Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

World Partner Conference 2016 Toronto – laatste deel

Blogs
1-8-2016

Microsoft organiseert elke zomer een grote bijeenkomst voor de start van haar nieuwe boekjaar. Deze bijeenkomst heet de Microsoft Worldwide Partner Conference. Ik ben daar samen met 5 andere collega’s geweest. In de blog van vandaag de woensdag. Je kunt ook mijn eerdere verslagen over de zaterdag en zondag, maandagdinsdag en woensdag lezen.

Donderdag 14 t/m zaterdag 16 juli – Niagara & Canada’s Wonderland

De WPC was voorbij, maar donderdagochtend was nog gereserveerd voor de regionale sessies, en voor ons dus een ochtendprogramma georganiseerd door Microsoft Nederland. Dus weer die wekker, en weer met z'n allen fris en fruitig vroeg aanwezig voor de allerlaatste presentaties. Ernst-Jan Stigter, Tako Koning en Ron Augustus praatten ons helemaal bij over de focus van de komende periode, maar ook een terugblik op het afgelopen jaar. Als groot thema hier ook weer: Digital Transformation. Ook werd er aandacht gegeven aan de Award winnaars, en mochten wij een paar keer met z'n 6-en trots gaan staan!

Wow, toen was het echt voorbij… no more sessies! We vlogen pas zaterdag terug, en hadden dus nog zat te beleven met z'n 6-en, even zonder de andere 529 Nederlanders en focus op wat quality time! Nu wordt het meer een vakantie-verslagje dus ik zal het kort houden. (als ik daar nog van kan spreken, na dit lange verhaal). Omdat Danny, Dennis en Natasja zondag de Niagara Watervallen hadden gemist, omdat ze in de wondere wereld van Office 365 waren gedoken, stapten we in een auto en reden we er gewoon nog een keer heen. (Yep, Groundhog day voor Hans, Luc en mij). Wel deden we een heel ander deel van het Park, een veel mooier deel moet ik zeggen. We hebben een heerlijk stuk gelopen aan de Canadese kant langs de rivier, tot aan de watervallen. Zeer welkom om in de natuur te zijn na 4 dagen stad, PowerPoints en airconditioning. Op de terugweg nog even langs een wijnboer waar we de delicatessenzaak plunderden, en we sloten de avond af met sushi. Wat een verschil, iedereen in de relax-stand, en alleen met z'n 6-en zijn. Geen 'musts' meer, maar gewoon genieten van Canada, en van elkaars gezelschap. De meeste van ons lagen om 10 uur al op 1 oor. Wat een luxe, vroeg slapen zonder wekker te zetten, dit hadden we ZO nodig!

De volgende dag speelde Luc uiteraard voor onze wekker en hij had nog netjes gewacht tot 8 uur, (oftewel, tot hij het zat was) en Hans, mij en Natasja kwam wakker maken uit onze coma's met zijn immer-enthousiaste en luide 'WOEHOE'! Fijn :). Vandaag weer een heerlijke dag, lekker gelopen naar een markt, daar ontbeten en een leuke brainstormsessie gehouden over het nieuwe inwerkprogramma. Erna hebben we fietsen gehuurd en zijn we met de ferry naar Toronto Island gegaan waar we ook lekker hebben gewandeld. Weer helemaal 'zen' ter voorbereiding van het tegenovergestelde…. Canada's Wonderland! Eind van de dag reden we naar dit 'bizarre-achtbanen-pretpark’ waar Walibi Flevo U tegen zegt. Hier bleek niets te gek te zijn. De grootste, langste, hoogste, steilste achtbanen waar ik ooit in heb gezeten. Al gillend en helemaal heen en weer geschud gingen we (meestal) met z'n allen overal in! De grappigste (vond ik) was de achtbaan waar je ligt en het is of je vliegt als een vogel! Uiteraard maakte Luc, Natasja en ik de grote fout door na het laatste achtbaan ritje te zeggen: aaaah nog 1 keer…. Hierdoor was het op de terugweg in de auto laten we zeggen een close call om alles binnen te houden. (of kwam dat nou door Danny's rijstijl haha?).

Zaterdag vroeg opgestaan, ingepakt en uitgecheckt, en direct door naar het Shopping centre! Vakkundig opgesplitst om tijd te winnen, en er werd flink ingekocht voor het thuisfront (en voor onszelf). Luc ging met Hans mee, dus zijn Cheryl en kids waren ERG blij verrast met de mooie pakjes waar Hans mee thuis kwam (uitgezocht door Luc) :).

Back Home

Zondagochtend… we waren om 6.15 uur geland en om half 8 kroop ik lekker in bed bij het nog half slapende thuisfront. De hele dag spendeer ik knuffelend met mijn kleine meisje, wat is ze veranderd in een week (!).
Zondagavond… tijdens het avondeten was ik (as usual) aan 1 stuk door aan het kakelen en was ik alles net zo uitgebreid als hierboven aan het vertellen. Zegt Ed ineens: 'did you not pay attention to your session 'the art of storytelling'? :)’.
Ahum, no more words needed, het was fantastisch!

Wortell, Luc en Danny, bedankt voor een geweldige ervaring, ik heb ontzettend veel geleerd EN veel lol gehad. Om nooit te vergeten!

Reminders:
--> Bekijk hier de keynotes
--> Vele sessies staan hier ook online, of de PowerPoint Presentaties, of video's