Ga naar content
Zoek op onderwerpen, blogs, diensten etc.

Wortell eerste Nederlandse Microsoft partner met diepgaande Windows Virtual Desktop kennis

Als de eerste Nederlandse Microsoft partner en één van de eerste Microsoft partners in West Europa behaalt Wortell de prestigieuze Advanced Specialization for Windows Virtual Desktop. De Advanced Specialization is toegekend na een intensieve audit. Het rapportcijfer? Een dikke 10.

WVD

Windows Virtual Desktop (WVD) is een relatief nieuw product van Microsoft. Met Windows Virtual Desktop kunnen applicaties virtueel draaien vanuit de Microsoft Cloud. Waar dit in het verleden gebeurde met RDS of Citrix, kan dit met WVD op een moderne manier binnen de Microsoft Cloud. Eén van de meest veelbelovende producten van Microsoft op dit moment.

Op afstand werken

Danny Burlage, CEO van Wortell: “Met WVD kunnen we in deze Corona periode, waarin iedereen op afstand moet werken, onze klanten de ervaring bieden die ze gewend zijn vanaf kantoor. Na het succes van Microsoft 365 verwacht ik dat dit het volgende grote succesnummer van Microsoft gaat worden.” Danny geeft ook aan dat het behalen van deze status belangrijk voor hem is. “Wortell wil de #1 partner van Microsoft in Nederland blijven. Dit soort erkenningen zijn daarin belangrijk voor ons.”

Check dit ook eens uit

Windows Virtual Desktop maakt thuiswerken makkelijk

Advanced Specializations 

Iedereen in de Microsoft wereld kent de Microsoft Gold Partner status wel. Hoewel dit natuurlijk een goede maatstaf is voor behaalde kennis en kunde, is dit inmiddels gemeengoed geworden. Iedere Microsoft Partner heeft wel minimaal één van die statussen. Om nog meer onderscheid te maken heeft Microsoft de zogenaamde Advanced Specializations in het leven geroepen. In tegenstelling tot de Gold Partner status, vindt bij de Advanced Specializations een uitgebreide audit plaats door een onafhankelijk bureau, te weten Information Security Systems International (ISSI). 

De audit

“De audit was erg intensief”, aldus Freek Berson, Microsoft MVP voor Windows Virtual Desktop. “We moesten op allerlei fronten bewijzen dat Wortell als organisatie diepgaande kennis en kunde heeft en heel goed begrijpt wat Windows Virtual Desktop is. Daarnaast bestond de audit ook uit het uitgebreid toelichten van onze gestandaardiseerde aanpak en toegevoegde waarde waarmee wij onze klantorganisaties op weg helpen. Na een sessie van vele uren, het presenteren van vele documenten en live demo’s, vertelde de auditor ons erg onder de indruk te zijn. Hij kon officieel nog niets zeggen maar eigenlijk wisten we het toen wel.” 

Het rapport

“Toen ik het rapport las viel ik van mijn stoel”, vertelt Marcel Eeken, Windows Virtual Desktop Architect, verder. "Normaal krijg je altijd allerlei actiepunten en verbeterpunten uit zo’n audit. Nu niet, we hadden direct een 100% score! Het eerste wat ik zag toen ik het audit rapport las was dat we met vlag en wimpel waren geslaagd: Wortell was ‘highly prepared for the Windows Virtual Desktop audit and had zero action items’ stond direct op de voorpagina.”

Uitgebreid getoetst

De audit was zwaar. Onderwerpen zoals de implementatie van een WVD-architectuur in zowel nieuwe omgevingen als migratiescenario’s, het opzetten van een stabiele infrastructuur, automation, en de beveiliging rondom Microsoft WVD werden uitgebreid getoetst. “Maar dat was lang niet het enige” vertelt Freek verder. “De audit zelf duurde bijna een dag!” “Het was een super leerzaam traject, heel gaaf om aan gewerkt te hebben en ik ben dan ook heel trots op dit resultaat!”

Toegevoegde waarde voor klanten

Maarten Goet, CTO bij Wortell, is ook extreem trots: “Dat we deze status behalen bewijst maar weer dat we een geweldig team hebben met super professionals. We steken veel tijd in het opbouwen van kennis en kunde, iets wat onze klanten dagelijks ervaren. En die kennis delen we ook; zo hebben we recent de BICEP en ARM code beschikbaar gesteld op GitHub om WVD te automatiseren. Windows Virtual Desktop biedt enorm veel toegevoegde waarde voor onze klanten en is voor Microsoft strategisch enorm van belang. En zoals klanten dat van ons gewend zijn bieden we deze oplossing direct ‘secure by default’ door het vanuit onze cloud-native security operations center 24x7 te bewaken.” 

De ervaring van Microsoft

Jan van der Elst, WVD Lead Microsoft Nederland, onderschrijft de woorden van Maarten.

“Wortell is geweldig. Ik ben erg blij met ze als partner. Ze snappen precies waar het over gaat. Daarnaast hebben ze zeer diepgaande WVD-kennis. Ik ben er trots op dat ik elke dag met ze samenwerk om klanten de juiste werkplek ervaring te kunnen geven.”

Gestandaardiseerde oplossing

Windows Virtual Desktop is inmiddels een module in WORK , de gestandaardiseerde oplossing van Wortell voor werkplek uitrol en beheer. Virtual WORK, zoals Wortell de module noemt, biedt klanten snel de mogelijkheid om WVD uit te proberen.

Aan de slag

Windows Virtual Desktop

Ontdek hoe je zelf aan de slag kunt met Windows Virtual Desktop.

Meer over Windows Virtual Desktop (WVD)

sven_stock_wortell Ga naar Tijd voor ‘Azure Virtual Desktop’ en Windows 365! Wat betekent dit voor jou?
Blogpost / 14-9-2021

Tijd voor ‘Azure Virtual Desktop’ en Windows 365! Wat betekent dit voor jou?

In juni 2021 heeft Microsoft een naamswijziging aangekondigd: Windows Virtual Desktop werd Azure Virtual Desktop.
Ga naar Azure Virtual Desktop in gemeenteland
Blogpost / 13-8-2021

Azure Virtual Desktop in gemeenteland

Azure Virtual Desktop (voorheen Windows Virtual Desktop) is een technologie die wordt ingezet om ieder type applicatie in de cloud te laten draaien.
Ga naar E-book Windows Virtual Desktop
Blogpost / 4-1-2021

E-book Windows Virtual Desktop

This e-book, authored by Microsoft MVP Freek Berson, is a guide to assist organizations in moving existing RDS infrastructures to Windows Virtual Desk...
Ga naar Windows Virtual Desktop: van preview-pionierwerk tot advanced specialization!
Blogpost / 11-11-2020

Windows Virtual Desktop: van preview-pionierwerk tot advanced specialization!

Als eerste Microsoft-partner in Nederland heeft Wortell de status 'Advanced Specialization for Windows Virtual Desktop' bereikt. Een mooie mij...
Ga naar Windows Virtual Desktop maakt thuiswerken makkelijk
Blogpost / 14-10-2020

Windows Virtual Desktop maakt thuiswerken makkelijk

Thuiswerken is geen keuze, het is noodzaak. Toch hebben niet alle medewerkers thuis ook toegang tot alle applicaties en gegevens. Daarvoor moeten ze t...
Ga naar De flexibele werkplek voor het nieuwe normaal
Blogpost / 2-10-2020

De flexibele werkplek voor het nieuwe normaal

De manier waarop we werken en met elkaar samenwerken is de afgelopen maanden drastisch veranderd. Thuis en onderweg werken is meer norm dan uitzonderi...
Ga naar Microsoft Flight Simulator 2020 running in Windows Virtual Desktop
Blogpost / 9-9-2020

Microsoft Flight Simulator 2020 running in Windows Virtual Desktop

How well does Microsoft Flight Simulator 2020 perform on a GPU powered Windows 10 machine published by WVD?  
Ga naar Wortell en ETTU fuseren
Blogpost / 7-3-2019

Wortell en ETTU fuseren

Vol trots maken we bekend dat Wortell en ETTU fuseren. Lees verder over het nieuwe dienstenpallet van Wortell.
Ga naar Windows Server 2012: Manage your RDS with RDMS
Blogpost / 2-6-2013

Windows Server 2012: Manage your RDS with RDMS

​Deel 3 in een serie artikelen over VDI in Windows Server 2012​ met als onderwerp "Windows Server 2012: Manage