Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Wortell lanceert Mission Critical Azure: het bedrijfskritische datacenter in Azure

Mission Critical Azure helpt organisaties veilig en gestructureerd hun datacenters naar de cloud te brengen. 

Met Mission Critical Azure (MCA) begeleiden we de transitie van datacenters en applicaties op basis van best practices. We hebben al meer dan 1,6 miljoen gebruikers naar de Cloud gebracht en op basis van deze ervaring het programma Mission Critical Azure gelanceerd. Het programma is gebaseerd op ervaring uit eerdere trajecten en door interviews met diverse organisaties en partners. Met 7 stappen zorgen we voor een volledige transitie naar de cloud en ontzorgen waar wenselijk.

Dienstverlening op basis van klantinterviews

Chantal van Velzen, Product Marketeer bij Wortell: “In de afgelopen maanden hebben we vele interviews afgenomen bij organisaties die erover nadenken om hun datacenters naar de cloud te migreren of dit al gedaan hebben. Mede op basis van hun vragen, twijfels, ervaringen en ideeën hebben wij MCA ontwikkeld zodat we hen – en alle andere organisaties die met dezelfde uitdaging zitten – kunnen begeleiden en ondersteunen in deze transitie.”

De 7 diensten van Mission Critical Azure

MCA bestaat uit 7 diensten en managed services die elk los ingezet kunnen worden, maar als programma is het een ijzersterke methode om datacenters naar de cloud te krijgen”, aldus Lourens Siderius, Azure Business Lead bij Wortell. Deze diensten zijn:
  1. Azure Readiness Scan. Een scan van de huidige omgeving met als output een eerlijke business case en een roadmap voor de volgende stappen.
  2. Strategie/Cloud Competence Center. Bepalen van de strategie en opzetten van een cloud competence center.
  3. Azure Out of the Box. Standaard- en bewezen inrichting van Azure met organisatie specifieke wensen en eisen.
  4. DevOps Out of the Box. Opzetten en implementeren van een gestandaardiseerde DevOps oplossing.
  5. Managed Detection and Response. Potentiële beveiligingsissues oplossen voordat ze schade aanrichten met 24X7 bewaking.
  6. Cloud Cost Center. Inzichtelijk maken hoeveel een applicatie, team of afdeling in Azure kost en zien waar deze kosten geoptimaliseerd kunnen worden.
  7. Nieuwe applicaties ontwikkelen of bestaande IaaS applicaties naar PaaS of SaaS brengen.
De managed services die hierbij geleverd wordt bestaat uit een proactieve dienst. Hierdoor zullen op basis van monitoring en automation incidenten voorkomen worden.
Lourens Siderius, Azure Business Lead

“Vaak zijn organisaties op zoek naar kostenbesparingen, waar de cloud natuurlijk een grote rol in kan spelen. Zo hebben wij bij Zilveren Kruis Achmea een kostenbesparing van wel 50% kunnen realiseren door de business kritische applicaties om te bouwen naar het PaaS model in Azure."

Flexibiliteit en snelheid in bedrijfsvoering

“Ook wanneer organisaties juist op zoek zijn naar meer flexibiliteit en snelheid in hun bedrijfsvoering om zo innovatie te stimuleren, is de Azure een ideale oplossing. Zo kan je direct aan de slag met services zoals voor Machine Learning, IoT-oplossingen, AI of een Virtual Machine voor 3D-bewerking. Als de test succesvol blijkt, wordt deze snel opgeschaald voor livegang. Bij een onsuccesvolle test, worden alle benodigde onderdelen weer uitgeschakeld en kosten deze dus geen geld meer.” Siderius ziet nog een ander bijkomend voordeel van MCA: “Wanneer een collega Azure aanzet om mee te gaan werken. Is deze omgeving nog helemaal niet ingeregeld de omgeving heeft op dat moment alleen de standaard beveiligingsmaatregelen aan staan, die waarschijnlijk niet toereikend zijn voor de data die erin opgeslagen wordt. Dankzij de MCA wordt meteen een best-practice Azure omgeving ingericht en is het inzichtelijk welke omgevingen live staan en welke beveiligingsrisico’s deze eventueel met zich meebrengen.”

Een succesvolle transitie naar Azure

Siderius sluit af: “Wanneer organisaties erover nadenken om de datacenters naar de cloud te verhuizen, is de juiste samenwerkingspartner essentieel in het succes hiervan. Wortell heeft alle kennis en expertise in huis om de transitie succesvol te maken.”

Mission Critical Azure

Lees direct meer over Mission Critical Azure en lees alles over deze veilige en beproefde manier om datacenters klaar te maken voor de toekomst in de cloud.