Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Handen uit de mouwen op de kinderboerderij

Blogs
10-3-2016

De klus is geklaard, we hebben ons steentje bijgedragen, we hebben plezier gemaakt, gelachen met tranen over onze wangen, genoten van de buitenlucht maar vooral genoten van het gevoel van voldoening.

Gisteren was het zover. Na mijn warme kennismaking met Greet vorige week was het tijd voor onze MVO dag. Een dag waar we vanuit ons hart gingen werken, een steentje bij mochten dragen aan de maatschappij. Een dag niet op kantoor en niet volledig verzonken in onze laptop. Niet een dag waar de verste wandeling naar de koffieautomaat en het toilet is. Nee, we waren een volledige werkdag in de buitenlucht. Handen uit de mouwen, schouders eronder en op een andere manier bergen werk verzetten.

Samen met 13 kluskanjers verzamelden we rond de klok van 9 uur bij kinderboerderij Sloterpark. Greet en haar collega's stonden ons met verse koffie, thee, koekjes en paaseitjes op te wachten. Met onze koffie in de hand kregen we een rondleiding op haar boerderij. We maakten kennis met alle dieren en verloren onderweg wat collega's omdat het lammetje te schattig was. Greet haar doel was bereikt: we begrepen maar al te goed wat ons doel voor vandaag was en voor wie we aan de slag gingen.

Kinderboerderij Sloterpark Kinderboerderij Sloterpark

'Aan de slag', riep Greet en daar gingen we met onze kruiwagens, riek en schep in de hand. De modder in, zand verplaatsen om ervoor te zorgen dat het stukje grond later voorzien kan worden van mooie tegels. Stallen werden onder handen genomen zodat de pony's en ezels vanavond weer een schoon bed hadden. Vies werk, het stonk vreselijk maar niemand die ik hoorde klagen.

MVO

Stallen

Er werd gelachen, we motiveerden elkaar, daagden elkaar uit "Ja hoor met die lekke band kun je best die kruiwagen door de modder duwen" en we werkten samen als één team.

Blije mensen

Ongelofelijk trots ben ik op al onze kluskanjers. Kanjers die daar stonden in hun oude kleren, regenlaarzen, goede zin en doorzettingsvermogen. Samen hebben we ervoor gezorgd dat we voor Greet en haar collega's een berg werk hebben verzet. We hebben ze blij en dankbaar gemaakt.
Ik denk alleen dat wij, de kluskanjers, nog dankbaarder waren. Toen we 's avonds namelijk op de bank zaten waren we moe maar voldaan. We keken terug op een intensieve maar bijzondere dag.

Zelf ben ik stiekem jaloers op mijn collega's die later in dit jaar hun MVO dag hebben. Ik ben er namelijk van overtuigd dat zij minstens net zo'n topdag gaan krijgen als wij!

MVO groep[caption id="attachment_13853" align="alignnone" width="300"]