Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
header_top_slogan_short
Console Werken bij

Zelflerende persoonlijke profielen, met Office Delve (Deel 2/2)

Blogs
12-5-2015

In het eerste deel van deze blog heb ik de features ‘Online CV’ en ‘Praise’ beschreven. Dit zijn twee nieuwe features die op dit moment ontwikkeld worden door het Office Delve team. In het tweede en laatste deel van deze blog beschrijf ik nóg twee features die ontwikkeling zijn: ‘Group suggestions’ en ‘Working on’.

Zoals ik ook in deel één heb aangegeven, is het belangrijk om te vermelden dat het Delve Team nog druk aan het experimenteren is met een deel van de functionaliteit die ik hier beschrijf. Het kan dus goed zijn dat de definitieve versie anders zal werken.

Working on

Een van de grootste uitdagingen van een online profiel, is dat je het moet bijhouden. Zodra je met een nieuw project start, of een training of opleiding afrondt, is je profiel namelijk weer verouderd, en moet het bijgewerkt worden.

Delve maakt het up-to-date houden van je profiel eenvoudig, door het vanaf nu mogelijk te maken om lid te worden van Delve groepen. Bovendien is het mogelijk om naast jezelf, ook collega’s toe te voegen aan een groep.

Als je een collega toevoegt, dan heeft hij/zij vervolgens de mogelijkheid om zijn lidmaatschap goed te keuren of te weigeren. Bovendien kan hij op deze pagina ook direct lid worden van andere groepen die aan hem worden voorgesteld.

BRK2176 Working On 2

 

Rechts: recente versie van de profile page, waarop groepslidmaatschappen worden getoond.

Group Suggestions & Content Analysis

Een tweede manier waarop Delve je profiel up-to-date houdt, is door documenten die in Office 365 aanwezig zijn, te analyseren. Ook gestructureerde informatie uit CRM Online kan voor dit doel gebruikt worden.

De aanwezigheid van jouw naam in een projectdocument, is één van de indicatoren waarmee Delve bepaalt of je lid zou moeten zijn van een bepaalde werkgroep. Vervolgens zal Delve deze suggestie aan je voorleggen.

BRK2176 Expertir

Content-analyse in Office 365.

 

Hiermee heb ik alle features beschreven die het Office Delve team tijdens Microsoft Ignite 2015 met ons heeft gedeeld. Met de ontwikkeling van deze features maakt het Delve team een behoorlijke stap richting het verbinden van content en mensen. En dat is goed nieuws, als jouw bedrijf klaar is om de volgende stap te zetten in het creëren van een dynamisch kennisnetwerk.