Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Wortell verhuist naar A1-zichtlocatie

Blogs
6-4-2015

Ongeveer 7 jaar geleden betrok Wortell de Lijnder kerk in Lijnden. Dit na een verbouwing van drie jaar, waarin de kerk een opknapbeurt kreeg. De kerk is gelegen aan de Schipholweg tussen Amsterdam, Badhoevedorp en Hoofddorp in en vanaf de snelweg A9 ongeveer 3 minuten rijden.

Wortell Luchtfoto De Wortell-kerk vanaf boven

 

wortell-kerkvloer Een kijkje binnen bij Wortell

 

Nu, zeven jaar later, zal Wortell verhuizen naar een A1 zichtlocatie langs de snelweg. Hiervoor zullen we onze mooie kerk echter niet inruilen. Rijkswaterstaat helpt ons een handje. De A9 wordt omgelegd zodat deze vlak langs ons gebouw zal komen.

Het omleggen van de A9 is nodig omdat deze snelweg nu midden door het Badhoevedorp loopt. Hierdoor kan de snelweg niet verbreed worden en hebben de inwoners van Badhoevedorp te maken met veel overlast. De omlegging van de A9 zal ervoor zorgen dat de snelweg langs de rand van het dorp loopt, verbreed kan worden en de inwoners veel minder overlast zullen ervaren.

Het zorgt er ook voor dat Wortell nog dichter in de buurt van de snelweg komt te liggen. Op een A1 zichtlocatie dus. Een ander belangrijk voordeel voor Wortell is dat vlak bij ons pand een aansluiting op een nieuwe buslaan zal komen. Dat zal de verbinding met Amsterdam en Schiphol enorm versnellen.

Hoewel het project in 2012 reeds gegund is, beginnen wij nu pas echt iets van de bouwwerkzaamheden te merken. Over de afgelopen maanden is de Schipholweg verlegd zodat ruimte gegeven kan worden aan de bouwwerkzaamheden.

De twee plaatjes hieronder geven de totale omlegging van de A9 aan alsmede de precieze locatie van Wortell ten opzichte van de omlegging.

Omlegging A9

En een close-up:
Omlegging A9 closeup