de Cloud :). We kregen daarboven allerlei opdrachten zoals 'Toes over Toronto'; lekker op het randje staan, met je tenen over de rand, en we moesten ook voor- en achteruit hangen over de rand. Nou ja, we moesten niets, maar we deden het bijna allemaal heel stoer! Hans vond het ook heel gaaf, he Hans? Je zou denken dat we erna wel ons bed in konden duiken, maar er was meer socializing to do. Eerst nam Laura ons mee uit eten als bedankje, en als afsluiting van de mega drukke dag lieten we ons gezicht zien, -wat geen straf was-, bij de SkyKick Partner Party in een rooftop bar met gaaf uitzicht over de stad!

WPC Nederland App

Ik vergeet het bijna te vermelden, alle 529 Nederlandse deelnemers gebruikten deze week de door Wortell (Bruce, Edwin & Tibor) gemaakte 'WPC deelnemers Nederland' app. Daarin stonden onder andere het programma, algemene informatie, routes, podcasts en belangrijker: een contactlijst van alle Nederlandse WPC-deelnemers! Iedereen die ik sprak zocht ik erna op in de app en gaf ik een (favourite) sterretje, zodat ik nu, na de WPC, snel kan terugvinden wie ik ook alweer allemaal heb gesproken, om ze bijvoorbeeld toe te voegen op LinkedIn. Mooie promo voor Wortell, thanks heren!

Nieuwsgierig naar de rest van ons WPC-avontuur? Binnenkort deel 2!!