Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Yammer SSO wordt vervangen door Office 365 identity

Blogs
24-11-2015

Sinds Microsoft Yammer een aantal jaar geleden heeft overgenomen heeft Microsoft er veel aan gedaan om Yammer binnen Office 365 te integreren. (Weet je nog niet wat Yammer voor jouw organisatie kan betekenen? Lees dan het blog 'Yammer: de kracht van enterprise social' van mijn collega Anouk.) Een jaar geleden is een grote stap genomen door het mogelijk te maken om je Office 365 identiteit te gebruiken om bij Yammer aan te melden. Dit verbetert de gebruikerservaring enorm omdat eindgebruikers nu voor alle diensten binnen Office 365 dezelfde identiteit kunnen gebruiken.

Vorige week heeft Microsoft aangekondigd dat het aanmelden met je Office 365 identiteit per 1 december 2016 verplicht gaat worden.

Wat betekent dit voor mijn organisatie

Dit is afhankelijk van de wijze waarop gebruikers zich nu aanmelden bij Yammer.

Doen ze dit al via hun Office 365 identiteit en wordt er geen gebruik gemaakt van Yammer SSO of Yammer DirSync dan hoef je niks te doen.

Maak je wel gebruik van een van deze tools dan is het zaak je goed voor te bereiden op deze wijziging. Microsoft heeft een aantal artikelen beschikbaar gesteld om je te helpen deze wijziging succesvol uit te voeren:

Aankondiging van de wijziging

Enforce Office 365 identity in Yammer

Deprecating Yammer DSync and SSO

Mocht je hier ondersteuning bij kunnen gebruiken dan zijn wij er om te helpen. Neem dan contact met mij of met je accountmanager op.